Έρχεται καμπάνα για τη «γκάφα»

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει, όπως ήταν αναμενόμενο, η 27χρονη Γερμανίδα Φαίη Μέγερ που έπεσε θύμα της «γκάφας» της αστυνομίας. 

Εν αναμονή του βουλεύματος για την προφυλάκισή της ή όχι, η κ. Μέγερ ανέθεσε στον δικηγόρο της κ. Χάρη Λάδη να στραφεί νομικά με αγωγές και μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, όπως ο ίδιος δήλωσε στο Ράδιο 9.
 

Η κ. Μέγερ αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται (τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις και διακεκριμένη δράση οπλοκατοχής). Όπως είπε, ανήκει στον χώρο των αναρχικών αλλά δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που της αποδίδονται, ενώ ενώπιον της ανακρίτριας επανέλαβε ότι γνώρισε τους τρεις συγκατηγορούμενους της όταν πήγε για ποτό στο Θησείο με τον τέταρτο των κατηγορουμένων, που τον ήξερε από την Θεσσαλονίκη.

Στο απολογητικό της υπόμνημα αναφέρει ότι έχει υποστεί ανεπανόρθωτη επαγγελματική και ηθική ζημιά από τις αναφορές για υποτιθέμενες συγγενικές σχέσεις με μέλη της γερμανικής οργάνωσης RAF. 

Ο δικηγόρος της κατήγγειλε την σπουδή και την προχειρότητα της αστυνομίας και δημοσιογράφων να μιλήσουν για σχέσεις των γονιών της με την οργάνωση RAF και προανήγγειλε προσφυγές στη δικαιοσύνη εναντίον τους. 

Ως γνωστόν, μετά την «σπουδή», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε εντολή να απαγορευθεί η μετάδοση πληροφοριών πριν από το τέλος των επιχειρήσεων, την ολοκλήρωση των ερευνών και την επιβεβαίωση των στοιχείων, και όταν αυτή γίνεται, να γίνεται μόνο με επίσημο τρόπο (και όχι με… άτυπη ενημέρωση). 
elzoni.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια