Καλή κλήρωση για την Επίσημη Αγαπημένη

Καλή κλήρωση για την Επίσημη Αγαπημένη

Με ομάδες της πρώην Γιουγκοσλαβίας θα παίξει στο Ευρωμπάσκετ

Στον τρίτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ 2011, που θα διεξαχθεί το διάστημα 31 Αυγούστου-18 Σεπτεμβρίου στη Λιθουανία, τοποθετήθηκε η εθνική ομάδα μπάσκετ των Ανδρών, μετά την αποψινή κλήρωση στο Βίλνιους. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα καλείται, σε έναν «βατό» θεωρητικά όμιλο, να περάσει τα «εμπόδια» της Κροατίας, του Μαυροβουνίου, της ΠΓΔΜ, της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης και της 1ης ομάδας των Προκριματικών, και να τερματίσει στην πρώτη θέση.

Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί ο εφικτός στόχος της πρόκρισης στην επόμενη φάση (προκρίνονται οι 3 πρώτοι), τότε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν θα βρει και πάλι στο δρόμο του μία ανυπέρβλητη δύναμη, καθώς θα διασταυρωθεί με τον τέταρτο όμιλο, στον οποίο μετέχουν οι Σλοβενία, Ρωσία, Βέλγιο, Γεωργία, Βουλγαρία και Ουκρανία.

Oι αγώνες του τρίτου ομίλου, που μετέχει η Εθνική, θα διεξαχθούν στην πόλη της νότιας Λιθουανίας, Αλίτους, και το γήπεδο «Alytus Arena», το οποίο είναι υπό κατασκευή και θα φιλοξενεί 5.500 θεατές.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν 24 ομάδες, που χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρουπ των έξι ομάδων, με τις τρεις πρώτες να προκρίνονται στη δεύτερη φάση, όπου θα σχηματιστούν δύο νέοι όμιλοι των έξι ομάδων. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται στα προημιτελικά, όπου θα διεξαχθούν νοκ άουτ χιαστί αγώνες. Οι δύο φιναλίστ προκρίνονται αυτόματα στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012.

Αναλυτικά οι τέσσερις όμιλοι:

1ος όμιλος: Ισπανία, Τουρκία, Λιθουανία, Μ.Βρετανία, Πολωνία, 2η ομάδα Προκριματικών

2ος όμιλος: Σερβία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία

3ος όμιλος: ΕΛΛΑΔΑ, Κροατία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, 1η ομάδα Προκριματικών

4ος όμιλος: Σλοβενία, Ρωσία, Βέλγιο, Γεωργία, Βουλγαρία, Ουκρανία

Σημείωση: από τον επιπρόσθετο προκριματικό γύρο, που θα ολοκληρωθεί στις 24 Αυγούστου, θα γίνουν γνωστές οι δύο ομάδες, οι οποίες θα συμπληρώσουν το «παζλ» των 24 αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων (για πρώτη φορά σε Ευρωμπάσκετ), που θα πάρουν μέρος στο Ευρωμπάσκετ 2011. Οι χώρες που θα αναμετρηθούν στα προκριματικά για τα τελευταία δύο «εισιτήρια» είναι η Φινλανδία, η Ουγγαρία και η Πορτογαλία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια