«Να περιορίσουν τις ορέξεις τους για υψηλά κέρδη»

«Να περιορίσουν τις ορέξεις τους για υψηλά κέρδη»

Αντίθετο στις αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς δηλώνει το ΚΕΠΚΑ

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών με σχετική ανακοίνωσή του δηλώνει «κάθετα αντίθετο» με τις επικείμενες αυξήσεις στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του αναφέρονται τα εξής: «Οι αστικές συγκοινωνίες είναι καθολικές υπηρεσίες και αυτό σημαίνει ότι η εκάστοτε κυβέρνηση έχει υποχρέωση να διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των καταναλωτών, σε ποιοτικές αστικές μεταφορές, σε προσιτή τιμή».

Το ΚΕΠΚΑ επισημαίνει πως οι αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ και του ΟΣΕ είναι «υψηλές και θέτουν σε κίνδυνο και την καθολικότητα των αστικών συγκοινωνιών και την προστασία του περιβάλλοντος, σε σχέση με τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες».

Για τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) «που είναι ιδιωτική επιχείρηση, αλλά επιδοτείται από το κράτος, οι μέτοχοι πρέπει να περιορίσουν τις ορέξεις τους, για υψηλά κέρδη», τονίζει.

Τέλος, ζητά από την κυβέρνηση να ακυρώσει τις αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ και του ΟΣΕ. «Εν μέσω οικονομικής κρίσης, οι αυξήσεις αυτές αποτελούν επιπλέον αφαίμαξη των καταναλωτών», καταλήγει το ΚΕΠΚΑ.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια