Διαμαρτυρία των ασφαλισμένων στην ΑΣΠΙΣ

Διαμαρτυρία των ασφαλισμένων στην ΑΣΠΙΣ

Προχωρούν σε μαζικές αγωγές εναντίον του Δημοσίου

Σε διαμαρτυρία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προχώρησαν οι ασφαλισμένοι της ΑΣΠΙΣ. Στην Αθήνα βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και για μία ακόμη φορά γνωστοποίησαν το πρόβλημά τους.

«Ο σύλλογός μας αν και από πέρσι τον Οκτώβρη είχε καταθέσει στον κύριο Σαχινίδη το πώς μπορεί να λυθεί άμεσα το πρόβλημα χωρίς κανένας να ζημιωθεί, εντούτοις δεν έγινε τίποτα απολύτως», είπε στο newsbeast.gr Νίκος Κεχαγιάογλου οργανωτικός γραμματέας του συλλόγου των πρώην ασφαλισμένων της ΑΣΠΙΣ και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση κωλυσιέργησε όλον αυτόν τον καιρό με αποτέλεσμα να ψηφίσει το καλοκαίρι ένα νόμο, οποίος δεν μπορεί να εφαρμοστεί».

«Ο νόμος προϋποθέτει ότι για την επίλυση του προβλήματος πρέπει να βρεθεί μια ανάδοχος ασφαλιστική εταιρεία για να υποδεχτεί αυτά τα συμβόλαια αλλά μετά πλιάτσικο που έχει γίνει στα συμβόλαια, όλα τα καλά έχουν φύγει, είναι αδύνατον να βρεθεί ανάδοχος. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τα προβληματικά συμβόλαια», συνέχισε ο Ν. Κεχαγιάογλου και κατέληξε: «Θα προχωρήσουμε σε μαζικές αγωγές εναντίον του Δημοσίου».

«Ακόμα ψάχνουμε να βρούμε το δίκιο μας»

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συλλόγου των Ζημιωθέντων Θεοχάρης Πετρίδης, περίπου 650 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι στοίχισε συνολικά σε 1,2 εκατ. Έλληνες πολίτες (άμεσα και έμμεσα ενδιαφερόμενους) το «λουκέτο» σε Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value στις 21 Σεπτεμβρίου του 2009.

Αυτοί οι άνθρωποι «ακόμα και σήμερα ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους», δηλώνει ο κ. Πετρίδης, σημειώνοντας πως πρόκειται για 250.000 συμβόλαια που βρέθηκαν στο αέρα με το κλείσιμο των εταιριών.

Όπως έχει ζητηθεί νέα συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να δοθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια