Σύσκεψη στη Μεσσηνία για το μέλλον του σιδηρόδρομου

Σύσκεψη στη Μεσσηνία για το μέλλον του σιδηρόδρομου

Ζητούν πάγωμα της κατάργησης των δρομολογίων

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα μετά από ομόφωνη απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Μεσσηνίας για το μέλλον του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο.

Στην σύσκεψη εκφράστηκε η αντίθεση όλων στις αποφάσεις του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων για κατάργηση των δρομολογίων σημειώνοντας ότι έτσι «απαξιώνεται το σύνολο των υποδομών του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο, για τις οποίες πρόσφατα δαπανήθηκαν 70 εκατ. ευρώ για την ανακαίνισή τους».

Στη σύσκεψη οι φορείς που συμμετείχαν ζητούν τα εξής: 

Να «παγώσει» η απόφαση για την κατάργηση των δρομολογίων που έχει αποφασιστεί να ισχύσει από τις αρχές του έτους και για ένα μήνα. Στο διάστημα αυτό να συνεχιστούν κανονικά τα δρομολόγια του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο και να ξεκινήσει διάλογος του Υπουργείου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τους φορείς της Πελοποννήσου, με στόχο την εξεύρεση αποδεκτής λύσης που θα προβλέπει τόσο τον εκσυγχρονισμό των προαστιακών γραμμών και παράλληλα την οικονομική συμμετοχή των φορέων. 

Να δοθεί παράταση για τις αιτήσεις μετάταξης των εργαζομένων στον ΟΣΕ και να ολοκληρωθεί άμεσα η επισκευή - ανακατασκευή της γραμμής μέχρι το σταθμό της Καλαμάτας.

Να συναντηθούν άμεσα με τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα αυτά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης, ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Θουρίας Γιώργος Σκαλαίος, αντιπροσωπεία του Δήμου Μεσσήνης, η διοικούσα επιτροπή της Ν.Ε. του ΤΕΕ Μεσσηνίας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου Μεσσηνίας, εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, Περιφερειακοί, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι και όλοι οι εργαζόμενοι σιδηροδρομικών της Μεσσηνίας.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια