Νομικά «ξεκάθαρη» η υπεξαίρεση στο δήμο Θεσ/νίκης

Νομικά «ξεκάθαρη» η υπεξαίρεση στο δήμο Θεσ/νίκης

Δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης

«Απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο…», απάντησε η Ολομέλεια Εφετών Θεσσαλονίκης, απορρίπτοντας το αίτημα της Εισαγγελίας να αναλάβει εφέτης - ανακριτής την υπόθεση διερεύνησης του μεγάλου οικονομικού σκανδάλου του δήμου Θεσσαλονίκης. Ολοι -πλην ενός- οι πρόεδροι και εφέτες ταυτίστηκαν με την αρνητική εισήγηση ότι η υπόθεση δεν έχει «νομικές δυσχέρειες», λόγω των οποίων θα ήταν απαραίτητη η εξέτασή της από ανώτερο δικαστή.

Στο σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης, που αναμένεται να καθαρογραφεί τις επόμενες ημέρες, πρόκειται να αναφέρονται τέσσερις λόγοι για τους οποίους η Ολομέλεια έκρινε πως δεν πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημα της Εισαγγελίας Εφετών. Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, ο βασικός λόγος είναι το γεγονός ότι η υπόθεση από νομικής άποψης είναι «ξεκάθαρη» και δεν υπάρχουν δυσχέρειες. «Είναι καθαρή υπεξαίρεση, δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω διερεύνησης», ακούστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία παρέστησαν περίπου 45 πρόεδροι και εφέτες.

Ενας ακόμη σημαντικός λόγος, που αναμένεται να επισημανθεί στο σκεπτικό, είναι πως η ανακριτική έρευνα έχει φτάσει προς το τέλος της, αφού βρίσκεται στο στάδιο των απολογιών. Τονίστηκε πως ήδη ο ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων έχει προφυλακιστεί και αυτό που απομένει είναι η σύνταξη κατηγορητηρίων για τους υπόλοιπους 22, εκ των 24 κατηγορούμενων.

Πηγή: makthes.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια