Μπούκαραν σε βενζινάδικο με Καλάσνικοφ

Μπούκαραν σε βενζινάδικο με Καλάσνικοφ

Επεισοδιακή απόπειρα ληστείας

Στα χέρια με τους δύο κουκουλοφόρους ένοπλους ληστές του πρατηρίου καυσίμων που διατηρεί στα Καλά Νερά βρέθηκε ο 35χρονος ιδιοκτήτης του προχθές το βράδυ. Θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του αντιστάθηκε στην προσπάθεια των κακοποιών να φτάσουν στο στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από την ταμειακή μηχανή.



Οι ληστές εμφανίστηκαν αδίστακτοι, ανοίγοντας ακόμη και πυρ... Σφαίρες του όπλου τύπου καλάσνικοφ που κρατούσε απειλητικά ένας από τους δύο ληστές άφησε το αποτύπωμά της στην οροφή του κτηρίου, όταν στη διάρκεια της πάλης μόλις τελευταία στιγμή ο ιδιοκτήτης πρόλαβε να αλλάξει τη φορά της κάνης που είχε στραφεί πάνω στον 35χρονο, χτυπώντας τον κουκουλοφόρο στον αγκώνα.

Το μεγαλύτερο κακό αποφεύχθηκε. Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου Παναγιώτης Αλτίνης κατάφερε να σώσει την ημερήσια είσπραξη της επιχείρησής του. Μεταφέρθηκε όμως τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Βόλου από την επίθεση που δέχθηκε, όταν αντιστάθηκε στις απειλές τους να ανοίξει την ταμειακή και πέρασε στην αντεπίθεση για να τους αποτρέψει.

Για περισσότερο από πέντε λεπτά της ώρας διήρκησε η σώμα με σώμα μάχη του πρατηριούχου με τους ενόπλους, οι οποίοι εμφανίστηκαν αδίστακτοι.

Δεν εγκατέλειψαν τις προσπάθειές τους ακόμη και όταν διαπίστωσαν ότι ο 35χρονος δεν υπέκυψε στις απειλές τους, αντίθετα αντιστάθηκε σθεναρά. Οι ληστές φέρεται να εγκατέλειψαν το πρατήριο υγρών καυσίμων χάρη σε μια γυναίκα που διαμένει σε κοντινό σπίτι.

Ακούγοντας τον κρότο των πυροβολισμών αλλά και τη φασαρία του καυγά, άναψε το φως της βεράντας της και έβαλε τις φωνές, βγάζοντας και άλλους γείτονες έξω από τις κατοικίες τους, προκειμένου να δουν τι συνέβαινε.

Οι κουκουλοφόροι το έβαλαν στα πόδια και εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι, τρέχοντας να εξαφανιστούν μέσα σε ελαιώνα, ο οποίος συνορεύει με το βενζινάδικο. Από το ίδιο σημείο από το οποίο πέρασαν και εμφανίστηκαν μπροστά στον ιδιοκτήτη.

Ήταν πέντε λεπτά πριν από τις 10 το βράδυ. Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου KAOIL, πάνω στο δρόμο Βόλου-Τσαγκαράδας μόλις είχε σβήσει τα φώτα, είχε κλείσει τις αντλίες και ετοιμαζόταν να συγκεντρώσει την είσπραξη της ημέρας για να κλειδώσει στη συνέχεια το κατάστημα.

Οι δύο δράστες, οι οποίοι φαίνεται ότι παρακολουθούσαν τις κινήσεις του και περίμεναν τη στιγμή της εισβολής τους, πέρασαν την πόρτα του πρατηρίου και στάθηκαν με καλυμμένα τα πρόσωπά τους μπροστά στον 35χρονο. Ο ένας έστρεψε πάνω του το όπλο που κρατούσε και ο δεύτερος του έδειξε απειλητικά το κατσαβίδι.

Ο πρατηριούχος δεν δίστασε, προκειμένου να σώσει το μεροκάματο. Επιτέθηκε αρχικά στον έναν από τους δύο, χτυπώντας τον στα γεννητικά όργανα. Τότε ήταν που ξεκίνησε η μάχη. Στη διάρκεια της πάλης που ακολούθησε ο ένας ληστής τραυμάτισε με το κατσαβίδι στο χέρι τον ιδιοκτήτη, ενώ τον τραυμάτισαν και στον αυχένα. Δύο από τις σφαίρες του όπλου ευτυχώς δεν βρήκαν τον στόχο τους και κατευθύνθηκαν στο ταβάνι, όταν ο 35χρονος με μια ακαριαία κίνηση χτύπησε στον αγκώνα τον οπλοφόρο.

«Λαγοί» έγιναν οι κουκουλοφόροι, χωρίς τελικά να καταφέρουν να αρπάξουν τα χρήματα, όταν από τη φασαρία και τους πυροβολισμούς οι γείτονες άρχισαν να βγαίνουν από το σπίτι τους.

Τα ίχνη τους όμως χάθηκαν και παρά τις αστυνομικές έρευνες δεν στάθηκε δυνατό να εντοπιστούν. Όλα τα στοιχεία εξετάζονται εξονυχιστικά από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για την εξιχνίαση της απόπειρας ληστείας του πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Ο 35χρονος ειδοποίησε άμεσα την αστυνομία, ενώ μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Βόλου. Από τις ομιλίες τους ο 35χρονος κατέθεσε στις αστυνομικές αρχές με βεβαιότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι δύο δράστες ήταν αλλοδαποί και πιθανότατα υπήκοοι Αλβανίας.

Η αστυνομία συνέχιζε και χθες, χωρίς όμως αποτέλεσμα, τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Πηγή: taxydromos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια