Στήριξη με ημερομηνία λήξης;

Βάσω Παπανδρέου: «Αναξιόπιστος και ανεκτέλεστος ο προϋπολογισμός»

Στήριξη με ημερομηνία λήξης;
«Να ξεκαθαρίσουμε ότι στηρίζω την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό», είπε η Βάσω Παπανδρέου, λίγο πριν αστράψει και βροντήξει κατά του προϋπολογισμού και των σκληρών μέτρων και πριν προαναγγείλει ότι «είμαστε κοντά σε ορισμένα δύσκολα, αλλά απαραίτητα όχι».



«Έχω κουραστεί να ακούω για εσωκομματικές αναταράξεις. Θα ήταν ασυγχώρητο αν στην κατάσταση που ζούμε βάζαμε προσωπικές στρατηγικές», σχολίασε η κ. Παπανδρέου συμπληρώνοντας όμως ότι «στήριξη δε σημαίνει σιωπή. Ορισμένα “όχι” έχουν μεγαλύτερη αξία από τα στρατευμένα “ναι”».

Η πρώην υπουργός έσπευσε να χαρακτηρίσει αυτονόητο ότι ψηφίζει τον προϋπολογισμό, για τον οποίο όμως εκτίμησε ότι «στο ερώτημα αν είναι αξιόπιστος και αν θα μπορεί να εκτελεστεί, η απάντηση είναι όχι».

Προειδοποίησε μάλιστα ότι ακόμα και με επιμήκυνση της αποπληρωμής δύσκολα θα βγει ο λογαριασμός και ότι με ένα νέο δανεισμό δεν θα διευκολυνθεί η Ελλάδα αλλά οι δανειστές της.

Κάλεσε την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί πολύ πιο σκληρά, να επιταχυνθούν οι δράσεις ανάπτυξης και απασχόλησης «και να βελτιωθεί το μάνατζμεντ της κεντρικής διοίκησης σε καθημερινή βάση, αλλιώς θα βυθιζόμαστε σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση».

«Η ελληνική κοινωνία αναγνωρίζει την αναγκαιότητα για σκληρά μέτρα αλλά δε νιώθει ότι είναι δίκαια», συνέχισε η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην οριζόντια περικοπή αμοιβών, τη μείωση χαμηλών συντάξεων, τη συνεχιζόμενη φοροδιαφυγή και τις επιχειρησιακές συμβάσεις, για τις οποίες σχολίασε ότι δεν προβλέπουν τίποτα για τις καλές μέρες».

Η Βάσω Παπανδρέου επιτέθηκε πάντως και στη Ν.Δ., κατηγορώντας τη ότι «βουλιάξατε το καράβι και τώρα μας κατηγορείτε που δεν μπορεί να ταξιδέψει με 9 μποφόρ» και πρόσθεσε: «Δε σας ζητούμε να στηρίξετε την κυβέρνηση, αλλά την Ελλάδα».
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια