Επίθεση στο γραμματέα νεολαίας του ΣΥΝ

Επίθεση στο γραμματέα νεολαίας του ΣΥΝ

Διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τον τραυματισμό του γραμματέα νεολαίας του Συνασπισμού, Νάσου Ηλιόπουλου, σε επεισόδια έξω από την εισαγγελία, διέταξε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών.Ο Εισαγγελέας ζητά από το συνάδελφό του που θα διενεργήσει την έρευνα να διατάξει τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, εφόσον συναινέσει ο τραυματίας, που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο. Αντικείμενο της έρευνας είναι να εντοπιστεί αν και από ποιους έχει διαπραχθεί το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, με δεκάδες άλλους νεαρούς, είχαν συγκεντρωθεί το μεσημέρι έξω από την εισαγγελία, αναμένοντας την προσαγωγή 45 νεαρών που συνελήφθησαν χθες σε επεισόδια κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η ένταση ξέσπασε όταν οι νεαροί, που πληροφορήθηκαν ότι έχουν διαβιβαστεί στην εισαγγελία οι δικογραφίες για τους συλληφθέντες, επιχείρησαν να μπουν στο ισόγειο του κτιρίου. Εκεί απωθήθηκαν από ισχυρή ομάδα ΜΑΤ, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τα γκλομπ τους.

Από τους 45 συλληφθέντες νεαρούς, οι 17 είναι ανήλικοι και παραπέμφθηκαν σε δικαστήριο ανηλίκων με ρητή δικάσιμο. Οι υπόλοιποι 28 παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή για πράξεις κακουργηματικές και πλημμεληματικές ανά περίπτωση. Τα κακουργήματα αφορούν το νόμο για δράστες με καλυμμένα πρόσωπα. Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία κατά αγνώστων δραστών για τα κακουργήματα της έκρηξης, κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών υλών.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια