Πόσο κοστίζει η οδήγηση στο Nurburgring;

Πόσο κοστίζει η οδήγηση στο Nurburgring;

Το μεγάλο όνειρο των φανατικών της οδήγησης

Πόσο θα σας κοστίσουν άραγε ένας, δύο ή και περισσότεροι flat out γύροι στην πιο διάσημη, αλλά και πλέον απαιτητική πίστα του πλανήτη; Ο λόγος για τα 20,9 χλμ. της Πράσινης Κόλασης του Nurburgring Nordschleife!

Ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα για πολλούς φανατικούς οπαδούς της σπορ οδήγησης είναι να επισκεφθούν κάποια στιγμή στη ζωή τους το «μεγάλο» Nurburgring, οδηγώντας τον τετράτροχο σύντροφό τους (και όχι μόνο!) στα 20,9 χλμ. της απαιτητικής διαδρομής του. Πόσο όμως θα τους κοστίσει πλέον μια τέτοια… δραστηριότητα; 

Ποιο είναι το κόστος, με άλλα λόγια, μιας μικρής ή μεγάλης περιήγησης στις 73… εξωφρενικές στροφές της Πράσινης Κόλασης, όπως δικαίως έχει επικρατήσει να αποκαλείται το μεγάλο «Ρίγκ»; 

Σύμφωνα με το νέο, επίσημο τιμοκατάλογο που μόλις ανακοίνωσαν οι διοικούντες της πίστας, από τις αρχές του 2011 ένας και μοναδικός γύρος στο Nordschleife θα απαιτεί την καταβολή 24 ευρώ. 

Βέβαια, επειδή ένα… ίσον κανένα, το επόμενο πακέτο που προσφέρουν οι άνθρωποι της πίστας αφορά τη δυνατότητα οδήγησης για τέσσερις συνεχόμενους γύρους, όπου το κόστος ανέρχεται στα 89 ευρώ. Στο παραπάνω ποσό περιλαμβάνεται ένα γεύμα στο εστιατόριο Eifeldorf Grune Holle, αλλά και δωρεάν είσοδος στο μουσείο της πίστας (Ring Werk Museum).

Από εκεί και πέρα, κατά τη διάρκεια των επίσημων Trackday’s, προσφέρονται δύο ακόμα πακέτα, ένα για οδήγηση για 15 γύρους και ένα για 25 γύρους, με κόστος που αντίστοιχα ανέρχεται στα 311 και 471 ευρώ. 

Ωστόσο, το απόλυτο «πακέτο» που προσφέρουν οι ιθύνοντες της πίστας, το οποίο κοστίζει 1.350 ευρώ (ετήσιο), περιλαμβάνει απεριόριστες επισκέψεις και απεριόριστους γύρους οδήγησης(!). Και μάλιστα, σε οποιαδήποτε μέρα του χρόνου (εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων, που αφορούν σε ειδικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πίστα). Καλές βόλτες, λοιπόν!

Πηγή: 4troxoi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια