Αντίθεση Ν.Δ. σε απολύσεις στο δημόσιο τομέα

Αντίθεση Ν.Δ. σε απολύσεις στο δημόσιο τομέα

«Η Ν.Δ. δικαιώθηκε για την οικονομία»

Κάθετα αντίθετη σε ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο τομέα δηλώνει η Ν.Δ., όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο Π. Παναγιωτόπουλος αποσαφήνισε πως ο τρόπος που έχει δομηθεί τις τελευταίες δεκαετίες το δημόσιο είναι λανθασμένος, καθώς έχουν επικρατήσει νοοτροπίες ενός πελατειακού συστήματος που οδηγεί σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η ΝΔ πιστεύει ότι οι αλλαγές πρέπει να γίνουν με ομαλό τρόπο και πως για κάθε πέντε δημοσίους υπαλλήλους που βγαίνουν στη σύνταξη, θα πρέπει να προσλαμβάνεται ένας.

Επισήμανε δε πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για περικοπές στις σπατάλες του δημοσίου τομέα, συγχωνεύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, ενώ πρέπει να αξιοποιηθεί και η ακίνητη περιουσία του κράτους.

Σχετικά με το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε πως ο οικονομικός θάνατος εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών μέσω απολύσεων, δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως σωτηρία του τόπου από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο και κατηγόρησε για ανεπάρκεια της πολιτικής του και πως δεν έχει προχωρήσει ούτε σε περικοπές στο δημόσιο, ούτε σε συγχωνεύσεις, ούτε σε ιδιωτικοποιήσεις.

«Τις ανεπάρκειες της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και τις μαύρες τρύπες δεν μπορούν να τις φορτωθούν χιλιάδες οικογένειες. Η απόλυση ενός εργαζομένου αποτελεί διπλό χτύπημα και για το δημόσιο και για τον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ οφείλει να πάρει γενναία μέτρα και όχι να επιχειρεί να φορτώσει στην πλάτη των οικογενειών την κρίση και να εμφανίζει τον οικονομικό θάνατο ως σωτηρία».

Παράλληλα, σχετικά με την οικονομία, η «Ν.Δ. αισθάνεται δικαιωμένη» καθώς όπως υπενθύμισε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Αντώνης Σαμαράς ήδη από τον Οκτώβριο και μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χ. Βαν Ρόμπαϊ είχε επισημάνει πως ο ίδιος είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην ιδέα της ελεγχόμενης χρεωκοπίας στον υπό σύσταση ευρωπαϊκό μηχανισμό.

Ο Α. Σαμαράς είχε τονίσει πως μια ελεγχόμενη πτώχευση είναι πτώχευση για τη χώρα που την υφίσταται και ελεγχόμενη για όλες τις άλλες. Και αποδυναμώνει την ενότητα της ευρωζώνης.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε πως η Ν.Δ. είναι αλληλέγγυα σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να αντισταθεί στο μηχανισμό που εμπεριέχει την επικίνδυνη διαδικασία, εξαπέλυσε, όμως, επίθεση στον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι όταν ο κ. Α. Σαμαράς είχε θέσει αυτό το θέμα ο ίδιος δεν είχε τοποθετηθεί.

Μάλιστα επικρίνει το Γιώργο Παπανδρέου ότι ενώ τώρα αποκαλύπτεται πως είχε γίνει συζήτηση στα αρμόδια όργανα στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου δεν είχε πει τίποτα.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επαναλαμβάνοντας πως η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς θα στηρίξουν την κυβέρνηση, κάλεσε τον πρωθυπουργό στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, όπου θα εξεταστεί η έκθεση Ρόμπαϊ , να θυμηθεί αυτά που είπε χθες σχετικά με την ελεγχόμενη χρεοκοπία και τη διαδικασία συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο μηχανισμό στήριξης.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια