Απειλητικό τελεσίγραφο της τρόικας για τις επόμενες δόσεις του δανείου

- 3 μήνες περιθώριο στην κυβέρνηση για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις
- Με μεγάλη δυσκολία εξασφαλίστηκε η τρίτη δόση του δανείου
- Για ελγχόμενη πτώχευση της Ελλάδας μέσα στο 2011 γράφουν οι Financial Times
- Η ''βόμβα'' στο Δημόσιο τρομοκρατεί δημόσιους υπαλλήλους αλλά και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ

Σήμερα υπογράφεται από κυβέρνηση και τρόικα και την Δευτέρα παρουσιάζεται το Μνημόνιο νούμερο 3 που θα αλλάξει για πάντα την καθημερινότητα μας,αφού τα μέτρα του προϋπολογισμού εξειδικεύονται και αποκτούν συγκεκριμένο δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα.
 
Οι εκπρόσωποι της τρόικας απαιτούν,μέσα σε 3 μήνες,από την ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε εκβιάζοντας με τη συνέχιση της δανειοδότησης της χώρας,κάτι που αποδεικνύεται με τον ωμό τρόπο που έπαιξαν με την τρίτη δόση του δανείου.
 
Στο νέο ραντεβού,που θα εγκρίνουν ή όχι την επόμενη δόση,θα ελέγξουν αμέσως εαν μπήκε ''μαχαίρι'' στο Δημόσιο και πόσο προχώρησε η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η εξοικονόμηση δαπανών από την υγεία και την ασφάλιση.
 
Ειδικότερα στις ΔΕΚΟ θα ξεσκονίσουν μισθολόγια για να δουν εαν κόπηκαν τα επιδόματα,εαν απολύθηκαν οι άνω των 10.000 συμβασιούχοι και εαν έγιναν πράξη οι (αναγκαστικές) μετατάξεις 30 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.
 
Όπως ξεκαθάρισε η τρόικα την επόμενη φορά δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες αφού και τώρα με δυσκολία ''κατάπιαν'' την υπέρβαση του στόχου για το έλλειμμα στο 2010.
 
Όμως για να εφαρμοστούν κατά γράμμα τα μέτρα,ιδίως στο δημόσιο,θα πρέπει κατ΄ αρχήν να πειστούν κάποιοι υπουργοί,που σύμφωνα με τα ΝΕΑ,αναλογίζονται τις επιπτώσεις για την εκλογική δύναμη του ΠΑΣΟΚ και παθαίνουν ''σύγκρυο''.
 
Ήδη ξεκίνησε η επικοινωνιακή διαχείριση των μέτρων με πρωτοβουλία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Δ. Ρέππα,που είπε ότι στο εξής θα πρέπει να αποφεύγεται ο όρος «μέτρα», γιατί έχει αρνητική χροιά, και θα πρέπει να γίνεται λόγος για «πολιτικές αποφάσεις»,ενώ σε αυτήν την προσπάθεια εντάσσεται και ο διάλογος με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης : Τρία μόνο επιδόματα θα παραμείνουν στο Δημόσιο - Σχεδιάζει κλαδικές συμβάσεις η κυβέρνηση

Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά πως οι συζητήσεις για επιμήκυνση στο χρόνο αποπληρωμής του δανείου στήριξης θα έχουν ουσία ΜΟΝΟΝ όταν παρθούν και αποδόσουν τα νέα μέτρα,για αυτό και οι χαρακτηριστικές δηλώσεις τόσο του Γ. Παπακωνσταντίνου όσο και του πρωην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ν.Γκαργκάνα.Παρ' όλα αυτά όμως οι Financial Times επιμένουν στην ελεγχόμενη πτώχευση της χώρας μας προσδιορίζοντας την χρονικά στο δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο του 2011. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα η ερχόμενη εβδομάδα θα επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της αφερεγγυότητας των εθνικών οικονομιών, μετά την αντιμετώπιση του τραπεζικού προβλήματος της Ιρλανδίας.

newsit.gr


 Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια