Επανάληψης της ψηφοφορίας θα ζητήσει η Ν.Δ.

Επανάληψης της ψηφοφορίας θα ζητήσει η Ν.Δ.

«Κατέρρευσε η πολιτική και η νομική σκευωρία»

Θέμα επανάληψης της ψηφοφορίας της Βουλής επί του πορίσματος για την υπόθεση του Βατοπεδίου, θέτει η Νέα Δημοκρατία και θα παρουσιάσει το ζήτημα σε συνέντευξη Τύπου αύριο.

Στελέχη της Ν.Δ., σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, έκαναν λόγο για «κατάρρευση της πολιτικής και της νομικής σκευωρίας, αφού από τους πέντε υπουργούς φθάσαμε στους τρεις για ένα μόνον αδίκημα και αυτό κολοβό».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας, τοποθετήθηκε από του βήματος της Βουλής, λέγοντας ότι οι τρεις υπουργοί που παραπέμπονται για κρίση στο Δικαστικό Συμβούλιο παραπέμπονται με άλλο αδίκημα από αυτό που ανέφεραν τα κόμματα της Αριστεράς, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εισηγητές των δύο κομμάτων είχαν δηλώσει ότι ψηφίζουν μόνον για αυτουργία στο αδίκημα της απιστίας, αλλά έτσι όπως διατυπώθηκε το ψηφοδέλτιο προκρίθηκε άρθρο και για συναυτουργία.

Προκειμένου να μετάσχουν στην ψηφοφορία, έκαναν οι κ.κ. Θ.Δρίτσας και Α.Σκυλλάκος δήλωση, ότι δεν είναι αυτό που πρότειναν και ήθελαν, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος είπε ότι η ψηφοφορία διεξάγεται επί του πορίσματος της πλειοψηφίας.

Σήμερα όμως ο κ. Τζαβάρας είπε ότι αντί για την απιστία του άρθρου 256 του Ποινικού Κώδικα έχει γραφτεί η απιστία του άρθρου 390, άρα για άλλο αδίκημα παραπέμφθηκαν οι τρεις πρώην υπουργοί και ως εκ τούτου πρέπει να επαναληφθεί η ψηφοφορία.

Με νέα σημερινή του δήλωση ο κ. Δρίτσας παίρνει επίσης αποστάσεις από το ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι «η πλημμέλεια αυτή παράγει συνέπειες, λόγω και του οριακού αριθμού των ψήφων που έλαβαν οι καταγγελλόμενες πράξεις για τα συγκεκριμένα πρόσωπα».

Συμπληρώνει μάλιστα, ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «δεν ταυτίζονται με το αντιφατικό περιεχόμενο αυτής της απόφασης που ελήφθη στην Ειδική Συνεδρίαση της Βουλής, της 16ης Νοεμβρίου 2010 και μετά από αυτήν την εξέλιξη τις επόμενες μέρες θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους».newsbeast.g.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια