Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο

Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο

Τι θα περιλαμβάνει η πρόταση του Α. Σαμαρά

Σύμφωνα με πληροφορίες απόψε στην ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο ο πρόεδρος της ΝΔ θα προτείνει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους.
 

Το νέο κοινωνικό συμβόλαιο θα περιλαμβάνει ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση, μείωση των φορολογικών συντελεστών και εισοδημάτων, σταδιακή μείωση του ΦΠΑ και σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους επιχειρηματίες. Επίσης, φορολογικά κίνητρα για νέες επενδύσεις, δηλαδή στοχευμένο επενδυτικό νόμο και παράλληλα χτύπημα της γραφειοκρατίας και ανταγωνιστικότητα με εσωστρέφεια.

Για τους εργαζομένους θα περιλαμβάνει: φρένο στα λουκέτα και στην ανεργία, ασπίδα στις μαζικές απολύσεις, διάχυση της ανάπτυξης και ανάκαμψης παντού. Κοινή συνισταμένη αυτού του κοινωνικού συμβολαίου με τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους, θα είναι η άμεση ανάκαμψη και η μακροχρόνια ανάπτυξη.

Επίσης ο κ. Σαμαράς θα κάνει παράλληλα σύγκριση με την Ιρλανδία και θα κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι η περίπτωση της Ιρλανδίας «δείχνει ακριβώς αυτά που δεν τόλμησε ή δεν θέλησε να κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η ΝΔ, αναμένεται να επαναλάβει ο Α. Σαμαράς ότι, η ιρλανδική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε ως το τέλος και κατάφερε να διασώσει την αναπτυξιακή δυναμική, ενώ η ελληνική κυβέρνηση θυσίασε πρώτα την αναπτυξιακή της δυναμική.

newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια