Στα ύψη και πάλι το κόστος δανεισμού

Στα ύψη και πάλι το κόστος δανεισμού

Πάνε στράφι οι θυσίες;

Τα κέρδη δύο μηνών από την πτώση των spreads έχουν εξανεμιστεί μέσα σε μία εβδομάδα και, συγκεκριμένα, από την προηγούμενη Δευτέρα που ο πρωθυπουργός έθεσε επί τάπητος το θέμα των πρόωρων εκλογών.

Σήμερα το spread των δεκαετών ομολόγων έναντι των γερμανικών ενισχύεται σημαντικά, ενώ ανάλογη τάση καταγράφεται και για τα ομόλογα μικρότερης διάρκειας, εν... μέσω βέβαια ανασφάλειας των αγορών γι την πορεία του προγράμματος σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας.

Το spread των δεκαετών ομολόγων διαμορφώνεται στις 856 μονάδες βάσης με άνοδο 30 μονάδων βάσης από χθες που διαπραγματευόταν στις 825 μονάδες βάσης.

Στα πενταετή ομόλογα το spread ξεπερνάει ακόμη και τις 1.000 μονάδες βάσης και αγγίζει τις 1.022 μ.β. από 969, ενώ τα spreads των ομολόγων διετούς διάρκειας διαπραγματεύονται στα επίπεδα των 908 μονάδων βάσης, από 848 χθες.

Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν σε μία εποχή κατά την οποία η Ελλάδα παλεύει με θυσίες και περικοπές να μειώσει το κόστος δανεισμού ώστε να βγει το συντομότερο δυνατό στις αγορές.
newsbeast

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια