Πολιτική ατζέντα της ημέρας

Πολιτική ατζέντα της ημέρας

Εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτώβρίου 1940

Στη Συνάντηση των Ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.
Σήμερα η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, δεν θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, λόγω....
ίωσης.
Αναλυτικά σήμερα:
Θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, σήμερα και αύριο 29 Οκτωβρίου, θα συζητήσουν αύριο το απόγευμα στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας με το Λουξεμβούργιο ομόλογο του Jean Asselborn, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας. Επίσης στη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα διμερούς συνεργασίας.
Στις 10:30 π.μ. στη Θεσσαλονίκη κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Στις 10:45 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, επίσημη δοξολογία για τον εορτασμό της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940.
Στις 11 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδας στον Πειραιά, επίσημη δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου, Σεραφείμ, ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Θ. Κολοκοτρώνη (πεζόδρομος Δραγάτση). Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στις 11.45 όπου θα γίνει η καθιερωμένη παρέλαση, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου μπροστά από το κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής.
Στις 11 π.μ στη Θεσσαλονίκη η έναρξη της παρέλασης για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Στις 11 π.μ. παρουσία της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου και του δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, επί της λεωφόρου Αμαλίας, η παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της πόλεως των Αθηνών για την 28η Οκτωβρίου.
Στις 11 π.μ. περιοδεία του πρόεδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη Ν. Ιωνία (Πλατεία Μητέρας) και συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο, Ηρακλή Γκότση, επικεφαλής της ανεξάρτητης κίνησης "Ενότητα για την Ν. Ιωνία".
Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της "Ανοιχτής Πόλης", συνάντηση της υποψήφιας δημάρχου Αθηναίων, Ελένης Πορτάλιου, με τον πρόεδρο του ελληνικού τμήματος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτα Κανάκη, καθώς και με αντιπροσωπεία της οργάνωσης.
Στις 1 μ.μ. περιοδεία του πρόεδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη Ν. Φιλαδέλφεια και επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο της κίνησης "Δύναμη Πολιτών" και συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Θανάση Μάλλιο, επικεφαλής της κίνησης.
Στις 5:30 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" εγκαινιάζεται η 1η Διεθνής Εκθεση Αμυνας και Ασφάλειας "Defensys" 2010 , στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης", παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
newsbeast

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια