3-2 βγαλμένο από Χιτσκοκική ταινία.... Δεν ξανάγινε τέτοιο κλαρίνο!

aek365.com/

Η ΑΕΚάρα βασάνισε βάναυσα το ολυμπιακάκι και το σκότωσε στο 90’ με γκολ του Μάνταλου (3-2) – Του έδωσε δύο γκολ αβάτζο και πάλι δεν μπόρεσε να πάρει ούτε ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, που είχε γίνει Φιλαδέλφεια – Αλλαξε όλο το ματς ο παικταράς Λιβάγια....



ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ - 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-2

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος

Φέρτε να πιω να ξημερωθώ πω-πω-πω-πω… Η ΘΕΑ ΑΕΚάρα βρέθηκε να χάνει από τον ΟΣΦΠ αλλά με μια ΕΠΙΚΗ ανατροπή γύρισε το ντέρμπι, πανηγύρισε τη νίκη (3-2) και βρίσκεται μόνη στην κορυφή. Η Ένωση, πλήρωσε στο πρώτο ημίχρονο κάποια κενά που παρουσίασε, δέχτηκε την ψυχρολουσία με την σέντρα της επανάληψης αλλά δεν μάσησε. 

Με πρωταγωνιστή τον Λάζαρο που μείωσε με ωραίο σουτ και ισοφάρισε με ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ, που μπροστά της αυτές του Ρονάλντο… ωχριούν, έφερε το ντέρμπι στο 2-2. Το τελικό χτύπημα στο ολυμπιακάκι ήρθε στο 90’, με τον ΜΑΓΟ Λιβάγια που μπήκε στο δεύτερο και άλλαξε όλο το ματς, να πασάρει στον Μάνταλο και τον αρχηγό να ΚΑΡΦΩΝΕΙ για το 3-2.

ΜΑΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΜΑΓΙΚΟΣ και ο λαός της ΑΕΚάρας, που ακόμα κι όταν το σκορ ήταν 0-2 πίστεψε στην ανατροπή και τα παιδιά του Μανόλο το έκαναν. Ένας λαός που στο δεύτερο, όταν η ανατροπή… ερχόταν, μετέτρεψε σε ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ το ΟΑΚΑ και έλιωσε το ολυμπιακάκι σαν τότε, που έχανε από τη Δεκελείας!

Με 4-2-3-1 και τον Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε η ΑΕΚ στο ντέρμπι, που έδειξε διάθεση να ασκήσει πρέσινγκ ψηλά και να δημιουργήσει πρόβλημα στην ανασταλτική λειτουργία του ΟΣΦΠ. Η Ένωση μπήκε δυνατά, είχε ένα πολύ καλό δεκάλεπτο ασφυκτικής πίεσης με μεγάλες ευκαιρίες να προηγηθεί, ωστόσο από κάποια στιγμή και μετά έχασε την συγκέντρωση της και αποσυντονίστηκε. 

Οι πιο χαρακτηριστικές ευκαιρίες που χάθηκαν ήταν του Αραούχο με την… σέντρα και δύο σουτ με Λάζαρο και Γκάλο. Στο 13’ ο Ολυμπιακός, που ήταν κλεισμένος στο μισό γήπεδο και έψαχνε τις κόντρες, στην πρώτη του… κατεβασιά, κατάφερε να χάσει μεγάλη ευκαιρία με προσπάθεια του Καρσελά, σε μια φάση-καμπανάκι για την άμυνα της ΑΕΚ που μετά το τέταρτο δεν πατούσε καλά. 

Αυτό το γεγονός επιβεβαιώθηκε στο 22’, όταν οι Πειραιώτες εκτέλεσαν από αριστερά γρήγορα πλάγιο άουτ, η μπάλα έφτασε στον Μαρίν και ο Γερμανός έκανε το 0-1. 

Η ΑΕΚ που ξεκίνησε φανταστικά, ξαφνικά είχε να διαχειριστεί τη δική της αγωνιστική πτώση, την απώλεια του Σιμόες ο οποίος βγήκε αλλαγή και το 0-1 του αντιπάλου. Οι ποδοσφαιριστές του Μανόλο ήταν ξεκάθαρο πως είχαν χάσει την συγκέντρωση και το πλάνο τους, μη βρίσκοντας λύσεις οργανωτικά, ενώ ανασταλτικά υπήρχαν κενά που έψαχνε έξυπνα να εκμεταλλευτεί ο ΟΣΦΠ με γρήγορες αντεπιθέσεις.

Με… απόλυτο αιφνιδιασμό για την ΑΕΚ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, όπου ανασταλτικά η ομάδα είχε τραγική αντίδραση. Ο Ολυμπιακός με την σέντρα αναπτύχθηκε από τον άξονα και ο Οφόε ανενόχλητος με πλασέ νίκησε τον Ανέστη. Το σοκ ήταν τεράστιο για την Ένωση η οποία βρισκόμενη πλέον με δύο γκολ πίσω είχε ένα βουνό να ανέβει. 

Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση ωστόσο, η είσοδος του Λιβάγια έδωσε τις απαραίτητες λύσεις επιθετικά και με παιχνίδι ηρεμίας και όχι πανικού έψαξε απαντήσεις. Στο 61’ ο Σιδηρόπουλος δεν είδε δεύτερη κίτρινη-αποβολή του Ρομάο, ωστόσο λίγα λεπτά μετά η υπεροχή της Ένωσης απέφερε καρπούς όταν στο 64’ ο Αραούχο έσπασε στον Λάζαρο και εκείνος με δυνατό σουτ νίκησε τον Καπίνο για το 1-2. Το ματς σε εκείνο σημείο διεκόπη για περίπου δέκα λεπτά λόγω έντασης εκτός γηπέδου, με την ΑΕΚ στην επανέναρξη να μπαίνει στο γήπεδο και να ΠΑΤΑΕΙ τον Ολυμπιακό που δεν υπήρχε στο γήπεδο. 

Η ισοφάριση ήρθε στο 80’ με ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου όπου ο Κριστιάνο Ρονάλντο ωχριά μπροστά της, ενώ η ολική ανατροπή ήλθε στο 90’ όταν ο παικταράς Λιβάγια που μπήκε και άλλαξε όλο το ματς έδωσε έτοιμο γκολ στον Μάνταλο κι αυτός με το 3-2 έβαλε φωτιά στο ΟΑΚΑ υπογράφοντας την επική ανατροπή. Στις καθυστερήσεις ο Ζιλέ αλά Steliosβούτηξε για να πάρει πέναλτι με τον Σιδηρόπουλο να λέει παίζετε, ενώ λίγο αργότερα επικράτησε ένταση και αποβλήθηκαν Ένγκελς και Τσόσιτς.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Μπακάκης, Τσόσιτς, Βράνιες, Σιμόες (29’ λ.τρ. Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Λάζαρος (94’ Αϊντάρεβιτς), Κλωναρίδης (46’ Λιβάγια), Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Ομάρ, Ρομαό (71’ Ζντιέλαρ), Ένχελς, Φιγκέιρας, Ταχτσίδης, Ζιλέ, Οφόε, Μάριν (65’ Σεμπά), Καρσελά (82’ Πάρντο), Εμενίκε.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια