Ζάκυνθος: Τον χτυπούσαν ακόμα και όταν είχε πεθάνει....

Συνολικά οκτώ συλλήψεις για το φονικό - Τον χτυπούσαν ανελέητα έξω από το μπαρ στον Λαγανά ακόμα και όταν ήταν πια αναίσθητος στο έδαφος!


Σοκ προκαλούν τα αποτελέσματα της νεκροψίας που πραγματοποίησε ο ιατροδικαστής στον 22χρονο Αμερικανό στον Λαγανά αλλά και το υλικό από τα βίντεο που έχει στην κατοχή της η αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως ο θάνατος του νεαρού προκλήθηκε από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι, κάποια εκ των οποίων του προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία.

 Ο 22χρονος έφερε κακώσεις σε όλο του το σώμα, ενώ ο ΑΝΤ1 μετέδωσε ότι δεν πρόλαβε να αντισταθεί στους δολοφόνους του. Από τα βίντεο της αστυνομίας προκύπτει επίσης ότι οι δράστες χτυπούσαν τον νεαρό ακόμα και όταν αυτός ήταν πεθαμένος κάτω!

Θέμα στα ξένα ΜΜΕ έχει γίνει η άγρια δολοφονία Αμερικανού στον Λαγανά. Πολλά διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ρεπορτάζ, ενώ ξένοι δημοσιογράφοι καλούν τις ελληνικές αρχές για να μάθουν για τις συνθήκες του φονικού. 

Η Daily Mail αναφέρεται στη δημοφιλή Ζάκυνθο, αλλά μιλά και «για την σκοτεινή πλευρά του νησιού», υπενθυμίζοντας ότι «το 2011 ένας 19χρονος Βρετανός τουρίστας ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από δύο Έλληνες οδηγούς ταξί». Στο CNN, το ρεπορτάζ βρίσκεται στη δεύτερη θέση των top stories της ιστοσελίδας. Στο ρεπορτάζ γίνεται εκτενή αναφορά στα γεγονότα, καθώς και το ότι η ελληνική αστυνομία ειδοποίησε την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα για το θανάσιμο τραυματισμό του Αμερικανού πολίτη.

Η οικογένεια του νέου έδωσε μάλιστα γραπτή δήλωση στο σάιτ mystatesman.com, στην οποία αναφέρει ότι ο 22χρονος Bakari Jaward Henderson είχε έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί για τη φωτογράφηση της νέας του συλλογής μόδας.

Ο Bakari χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από τουλάχιστον δέκα άτομα, λέει η οικογένειά του. «Αγαπούσε να περνά χρόνο με την οικογένειά του και τους φίλους του, να ταξιδεύει και να γνωρίζει καινούριους ανθρώπους. Ήταν ένας στοχαστής και του άρεσε να ξεκινά νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες», γράφει η οικογένειά του.

Στην ανακοίνωση, αναφέρονται και λόγια φίλων του: «Κύριε και κυρία Henderson, ο Bakari ήταν ένας καταπληκτικός φίλος, ένας από τους καλύτερους και παλιότερους φίλους, και ένας από τους πιο αυθεντικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει» έγραψε ο φίλος του θύματος, Jordan Zylberberg.

«Φανταστικό παιδί. Κάποιος με μεγάλο μέλλον», λέει ο γείτονας του Bill Norton. «Σκόπευε να ξεκινήσει τη δική σειρά ρούχων. Είχε καταφέρει να ταξιδέψει πολύ στον κόσμο, κι ας ήταν 22 ετών. Πιστεύω ότι ήταν το δεύτερο ή τρίτο υπερπόντιο ταξίδι του», προσθέτει.

Ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Robert C. Robbins, στο οποίο φοιτούσε ο Henderson εξέφρασε τα συλληπητήριά του στην οικογένεια του θύματο. «Οι καρδιές και οι προσευχές μας είναι με τους φίλους του και την οικογένειά του. Μπορώ μόνο να φανταστώ τη βαθιά τους λύπη. Είναι πάντα μια τραγωδία όταν μια νεαρή ζωή σταματά πριν καλά ξεκινήσει», λέει.

Συνολικά οκτώ οι συλλήψεις 

Άλλα έξι άτομα, σερβικής καταγωγής, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Ασφάλεια Ζακύνθου, ως εμπλεκόμενα στον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 22χρονου Αμερικανού.

Η επιχείρηση της αστυνομίας, στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι έξι Σέρβοι κράτησε λίγα λεπτά καθώς οι κατηγορούμενοι δεν προέβαλαν αντίσταση. Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς μέσα από τα βίντεο που υπάρχουν από κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων, από το σημείο που έγινε η θανάσιμη επίθεση στον 22χρονο Αμερικανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βίντεο φαίνονται οι κατηγορούμενοι να χτυπούν τον άτυχο άντρα, ενώ έκπληξη προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες τον χτυπούσαν την ώρα που ήταν πλέον αναίσθητος στο έδαφος.

Από χθες, κρατούνται στο Αστυνομικό τμήμα Ζακύνθου, ένας 34χρονος 'Ελληνας και ένας 32χρονος Σέρβος με βρετανικό διαβατήριο που κατηγορούνται και αυτοί για τον φόνο του άτυχου νεαρού. Εντός της ημέρας, οι οκτώ συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Το χρονικό του άγριου φονικού

Ο 22χρονος Bakari Henderson, με καταγωγή από το Τέξας, έφτασε πριν λίγες ημέρες στο νησί του Ιονίου για να απολαύσει τις καλοκαιρινές του διακοπές μαζί με την παρέα του. Μάλιστα, όσοι τον γνωρίζουν, λένε ότι για τον Henderson οι διακοπές στην Ελλάδα ήταν όνειρο ζωής. Ένα όνειρο που έμελλε να εξελιχθεί στον χειρότερο εφιάλτη για τους οικείους του αλλά και για τον ίδιο που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από τουλάχιστον δύο άτομα σε ένα μπαρ στην περιοχή του Λαγανά.

Ο άτυχος 22χρονος φέρεται να διαπληκτίστηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής για άγνωστη αιτία μέχρι στιγμής με τον πορτιέρη, σερβικής καταγωγής και έναν Έλληνα μπάρμαν μέσα στο μαγαζί που διασκέδαζε και δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι.

Ο καβγάς με τους δύο άντρες συνεχίστηκε και έξω από το νυχτερινό μαγαζί με αποτέλεσμα ο άτυχος νέος να σωριαστεί στη μέση του δρόμου και να ξεψυχήσει πριν προλάβει να φτάσει το ασθενοφόρο. Η σορός του έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου θα γίνει νεκροτομή για να εξακριβωθεί ποιο από τα τραύματα προκάλεσε τον θάνατό του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια