Διαστημικός Αραούχο και μπαλάρα έφεραν το 3-0 που θα μπορούσε να είναι και 6-0 (βίντεο)

Ενα ακόμα σόου της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, μια ακόμα ωραία ποδοσφαιρική βραδιά. Η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ αρέσει όλο και πιο πολύ, έχει μόνο νίκες στην έδρα της, σκοράρει ακατάπαυστα και έχει να δεχθεί γκολ σε εντός έδρας αγώνα... από πέρσι.

Ένας παίχτης από άλλο πλανήτη που είναι κόσμημα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και για την ΑΕΚ, καθάρισε στεγνά τον ΠΑΟΚ. 
Μεγάλη μπάλα από την ΕΝΩΣΗ που μπορούσε να κερδίσει χθες και με 6-0 αν δεν έχαναν τα άχαστα σε κάποιες περιπτώσεις οι παίχτες της.

Έρμαιο στα χέρια του Αραούχο και της ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ που όποτε παίζει στην Αθήνα χάνει με τα χέρια κάτω.
Πρέπει να είναι αλήθεια μάλλον αυτό που λένε, ότι μόλις περάσει τα Τέμπη χάνει ήδη με 1-0.

Μεγάλες δηλώσεις όλη την εβδομάδα που πέρασε από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, τους παίχτες και τους προπονητές, πως θα διαλύσουν την ΑΕΚ, πως παίζουν την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα και άλλα τέτοια όμορφα, που όμως από μόνα τους δεν κερδίζουν κανένα παιχνίδι.

Με τον Ίβιτς να βρίσκεται σε τρικυμία, τον Γλύκο να θυμίζει παιδική χαρά και τον Μαλεζά να παίζει και με πόδια αλλά και τα χέρια, ήταν αδύνατον να πάρει κάτι καλύτερο από αυτό το παιχνίδι.
Ίσως την επόμενη φορά, αν αφήσει στην Θεσσαλονίκη το κόμπλεξ που τον διακρίνει όταν παίζει στην Αθήνα με τους "μεγάλους", τότε κάτι μπορεί να πάρει από αυτά τα παιχνίδια.


Ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Στα 49’’ πήρε τη μπάλα στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ εκτέλεσε τον Γλύκο. Διπλασίασε τα τέρματά του με ασύλληπτης ομορφιάς και έμπνευσης γκολ στο 86’, πήρε την αποβολή του Μαλεζά στο 56’, όταν του… έσκασε απίστευτη ντρίπλα, έδωσε μία μαγική ασίστ στον Μάνταλο για να σκοράρει, πήρε κίτρινη κάρτα για τάκλιν, ενώ είχε διασχίσει ολόκληρο το γήπεδο για να μαρκάρει κόντρα επίθεση του ΠΑΟΚ και έκανε ένα συνολικά εκπληκτικό παιχνίδι, γνωρίζοντας την αποθέωση όταν αντικαταστάθηκε.


Μάλιστα, η εμφάνιση του Αραούχο επισκίασε και την εξαιρετική εμφάνιση του Σιμόες, αλλά και των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών, που θα μπορούσαν να είχαν φτάσει το αποτέλεσμα σε ιστορικά επίπεδα. 

Γιόχανσον Αϊντάρεβιτς Μάνταλος- Αραούχο (σε διπλή ευκαιρία) και Βάργκας έχασαν μοναδικές ευκαιρίες, σε τετ α τετ με τον Γλύκο ή ακόμα και με κενή εστία. Τελικά, το τρίτο γκολ για να ολοκληρωθεί ο θρίαμβος, ήρθε με τη συμπλήρωση του 90λεπτο και σκόρερ τον Αραβίδη, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου.

Το ματς

Πιο έτοιμη από κάθε άλλο παιχνίδι βγήκε στον αγωνιστικό χώρο η ΑΕΚ, πουν πριν την συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, άνοιξε το σκορ με τον Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, και με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0. Με τον αέρα αυτού του γκολ, η Ένωση θα μπορούσε να βάλει πρόωρο τέλος στο ματς από το πρώτο κιόλας μισάωρο, έχοντας 4 σπουδαίες φάσεις για να πετύχει τουλάχιστον ένα ακόμα γκολ.

Με πίεση ψηλά, στο μισό του ΠΑΟΚ, η Ένωση πάταγε συνέχεια περιοχή και ανάγκαζε την άμυνα των φιλοξενούμενων να κάνει εύκολα το λάθος. Ο Γιόχανσον στο 6’ βρίσκεται φάτσα με το τέρμα, αλλά κάνει κακό σουτ και στέλνει τη μπάλα άουτ. Στο 27’ ο Βάργκας βγάζει κάθετη πάσα πάρε-βάλε στον Αϊντάρεβιτς, με τον Σουηδό να προσπαθεί να κρεμάσει τον Γλύκο αντί να τον πλασάρει, χάνοντας μοναδική ευκαιρία. Στο 28’ ο Σιμόες έπιασε ένα ξερό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Γλύκο να κρατάει και πάλι το 1-0, με εντυπωσιακή επέμβαση στη γωνία του, ενώ στο 33’ ήταν η σειρά του Μάνταλου να βάλει το όνομά του στη λίστα με τους παίκτες που έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν πήρε έξοχη μπαλιά του Γκάλο, όμως το σουτ στην κίνηση έφυγε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Με τους Γκάλο και Ντίντακ να ανεβαίνουν συνεχώς από τα άκρα και τον Σιμόες να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι, η ΑΕΚ έβγαινε συνεχώς στην επίθεση και αν υπήρχε πιο καθαρό μυαλό στην τελική πάσα, θα είχαν βγει πολλές περισσότερες προσπάθειες για γκολ, σε έναν επιθετικό μονόλογο της Ένωσης. Ανασταλτικά, είχε μία άψογη συμπεριφορά, με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να πατήσει την περιοχή του Μπάρκα. 

Εξαίρεση τα τελευταία δύο λεπτά του πρώτου μέρους, όπου υπήρξαν δύο ολιγωρίες. Η πρώτη στο 45’ όπου ο Κρέσπο βρέθηκε απέναντι από τον Μπάρκα, με τον Γκάλο να κάνει καθοριστικό τάκλιν και να διώχνει σε κόρνερ, ενώ από αυτό το κόρνερ ο Μάτος έπιασε την καρφωτή κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι, με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να κρατάει το μηδέν.

Μόλις συνήλθε, καθάρισε

Με την ίδια δυναμική μπήκε και στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ, η οποία στο ρεσιτάλ ευκαιριών του πρώτου, έχασε μία ακόμα και μάλιστα διπλή. Στο 50’ ο Αραούχο έβγαλε τον Μάνταλο, με φανταστική πάσα, φάτσα με το γκολ, όμως ο αρχηγός της ΑΕΚ έχασε σε τετ α τετ από τον Γλύκο. Στη συνέχεια της φάσης εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και ήταν αυτός που σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Αργεντινό, ωστόσο η προβολή του Αραούχο σε ανυπεράσπιστη εστία, έφυγε άουτ. Η Ένωση συνέχισε να πιέζει και στο 53’ κέρδισε το αριθμητικό πλεονέκτημα. 

Από εκπληκτική ενέργεια του Αραούχο, ο Μαλεζάς μπορούσε να τον σταματήσει μόνο με τα χέρια, με αποτέλεσμα να δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί.

Με την ΑΕΚ κυρίαρχη στο γήπεδο και με αριθμητικό πλεονέκτημα, φαινόταν ότι το παιχνίδι θα έκλεινε εύκολα προς την Ένωση, για να πετύχει και ένα δεύτερο γκολ, σφραγίζοντας έτσι τη νίκη. Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Η αποβολή του Μαλεζά περισσότερο αποσυντόνισε την ΑΕΚ παρά τη βοήθησε. Έχασε τον ρυθμό της, δεν πρέσαρε σωστά και οι φιλοξενούμενοι έπαιρναν σταδιακά μέτρα στο γήπεδο. Χωρίς όμως να απειλούν τον Μπάρκα.

Στο 63’ ο Χιμένεθ άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1, φέρνοντας τον Μάνταλο ως επιτελικό μέσο και περνώντας στα άκρα τον Μπακασέτα αντί του Αϊντάρεβιτς. Χρειάστηκαν επιπλέον κάποια λεπτά για να μπορέσουν οι παίκτες να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και όταν συνέβη, άρχισαν και πάλι να γίνονται απειλητικοί. Στο 75’ ο Μάνταλος έβγαλε σε τετ α τετ τον Βάργκας, με τον Βενεζουελάνο να χάνει το κοντρόλ του λίγο πριν πλασάρει, ενώ δύο λεπτά αργότερα είχε κακή εκτέλεση σε διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή.

Η κούραση ήταν αισθητή και ο Βάργκας έδωσε τη θέση του στον Λάζαρο. Και η ΑΕΚ έβγαλε και πάλι ενέργεια στην επίθεση. Και την εξαργύρωσε με το 2-0, χάρις σε μία εκπληκτικής έμπνευσης και ομορφιάς γκολ. 
Ποιου άλλου; 
Του Σέρχιο Αραούχο! 


Ο Αργεντινός πήρε τη μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και με ένα ασύλληπτο σουτ στο 86’, άφησε άγαλμα τον Γλύκο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Αργεντινός αποχώρησε με έναν τραυματισμό από το γήπεδο και τη θέση του πήρε ο Αραβίδης, στην επανεμφάνιση του στην ενεργό δράση. Και μάλιστα, στο 90’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου και λάθος έξοδο του Γλύκου, ο Αραβίδης μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 3-0 και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε όμως να είχε λήξει με πολλά περισσότερα γκολ.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (63’ Μπακασέτας), Βάργκας (78’ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Αραούχο (88’ Αραβίδης)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Βαρέλα, Κρέσπο, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Κάμπος (15’ Μπίσεσβαρ), Ουάρντα (55’ Λέοβατς), Ενρίκε (87’ Μυστακίδης), Πρίγιοβιτς

Δείτε όλες τις φάσεις και τα γκολ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια