Υπερηφάνεια από την μεγαλειώδη παρέλαση της 25ης Μαρτίου. (βίντεο & φώτο)

Εντυπωσιακή ήταν η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. 
Προηγήθηκε δοξολογία παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και στη συνέχεια, κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Ανώστου Στρατιώτη.


Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου στους ευρωπαίους.
Εντυπωσίασαν τα στρατιωτικά αγήματα και οι υπερήφανοι εύζωνες
Οι συγκλονιστικοί διάλογοι του Προκόπη Παυλόπουλου με τους αναπήρους πολέμου
Η γκάφα της ΕΡΤ με τον... υπερήλικα Πάνο Καμμένο και το απρόοπτο με το σπαθί μπροστά στον ΠτΔ
Όλο το χρονικό της εκδήλωσης με βίντεο και φωτογραφίες

Με μία μεγαλοπρεπή στρατιωτική παρέλαση, γιορτάστηκε σήμερα στο Σύνταγμα η επέτειος της 25η Μαρτίου του 1821. Η εκδήλωση ξεκίνησε στην ώρα της, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, να καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ προηγήθηκε και δοξολογία.






Αμέσως μετά ξεκίνησε και η στρατιωτική παρέλαση, και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Και ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

Όλα τα τμήματα των Ενόπλεων Δυνάμεων στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, όπως επίσης και η δημόσια τηλεόραση, με την εξαιρετική κάλυψη της εκδήλωσης.

Η παρέλαση ξεκίνησε με τους αναπήρους πολέμου και συνεχίστηκε με το έμψυχο δυναμικό του ελληνικού στρατού. Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες.

Να σημειώσουμε εδώ πως στο Σύνταγμα βρέθηκαν χιλιάδες κόσμου, που θέλησαν να παρακολουθήσουν από κοντά την παρέλαση, τιμώντας την θυσία του '21.

Υπερηφάνεια για τους εύζωνες!
Όπως κάθε φορά, η επιβλητική παρουσία των Ευζώνων βρέθηκε στο επίκεντρο της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Με την πειθαρχία, την υπερηφάνεια και την αποφασιστικότητά τους, κέρδισαν τον σεβασμό όλων, με τους πολίτες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα να τους καταχειροκροτούν!

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες 







Εξαιρετικές εικόνες... στον αέρα!
Ένα ακόμη σημείο της παρέλασης άκρως εντυπωσιακό, ήταν όταν οι πολίτες σήκωσαν τα βλέμματα... ψηλά, για να δουν τις πτήσεις των F16, των Mirage 2000, των ελικοπτέρων σινούκ, αλλά και των Απάτσι και Αγκούστα Μπελ.

Δείτε βίντεο και τις εικόνες






Απρόοπτο με το σπαθί!
Η παρέλαση, πάντως, είχε και μία... άτυχη στιγμή! Συνέβη όταν ο υποστράτηγος Λαλούσης Χαράλαμπος, διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ανέφερε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, το τέλος της παρέλασης.

Ήταν το τελευταίο στάδιο πριν την ολοκλήρωση της παρέλασης και ο υποστράτηγος Λαλούσης κατευθύνθηκε προς τον ΠτΔ, έχοντας στον ώμο του το σπαθί του.

Έφτασε μπροστά στον Προκόπη Παυλόπουλο ανήγγειλε το τέλος και στη συνέχεια προσπάθησε να βάλει το σπαθί στη θήκη του. Και λέμε "προσπάθησε", διότι για αρκετά δευτερόλεπτα δεν μπορούσε να τα καταφέρει, δείχνοντας εμφανώς αμήχανος! Τελικά τα κατάφερε και στη συνέχεια δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον οποίο αντάλλαξε και χειραψία.

Δείτε το βίντεο με το περιστατικό



Γκάφα με τον Πάνο Καμμένο!
Σε... παρόμοιο κλίμα, αξίζει να αναφέρουμε και την ξεκαρδιστική γκάφα στην οποία υπέπεσε ο εκφωνητής της δημόσιας τηλεόρασης που περιέγραφε την εκδήλωση!

Είναι η στιγμή που οι κάμερες έχουν εστιάσει στο σημείο που κάθονται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο εκφωνητής περιέγραφε τη σκηνή, μιλώντας για τον Αρχιεπίσκοπο και το Νίκο Βούτση, μέχρι που έφτασε η στιγμή να πει το όνομα του Πάνου Καμμένου. Και κάπου εκεί τα έκανε... σαλάτα, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας...". Στη συνέχεια ακολούθησε μία παύση οκτώ δευτερολέπτων (!) και ήταν φανερό πως ο εκφωνητής είχε ξεχάσει το όνομα του Πάνου Καμμένου!


Αμέσως μετά είπε... αποφασιστικά: "Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αβέρωφ", μπερδεύοντας τον κ. Καμμένο με τον γεννηθέντα το 1910, πάλαι ποτέ υπουργό Άμυνας της χώρας!

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο από την άτυχη στιγμή του εκφωνητή, ο οποίος σε όλη την μετάδωση έκανε λάθη και αυτό δείχνει την προχειρότητα της μετάδοσης της κρατικής τηλεόρασης.
Φυσικά τα λάθη βαραίνουν την διοίκηση της ΕΡΤ.



Συγκλονιστικός διάλογος Παυλόπουλου με αναπήρους πολέμου
Ήταν μία ακόμη συγκινητική στιγμή. Η παρέλαση έχει μόλις τελειώσει και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατευθύνεται προς το σημείο που κάθονται οι ανάπηροι πολέμου.

Ξεκινά να τους χαιρετά έναν προς έναν, όταν φτάνει η σειρά ενός ανθρώπου, του οποίου τα λόγια συγκλόνισαν. Ακούγεται στο βίντεο να λέει στον Προκόπη Παυλόπουλο: "Δώσαμε όρκο ιερό για την Παναγιά. Να πέσουμε μες στη φωτιά για μια μεγάλη Ελλάδα".

Ο ΠτΔ, μάλιστα, τον ασπάστηκε, πριν συνεχίσει να χαιρετά και τους υπόλοιπους. Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο



Στις επίσημες δηλώσεις που ακολούθησαν μετά την παρέλαση, ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε ένα "ηχηρό" μήνυμα στους ευρωπαίους εταίρους. «Η Ελλάδα έχει αποφασίσει να ανήκει οριστικά και αμετάκλητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάνοντας και αναφορά στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. που γίνεται στη Ρώμη με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Έχουμε το δικαίωμα να υπενθυμίζουμε στους Εταίρους μας ότι οι πρόγονοί μας, λίγο πριν την έναρξη της Εθνεγερσίας, απηύθυναν έκκληση υπέρ της ελευθερίας των Ελλήνων προς τους λαούς της Ευρώπης. Αυτό και μόνον αρκεί για να καταδείξει πόσο η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι διαχρονικώς προσανατολισμένοι με συνέπεια προς το ευρωπαϊκό όραμα», συμπλήρωσε ακόμη ο ΠτΔ. 

Δείτε το σχετικό βίντεο


με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια