Π.Παυλόπουλος στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα: «Ας είναι το 2017 Έτος – αφετηρία Εθνικής Ανάτασης, Ελπίδας και Αισιοδοξίας» (βίντεο)

«Ας είναι το 2017 Έτος – αφετηρία Εθνικής Ανάτασης, Ελπίδας και Αισιοδοξίας», εύχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του προς τους πολίτες ενόψει του νέου έτους. 

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εύχεται επίσης το 2016 να είναι η τελευταία χρονιά που η απαισιοδοξία και η έλλειψη προοπτικής πλήττουν τη χώρα μας και το λαό μας.

Δείτε το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας


«Πρέπει να διακηρύξουμε προς κάθε κατεύθυνση, εντός και εκτός της χώρας, ότι τα μεγάλα και σημαντικά, δηλαδή τους εθνικούς μας στόχους, τους υπερασπιζόμαστε αποφασισμένοι και με αρραγή ενότητα».

Ο κ. Παυλόπουλος επισημαίνει ότι μέσα από τη δική μας πικρή εμπειρία μπορούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους εταίρους μας ότι «είναι ανάγκη ν’ αλλάξει αμέσως η εφαρμοζόμενη σήμερα, εν πολλοίς αδιέξοδη, συγκεκριμένη πολιτική λιτότητας» σε όλη την Ευρώπη.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος κάνει επίσης έκκληση για ενότητα. «Το χρέος της σύμπνοιας και της ενότητας μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά για την χώρα μας ανήκει και σε κάθε Έλληνα πολίτη. Καμιά ιδεολογική και πολιτική διαφορά δεν είναι επιτρεπτό να μειώνει την δύναμη της ομόθυμης προσήλωσής μας στην υπεράσπιση των εθνικών μας στόχων και των εθνικών μας δικαίων. Επιπλέον, το χρέος αυτό πρέπει να το εκπληρώνουμε όλοι, ανεξαιρέτως, δίχως ν’ αφήνουμε τον φθόνο, που έχει ως «δίδυμη αδελφή» την μετριότητα, να μας κυριεύει. Άλλωστε η γενναιότητα του ν’ αναγνωρίζουμε στον άλλο αυτό που του ανήκει και την αντίστοιχη δυνατότητα προσφοράς του για το κοινό καλό είναι, από μόνη της, ένα αδιαμφισβήτητο σημάδι ηθικής και πατριωτικής υπεροχής καθενός μας».

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει ότι «το μέγα προσφυγικό ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται δίχως την άμεση και οριστική λήξη του πολέμου στην Συρία και στην ευρύτερη περιοχή».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Παυλόπουλος επαναλαμβάνει πως αποτελεί διεθνές και, κυρίως, ευρωπαϊκό ζήτημα και ζητά το συντομότερο δυνατό τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του. Από το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν λείπει και η αναφορά στη Συνθήκη της Λωζάνης και ζητά να γίνεται απ’ όλους πλήρως σεβαστή. «Κάθε αμφισβήτησή της, άμεση ή έμμεση, είναι αδιανόητη και αυτονοήτως απορριπτέα. Πολλώ μάλλον όταν οδηγεί σ’ αμφισβήτηση των συνόρων όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τέλος, στέλνει και μήνυμα στην ΠΓΔΜ για το θέμα του ονόματος, τονίζοντας πως γίνεται σαφές ότι «όσο επιμένει στην χρησιμοποίηση ονόματος, το οποίο πέραν της προκλητικής παραχάραξης της Ιστορίας αποπνέει αλυτρωτισμό, δεν έχει ευρωπαϊκή προοπτική. Το ευρωπαϊκό κεκτημένο αποκλείει υποψήφια κράτη-μέλη τα οποία αμφισβητούν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, το status quo των συνόρων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκλεισε το μήνυμά του λέγοντας: «Χρόνια πολλά, καλά κι ελπιδοφόρα. Κι εύχομαι το 2017 ν’ αποτελέσει, με την ορθοφροσύνη και την αποφασιστική συμβολή όλων μας, έτος-αφετηρία εθνικής ανάτασης. Έτος σταθμό για το μέλλον που αρμόζει στην πατρίδα μας, στον λαό μας, στο έθνος μας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια