Στήριξη στην χώρα μας από τον Γερμανό ΥΠ.ΕΞ. Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ για τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για την συνθήκη της Λωζάνης....

Στην Αθήνα φθάνει σήμερα ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών για συναντήσεις με την Ελληνική Κυβέρνηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.


Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Σταϊνμάγερ, θα γίνει δεκτός στις 17:30 την Κυριακή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στη συνέχεια, στις 18:30, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.


Τη Δευτέρα, ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας θα συναντήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 10:00 το πρωί. 

Με το μήνυμα ότι η ισχύς της Συνθήκης της Λωζάνης είναι "αδιαμφισβήτητη", σαφώς μια ευνοϊκή δήλωση για την χώρα μας και σε πλήρη σύμπνοια με τις Ελληνικές θέσεις, έρχεται ο κ. Στάινμάγιερ στην Αθήνα.

Ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής" , διασκεδάζει τις ανησυχίες για ενδεχόμενη κατάρρευση της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό και τονίζοντας πως "επανειλημμένως έχουμε αποδείξει ότι δεν εγκαταλείπουμε την Ελλάδα στην τύχη της".

Ο κ. Στάινμάγερ, που έρχεται στην Αθήνα αύριο, καλεί όσους τους εμπλεκόμενους στο Κυπριακό να επιδείξουν εποικοδομητική στάση. Ο ίδιος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το αδιέξοδο με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ξεπεραστεί. 

Τονίζει, ωστόσο ότι βάση των συζητήσεων με το Ταμείο είναι η εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. 
Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι ο κ. Σταϊνμάγερ θα είναι και υποψήφιος πρόεδρος της Γερμανίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια