Εγκληματική αμέλεια η έκρηξη που στοίχισε την ζωή στην 39χρονη γυναίκα στα everst....

Έκαναν επικίνδυνες εργασίες στο υπόγειο του ταχυφαγείου χωρίς να πάρουν μέτρα ασφαλείας και ο εργάτης ψυκτικός έκανε κάποιο λάθος με μια σωλήνα αερίου που δημιούργησε την έκρηξη.


Τραγική κατάληξη είχε η ισχυρή έκρηξη που έγινε στις 09.20 στο κατάστημα everest στη συμβολή της Χέυδεν με την 3η Σεπτεμβρίου. Από την έκρηξη δυστυχώς υπάρχει μια γυναίκα νεκρή. 

Στο υπόγειο του καταστήματος υπήρχε η κουζίνα και το λογιστήριο του καταστήματος. Η Βασιλική Παραστατίδου που ανασύρθηκε νεκρή από το υπόγειο του καταστήματος είναι 39 ετών και σύμφωνα με πληροφορίες μητέρα δυο παιδιών! 

Μία ακόμη τραγική λεπτομέρεια είναι ότι ο σύζυγός της γυναίκας δουλεύει σε κατάστημα Everest κοντά στην πλατεία Βικτωρίας εκεί που η 39χρονη έμελλε να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, πέντε άτομα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στα νοσοκομεία Γεννηματά και 401. Σημειώνεται, επίσης, ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ορισμένα άτομα πήγαν σε φαρμακείο που βρίσκεται πολύ κοντά στο everest προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η ανακοίνωση των Everest
Mε βαθιά οδύνη στην εταιρία Everfood A.E., διαχειρίστρια εταιρεία του καταστήματος everest στην πλατεία Βικτωρίας, βιώνουμε την απώλεια συναδέλφου, μετά από έκρηξη το πρωί, κατά τη διάρκεια εργασιών συνεργείου ψυκτικών. 
Το τραγικό θύμα, η Βασιλική Παραστατίδου, εργάζονταν δεκαπέντε χρόνια στην εταιρεία και θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας ως υπόδειγμα εργαζόμενου, συζύγου και μητέρας.

Η διοίκηση της εταιρίας, όλο το προσωπικό και οι συνεργάτες είναι συγκλονισμένοι καθώς συμμερίζονται τον πόνο των οικείων της και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην οικογένειά της. Επίσης η εταιρεία δηλώνει ότι θα προσφέρει κάθε συμπαράσταση στους τραυματίες και εύχεται σε όλους πλήρη ανάρρωση το ταχύτερο δυνατόν.

Η διοίκηση της εταιρίας από την πρώτη στιγμή του θλιβερού συμβάντος έχει προσφέρει στην πυροσβεστική και τις άλλες υπηρεσίες και αρχές κάθε αναγκαία συνδρομή και δηλώνει ότι θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην πλήρη διαλεύκανση των αιτίων του τραγικού αυτού γεγονότος.

Πως έγινε το τραγικό περιστατικό
Η εικόνα στο μαγαζί θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Τα πάντα έχουν καταστραφεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόγειο γίνονταν εργασίες από έναν ψυκτικό. Πιθανολογείται ότι την ώρα των εργασιών έκοψε λάθος σωλήνα και όταν κατάλαβε το λάθος του άρχισε να τρέχει μέσα στο υπόγειο και να φωνάζει σε όλους να το εγκαταλείψουν. Δυστυχώς η άτυχη γυναίκα δεν πρόλαβε... Εντύπωση προκάλεσε και η μαρτυρία ενός οδηγού ο οποίος περίμενε στο φανάρι. Είπε, ότι είδε ανθρώπους να βγαίνουν τρέχοντας μέσα από το μαγαζί και ακολούθησε η έκρηξη!





Στην επιχείρηση για να σβήσει η φωτιά που ακολούθησε την έκρηξη, από την οποία καταστράφηκε ολοσχερώς το υπόγειο, επιχείρησαν συνολικά 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα. Λίγη ώρα αφότου οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να σβήσουν τη φωτιά, εντόπισαν νεκρή στο υπόγειο την άτυχη γυναίκα. Από την ισχυρή έκρηξη έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε διπλανά καταστήματα και σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΑΒ, σήμερα 01 Δεκεμβρίου και ώρα 09:23 π.μ, το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ δέχτηκε κλήση για τραυματίες, μετά από έκρηξη σε κατάστημα στην πλατεία Βικτωρίας. 

Άμεσα εστάλησαν στο σημείο, δύο μηχανές επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και δύο ασθενοφόρα και στη συνέχεια δύο ακόμα ασθενοφόρα προκειμένου να παραλάβουν τους τραυματίες που απεγκλώβισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ενημερώθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ) ώστε να συντονίσει την όλη επιχείρηση. 


Από το σημείο παρελήφθησαν συνολικά 5 ενήλικες τραυματίες ( τρεις άνδρες και δύο γυναίκες), οι οποίοι μεταφέρθηκαν οι τέσσερις στο Γ.Ν.Α «Γ.Γεννηματάς» και μία στο 401 ΓΣΝΑ. Επίσης, παρελήφθη μία γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε νεκρή στο Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς». Στο νοσκομείο έχουν μείνει για νοσηλεία δυο άτομα.

Δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια