Π. Παυλόπουλος: Είμαστε υπερήφανοι γιατί χάρις σε σας, η Γαλανόλευκη έχει φτάσει στα πέρατα της Οικουμένης. (βίντεο)

Το Προεδρικό Μέγαρο επισκέφθηκαν σήμερα οι Έλληνες Ολυμπιονίκες και οι διακριθέντες της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο τους οποίους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.


Ο κ. Παυλόπουλος αναφερόμενος σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά τόνισε: «Θέλω να σας πω με απόλυτη ειλικρίνεια ότι η παρουσία σας εδώ σήμερα είναι κάτι αυτονόητο. Γιατί η Πολιτεία πρέπει να σας αποδώσει αυτό που πραγματικά σας ανήκει.

Πριν απ’ όλα είμαστε υπερήφανοι για εσάς γιατί με το ήθος σας και τις επιδόσεις σας αποδείξατε ότι εσείς, οι αθλητές της Ελλάδας, εκφράζετε όσο κανένας άλλος το Ολυμπιακό Πνεύμα που κατάγεται ευθέως από το Αρχαιοελληνικό Πνεύμα. Συνδυάσατε υπέροχα το «ευ αγωνίζεσθαι» και το «αιέν αριστεύειν και υπήροχον έμμεναι άλλων».

Είστε η ζωντανή έκφραση της Αριστείας γι’ αυτό που πετύχατε. Γιατί το πετύχατε με τεράστια προσπάθεια, μοναδική προσπάθεια, η οποία ανήκει σχεδόν αποκλειστικά σε εσάς. Όπως επίσης και στους γονείς σας και στους προπονητές σας που πρέπει να είναι περήφανοι για εσάς. Σας ευχαριστούμε λοιπόν γι’ αυτή την παρουσία μαζί με τις διακρίσεις που επιτύχατε».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τους Έλληνες Ολυμπιονίκες να συνεχίσουν μιας και είναι παράδειγμα για τους νέους:












«Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω θερμά γιατί εκφράζετε για την νέα γενιά, και τις γενιές που θα έρθουν ένα σύμβολο, ένα παράδειγμα ζωής ως προς το τι μπορεί να επιτύχει ο νέος Έλληνας όταν έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, ανεξάρτητα από την βοήθεια άλλων. Αυτό το παράδειγμα σ’ αυτή την κρίση είναι μια εξαιρετική προσφορά στον Τόπο. Τέλος καταλήγω με ένα συμπέρασμα, το οποίο θέλω να το κρατήσετε μέσα σας, γιατί αυτές οι στιγμές είναι στιγμές και για εμάς και για εσάς. Είμαστε υπερήφανοι γιατί χάρις σε σας, η Γαλανόλευκη έχει φτάσει στα πέρατα της Οικουμένης. Και μάλιστα με τον πιο εμβληματικό τρόπο: Τον συμβολισμό του τι σημαίνει Ελλάδα, τι σημαίνει Νέα Γενιά της Ελλάδας, τι σημαίνει πραγματικό Ολυμπιακό Πνεύμα, τι σημαίνει Ελληνικό Πνεύμα».


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και σε όσους δεν παραβρεθήκαν σήμερα στην τελετή, όπως η Άννα Κορακάκη διευκρινίζοντας:

«Όσοι δεν είναι σήμερα εδώ γιατί λείπουν εκτός Ελλάδας, όπως συμβαίνει με την Άννα Κορακάκη, θα συναντηθούμε όταν το επιτρέψουν οι δικές τους υποχρεώσεις. Και το κάνω για να αποδώσω αυτό που πρέπει να αποδώσω στον καθένα από εσάς».

Δείτε το βίντεο:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια