Τερμάτισε πρώτος ο Γιαννιώτης αλλά άργησε να χτυπήσει την ταμπέλα του τερματισμού και τελικά πήρε το ασημένιο μετάλλιο.

Πρώτος τερμάτισε ο Σπύρος Γιαννιώτης στην κολύμβηση των 10 χιλιομέτρων στην θάλασσα, όμως στον τερματισμό λόγω κεκτημένης ταχύτητας δεν πρόλαβε να χτυπήσει την ειδική ταμπέλα, παρόλο που το χέρι του είχε περάσει τον τερματισμό και έτσι οι κριτές έκριναν ότι τερμάτισε δεύτερος και του έδωσαν το ασημένιο μετάλλιο.



Καθαρά το αριστερό χέρι του Γιαννιώτη έχει περάσει πρώτο τον τερματισμό 


Αρχικά οι κριτές τον έδωσαν πρώτο με 7 χιλιοστά διαφορά από τον Ολλανδό, όμως αργότερα του έδωσαν τον ίδιο χρόνο, αλλά αφού ο Ολλανδός χτύπησε πρώτος την ξύλινη ταμπέλα, πήρε και το χρυσό μετάλλιο.

Για ένα μικρό λάθος λοιπόν, χάθηκε το χρυσό για αυτόν τον υπεραθλητή που στα 36 χρόνια του απέδειξε πόσο μεγάλος αθλητής είναι.... 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η ελληνική πλευρά θα κάνει ένσταση, ζητώντας να δοθούν δυο χρυσά μετάλλια, πάνω στη λογική ότι στα 100μ. πεταλούδα δόθηκαν τρία ασημένια μετάλλια επειδή τερμάτισαν μαζί οι κολυμβητές. 

Δέκα χιλιόμετρα μάχης με τα κύματα κι όλα κρίθηκαν στο φώτο φίνις. Σε έναν από τους επικότερους τελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων (όχι μόνο του Ρίο) ο Σπύρος Γιαννιώτης, στην τελευταία κούρσα της τεράστιας καριέρας του, πήρε το πρώτο του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατακτώντας τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Ολλανδό Φέρτμαν.

Για την ακρίβεια, Γιαννιώτης και Φέρτμαν έπεσαν μαζί στη γραμμή τερματισμού, αλλά ο Φέρτμαν χτύπησε πρώτος την ειδική πινακίδα με τον Γιαννιώτη να το κάνει αμέσως μετά (κι ενώ το σώμα του είχε περάσει πρώτο).

Αρχικά οι διοργανωτές έδωσαν ως χρυσό Ολυμπιονίκη τον Έλληνα πρωταθλητή και δεύτερο τον Φέρτμαν, αλλά από το τηλεοπτικό ριπλέι φαινόταν καθαρά ότι ο Ολλανδός είχε ακουμπήσει πρώτος την πινακίδα…

Μετά από αρκετά λεπτά οι Βραζιλιάνοι έδωσαν την χρονομέτρηση των αθλητών με τους Γιαννιώτη Φέρτμαν να έχουν τον ίδιο χρόνο 1.52.59.8 κι αυτό δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση, ωστόσο λίγο αργότερα ανακοινώθηκε και επίσημα ότι ο Φέρτμαν πήρε το χρυσό κι ο Γιαννιώτης το ασημένο με τον Γάλλο Ολιβιέ το χάλκινο.

Αυτός ήταν ο επίλογος ενός κολυμβητικού δράματος που διήρκησε δύο ώρες και ξεκίνησε με… απίθανο τρόπο.

Από τα πρώτα μέτρα της κούρσας ο Αυστραλός Πουρτ πήρε μια σημαντική διαφορά, αφήνοντας πίσω του όλους τους υπόλοιπους κι αυτή η εικόνα συντηρήθηκε μέχρι τα τελευταία 1.500 μέτρα.

Μετά από μία ώρα και σαράντα λεπτά όμω ςο Αυστραλός άρχισε να κουράζεται και οι υπόλοιποι να τον πλησιάζουν κι ανάμεσα τους ο Γιαννιώτης.

Ο Κερκυραίος στα 500 μέτρα πριν τον τερματισμό άρχισε τη μεγάλη του επίθεση και στο τελευταίο 100άρι μπήκε μπροστά κάνοντας εκπληκτικό σπρίντ με τον Φέρτμαν να τον ακολουθεί και έτσι να φτάσουμε σε ένα δραματικό φινάλε, όπου το φώτο φίνις έδειξε πρώτο τον Φέρτμαν και δεύτερο τον Γιαννιώτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια