Επιτέλους η γιορτή της Δημοκρατίας χωρίς συγγενείς γνωστούς και φίλους. (φωτορεπορτάζ)

Μια πραγματική "γιορτή" της Δημοκρατίας είδαμε χθες βράδυ στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου.

Άψογα οργανωμένη εκδήλωση χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, λιτή και απέριττη όπως αρμόζει στην εποχή που ζούμε, χωρίς μεγαλονταβαντζήδες της διαπλοκής και χωρίς συγγενείς γνωστούς και φίλους.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον Προκόπη Παυλόπουλο  

Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ζήτησε ενότητα και υπέρβαση των επιμέρους πολιτικών διαφορών, λέγοντας πως μόνο έτσι μπορεί να ευοδωθεί η υπεράσπιση της Δημοκρατίας.

Σε δήλωσή του κατά τη δεξίωση για την 42η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι η υπεράσπιση της Δημοκρατίας «μπορεί να ευοδωθεί μόνον υπό όρους αρραγούς ενότητας και συνακόλουθης συμπόρευσης, η οποία υπερβαίνει τις επιμέρους πολιτικές διαφορές και παραγνωρίζει κάθε είδους προσωπικές σκοπιμότητες».

«Πριν απ’ όλα εμείς, οι Έλληνες, οφείλουμε -και μάλιστα στο διηνεκές- να μην λησμονούμε πως έχουμε χρέος, ως Λαός και ως Έθνος, να υπερασπιζόμαστε την Δημοκρατία «όκωσπερ τείχεος»», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία που δεν αφορά, όπως είπε, αποκλειστικώς την Ελλάδα, αφού οι κίνδυνοι διάβρωσης των θεμελίων της δημοκρατίας έχουν πάρει πανευρωπαϊκές και, ευρύτερα, σχεδόν παγκόσμιες διαστάσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα και στην Τουρκία, με αφορμή τις εξελίξεις μετά την απόπειρα πραξικοπήματος: «Στηρίζουμε –και το καταστήσαμε σαφές ευθύς εξ αρχής- την συνταγματική νομιμότητα στην Τουρκία έναντι εκείνων που επιχείρησαν να την καταλύσουν. Όμως η νομίμως εκλεγμένη ηγεσία της Τουρκίας, ακριβώς επειδή διαθέτει την πλήρη δημοκρατική νομιμοποίηση αλλά και τηρώντας τις διεθνείς δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, μπορεί και πρέπει ν’ απαντήσει καταλλήλως στους πραξικοπηματίες μένοντας προσηλωμένη στον σεβασμό της Δημοκρατίας και των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».




















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια