Αλλαγές στα capital controls για όσους έχουν ακόμα λεφτά.

Σταδιακή χαλάρωση των capital controls με αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου αναλήψεων από τα 420 ευρώ στα 500 -550 ευρώ, δυνατότητα για σωρευτική ανάληψη π.χ. ανά 15 μέρες και πλήρη απελευθέρωση από περιορισμούς για το «νέο» χρήμα προβλέπει το σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι τράπεζες και το οποίο θα υποβληθεί προς έγκριση στην Τράπεζα της Ελλάδος τις επόμενες μέρες.


Τι θα ισχύει για σωρευτική ανάληψη
Βάσει του σχεδίου που εξετάζεται, ο καταθέτης θα μπορεί να προχωρήσει σε σωρευτική ανάληψη σηκώνοντας τα χρήματα δύο εβδομάδων, χωρίς να χάνει το εβδομαδιαίο όριο. Ακόμα θα μπορεί μια φορά τον μήνα να εισπράξει το εβδομαδιαίο όριο τεσσάρων εβδομάδων.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως οι καταθέτες θα μπορούν να κάνουν είτε ανάληψη 840 ευρώ ανά δεκαπενθήμερο, είτε 1.680 ευρώ ανά μήνα, εφόσον παραμείνει το πλαφόν στα 420 ευρώ την εβδομάδα.

Οι χαλαρώσεις που εξετάζονται 
Συζητείται να ενταχθεί και ο μισθός ή η σύνταξη στο λεγόμενο νέο χρήμα το οποίο δεν έχει περιορισμούς από τα capital controls. Επίσης, ίσως υπάρξει μεγαλύτερη χαλάρωση των capital controls και σε ό,τι αφορά στα εμβάσματα προς το εξωτερικό που σήμερα έχουν περιορισμό στα 1.000 ευρώ, αλλά και δυνατότητα για μεγαλύτερη του 10% ανάληψη από τα υπόλοιπα εμβασμάτων που προέρχονται από το εξωτερικό.

Ωστόσο δεν αναμένεται όλες οι αλλαγές να γίνουν αμέσως.
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...