Υποσαχάρια καθεστώτα θύμισε η απόφαση της δικαιοσύνης να επιβάλλει προληπτική λογοκρισία στον ΣΚΑΙ.

Ήθελαν να συλλάβουν τον παρουσιαστή δημοσιογράφο και να σταματήσουν την προβολή της εκπομπής χωρίς να γνωρίζουν καν το περιεχόμενο της εκπομπής....


Αυτό κύριοι δικαστές και κυβερνώντες λέγεται προληπτική λογοκρισία. 

Εφαρμόζεται σε χώρες μη δημοκρατικές και σε ορισμένες εμπόλεμες περιοχές της Αφρικής με δικτατορίσκους βασιλείς που φέρουν στέμμα από φτερά και κόκαλα στην κεφαλή. 

Ενεργοποιήθηκε η αντεισαγγελέας, για παραβίαση δικαστικής απόφασης που είχε εκδοθεί προφανώς, σε σχέση με τα ρεπορτάζ του Κυριάκου Θωμαΐδη γύρω από τα σκάνδαλα του ποδοσφαίρου.

Κατέφθασαν εσπευσμένα λοιπόν στον ΣΚΑΪ τα όργανα του κράτους δικαίου, κατά τη διάρκεια εγγραφής εκπομπής, για να επιβάλουν την τάξη και να οδηγήσουν τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη στην αυτόφωρη διαδικασία, χωρίς ένταλμα, το οποίο δεν έβρισκαν προφανώς λόγω παρέλευσης χρόνου από την έκδοσή του ή λόγω του αιφνιδιαστικού ελέγχου που διατάχτηκαν να διενεργήσουν μέσα στα άγρια μεσάνυχτα. 

Μοναδική επιδίωξή τους να μην πραγματοποιηθεί η εκπομπή κι έδρασαν δίχως να έχουν δει το περιεχόμενό της!

Μην αφήσετε να περάσει στους πολίτες η αίσθηση ανυπαρξίας στην απόδοση πραγματικής Δικαιοσύνης, γιατί η άλλη αίσθηση της αδυναμίας ουσιαστικής διακυβέρνησης έχει ήδη περάσει.

Κι επειδή ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται, μην επιτρέψετε στους λύκους να απολαύσουν τέτοια χαρά.

Η Δικαιοσύνη, το τελευταίο καταφύγιο κάθε αδύναμου ανθρώπου δεν πρέπει να μετατραπεί σε κρεβατοκάμαρα των ισχυρών.

Πρωτοφανές περιστατικό

«Είναι πρωτοφανές το γεγονός», είναι η πρώτη φορά που εισβάλει ο εισαγγελέας σε τηλεοπτικό κανάλι και γενικά σε μέσο ενημέρωσης. Δεν έχει ξαναγίνει από το 1975, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος.

«Την περίοδο που δικηγορώ, ποτέ μα ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου ξημερώματα η Αστυνομία να εισβάλει σε μέσο ενημέρωσης», δήλωσε στο σταθμό μας ο επιφανής ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του ΣΚΑΪ: 

Πρωτόγνωρες καταστάσεις για ευνομούμενες δημοκρατικές πολιτείες συνέβησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ξημερώματα Τρίτης 14 Ιουνίου 2016. Κατόπιν εγκλήσεως του Βαγγέλη Μαρινάκη για δήθεν παραβίαση δικαστικής απόφασης (πλημμέλημα του μονομελούς) από τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη κατά τη διάρκεια της εκπομπής του η "ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑϊ" κινητοποιήθηκε η αστυνομία και η εισαγγελία Πειραιά και εισήλθαν στο κτίριο των εγκαταστάσεων του ΣΚΑΙ προσπαθώντας να εντοπίσουν και να συλλάβουν το δημοσιογράφο. 


Η εντυπωσιακή κινητοποίηση της αστυνομίας, η έρευνα σε χώρους που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΚΑΪ, Ο υπερβάλλων ζήλος για τη σύλληψη του δημοσιογράφου με αφορμή μία αβάσιμη καταγγελία του Μαρινάκη, προσβάλλουν το κράτος δικαίου, την ελευθεροτυπία και προκαλούν απορία στους πολίτες γιατί στα σοβαρά κακουργήματα δεν βλέπουν αντίστοιχη ετοιμότητα της αστυνομίας!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια