Τρέχει να προλάβει το ΝΑΤΟ τους Τζιχαντιστές να μην κάνουν χαλιφάτο την Λιβύη....

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσαν τη Δευτέρα ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να βοηθήσει τη Λιβύη να αντιμετωπίσει το Ισλαμικό κράτος.


Επιβεβαιώνεται έτσι το δημοσίευμα για την πολυεθνική δύναμη που σχηματίζεται, μεγέθους μιας ταξιαρχίας και αναμένεται να αποσταλεί στην Λιβύη.

Η Δύση ανησυχεί ότι το Ισλαμικό Κράτος μεταφέρει την έδρα του στη Λιβύη, καθώς πιέζεται στην Συρία και το Ιράκ από τις δυνάμεις τόσο του διεθνούς συνασπισμού όσο και από τον Ρωσο-Συριακό άξονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, 5000 τζιχαντιστές έχουν μεταφερθεί πρόσφατα στην Λιβύη. 

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ υποστήριξε ότι η Συμμαχία εξετάζει σχέδια για το πώς θα μπορούσε να συνδράμει στην σταθεροποίηση της περιοχής. "Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να παράσχει υποστήριξη" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε χθες το Onalert το ΝΑΤO έχει εξετάσει το σενάριο δημιουργίας μιας πολυεθνικής δύναμης στην οποία θα μετέχουν οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία και η Ισπανία.

Ωστόσο ο Ivan Eland, Διευθυντής του ανεξάρτητου Ιστιτούτου για την Ειρήνη και την Ελευθερία, προειδοποιεί πώς η Δύση πάει να επαναλάβει το ίδιο λάθος που έκανε με την ανατροπή του Καντάφι το 2011. 

Εκτιμά δε, ότι η περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα "φιλική" σε δυτικά στρατεύματα και ότι η αποτυχία είναι ιδιαίτερα πιθανή.

Εάν ωστόσο το ISIS ιδρύσει χαλιφάτο στην Λιβύη, τότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα το χρησιμοποιήσει ως ορμητήριο για την επέλαση που σχεδιάζει την Ευρώπη. 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
info@onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. οι ΗΛΙΘΟΙ απο ΗΠΑ και ραμολυμεντα υπαλληλοι τους οι 'μαριονετες τους, στο μαγαζί τους ΕΕ ... πρώτα τα έκαναν 'πουτάνα' εκει κατω ... και τωρα οι βλαμμένοι τσαρλατάνοι ... είδαν το αποτελεσμα ... ειναι πραγματικοι τσαρλατάνοι ... μπεκρήδες και μερικοι ανωμαλοι ... οταν ολοι αυτοι συναντήθηκαν δειτε το αποτελεσμα ... !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.