2 ομάδες φασιστών και στη μέση ο Έλληνας που αργοπεθαίνει! Η κυβέρνηση του Σ(φ)ύριζα φυσικά απούσα....

Αυτό κι αν είναι θράσος

 Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για "φασιστικές ενέργειες". Η διαφορά τους από τη ναζιστική οργάνωση δολοφόνων είναι ότι κάνουν τα ίδια αλλά με δημοκρατικό προκάλυμμα ή στέλνοντας για να κάνουν τις βρωμοδουλειές τους τα "παιδιά" που αυτοαποκαλούνται αντιεξουσιαστές. Και αν συμβεί κάποιο ατύχημα και συλληφθεί κανείς, αναλαμβάνει στη συνέχεια η Κουμουνδούρου και τα πρωτοπαλίκαρα της


Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ βάζει στο στόχαστρο τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ζητώντας με επιτακτικό ύφος από την ηγεσία του υπουργείου να διερευνήσει την στάση των αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα στον Πειραιά μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και ομάδων αντιφασιστικών οργανώσεων. 

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει ότι «τα τάγματα εφόδου της ΧΑ, με επικεφαλής τον υπόδικο Η. Κασιδιάρη έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, προκαλώντας βιαιοπραγίες εναντίον πολιτών και δημοσιογράφων». Και αφού αφήνει υπόνοιες για «αγαστή συνεργασία μεταξύ ΜΑΤ και ΧΑ» απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, καλώντας την να... εκδημοκρατίσει τα σώματα ασφαλείας.

Αυτό κι αν είναι θράσος. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για "φασιστικές ενέργειες". Η διαφορά τους από τη ναζιστική οργάνωση δολοφόνων είναι ότι κάνουν τα ίδια αλλά με δημοκρατικό προκάλυμμα ή στέλνοντας για να κάνουν τις βρωμοδουλειές τους τα "παιδιά" που αυτοαποκαλούνται αντιεξουσιαστές. Και αν συμβεί κάποιο ατύχημα και συλληφθεί κανείς, αναλαμβάνει στη συνέχεια η Κουμουνδούρου και τα πρωτοπαλίκαρα της

Αλλά ας δούμε τι είναι φασισμός και γιατί τα κάποιοι αυτοαποκαλούνται "αντιφα" ενώ στην ουσία είναι αρχιφασίστες του κερατά....

ΦΑΣΙΣΜΟΣ    

Ιταλική λέξη: fascismo< fascia(= δέσμη, ταινία). Η λέξη προέρχεται από το λατινικό fasces (πληθυντικός του ουσ. fascis) = «δέσμαι ράβδων, ἅς οἱ ραβδοῦχοι φέροντες προηγοῦντο τῶν ὑπάτων, στρατηγῶν καί ἄλλων μειζόνων ἀρχῶν» (Στ. Κουμανούδης), δηλ. δέσμες από ράβδους, τις οποίες κρατώντας οι ραβδούχοι (οι fictores) προπορεύονταν των υπάτων, στρατηγών και των άλλων Ρωμαίων αξιωματούχων, το σύμβολο της εξουσίας των αρχόντων στην αρχαία Ρώμη. 

Φασισμός είναι μία πολιτική ιδεολογία που επιβάλλει αυστηρά κοινωνικά και οικονομικά μέτρα, για την ενδυνάμωση της κυβέρνησης και τη στέρηση δικαιωμάτων των πολιτών. 

Μια κουλτούρα που είναι θεμελιωμένη στη σκέψη που βασίζεται σε μύθους, και στην αντίληψη της ζωής που συνδυάζει τραγικότητα και ακτιβισμό (μιας ζωής όμως που γίνεται αντιληπτή ως εκδήλωση της επιθυμίας για εξουσία), στο μύθο της νεότητας ως πρωταγωνιστή της ιστορίας και της πολιτικής ως μοντέλο ζωής και συλλογικής οργάνωσης. 

Ο φασισμός, δεν υπάρχει μόνο σε πολιτικό επίπεδο αλλά και γενικά εκτός πολιτικής σκηνής: μπορεί ένα άτομο ή μία ομάδα ατόμων, να επιβάλλουν πράγματα σε άλλους ανθρώπους παρά τη θέλησή τους, παραβιάζοντας τα δικαιώματά τους. 

Ο Φασισμός είναι κίνημα που δεν βασίζει την ταυτότητά του στην κοινωνική ιεραρχία και την ταξική προέλευση, αλλά στην αρχή της συντροφικότητας. Που θεωρεί ότι είναι επιφορτισμένο με μια αποστολή εθνικής αναγέννησης, ότι βρίσκεται σε μια κατάσταση πολέμου εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, και που επιδιώκει να κατακτήσει το μονοπώλιο της πολιτικής εξουσίας χρησιμοποιώντας την τρομοκρατία, την κοινοβουλευτική τακτική και το συμβιβασμό με τις κυρίαρχες δυνάμεις, με σκοπό να δημιουργήσει ένα νέο καθεστώς καταστρέφοντας την κοινοβουλευτική δημοκρατία. 

Ένας αστυνομικός μηχανισμός που προλαμβάνει, ελέγχει και καταστέλλει κάθε μορφή διαφωνίας ή αμφισβήτησης με τη συνδρομή της οργανωμένης τρομοκρατίας. 

Απόσπασμα από το βιβλίο του Εμίλιο Τζεντίλε «Φασισμός. Ιστορία και Ερμηνεία» 

Μάλλον αυτό το κομμάτι που έγραψε ο διάσημος Εμίλιο Τζεντίλε, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης, για τον φασισμό ταιριάζει γάντι στην φιλοσοφία της Κουμουνδούρου....

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια