Π. Παυλόπουλος: Το παράδειγμα των ηρωικών προγόνων μας πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί στο διηνεκές.

«Το απαράμιλλο παράδειγμα των ηρωικών προγόνων μας αγωνιστών του 1821, οι οποίοι έβαλαν τέλος σε τουρκική σκλαβιά τεσσάρων αιώνων και θεμελίωσαν το νεότερο κυρίαρχο ελληνικό κράτος πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί στο διηνεκές» δήλωσε ο  πρόεδρος  της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης.


«Η Ελλάδα σήμερα εκτός από το οξύτατο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα, αντιμετωπίζει και το τεράστιο προσφυγικό ζήτημα, εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης της στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι τα δικά της σύνορα φυλασσόμενα κυριάρχως απ’ αυτήν.» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

«Πιστοί στο αρχαιοελληνικό παράδειγμα της συμπεριφοράς των προγόνων μας απέναντι στους Ικέτες αλλά και στις χριστιανικές αρχές της αγάπης και της αλληλεγγύης, οι Έλληνες συμπεριφερόμαστε στους πρόσφυγες υπό όρους Ανθρωπισμού. Ενώ τους αδίστακτους τρομοκράτες, ύστερα μάλιστα και από το τελευταίο αποτρόπαιο χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, τους αντιμετωπίζουμε ως στυγνούς εγκληματίες, εχθρούς της ανθρωπότητας και αποκρουστικούς υπηρέτες της νέας βαρβαρότητας που επιχειρεί να πλήξει τον πυρήνα του πολιτισμού και της Δημοκρατίας.»

«Απαιτούμε όμως αυτή τη συμπεριφορά να την τηρήσουν και οι εταίροι μας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία πρέπει να ξαναβρεί τις  αρχές και αξίες της» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος

«Οι εταίροι μας οφείλουν να αντιδράσουν και να χειριστούν το προσφυγικό ζήτημα με βάση τις παραδοσιακές αρχές της Ευρώπης, σύμφωνα με τον πνευματικό, πολιτικό και νομικό της πολιτισμό. Και οφείλουν να απομονώσουν, εν ανάγκη και με την επιβολή κυρώσεων, εκείνους τους εταίρους μας που διακατέχονται από φοβικά και αντιδημοκρατικά σύνδρομα τα οποία είναι αντίθετα προς τα ευρωπαϊκά ιδεώδη.» σημείωσε ο Πρόεδρος της  Δημοκρατίας.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια