Οι Έλληνες βγήκαν στους δρόμους και έβαλαν λουκέτο στη χώρα....

«Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στα ελικόπτερα, Αλέξη, ποιος θα μπει»

Η σημερινή πορεία δεν είχε προηγούμενο. Κι αν είχε ήταν πριν από τα χρόνια του πρώτου Μνημονίου όταν χιλιάδες κόσμου διαμαρτύρονταν για τα μέτρα που έρχονταν.


Η σημερινή διαδήλωση είχε και άλλη μια λεπτομέρεια που την έκανε διαφορετική. Για πρώτη φορά στα χρονικά το ΠΑΜΕ και οι τουλάχιστον 25.000 διαδηλωτές του περίμεναν στην πλατεία Συντάγματος την πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να ενωθούν όλοι μαζί και να διαδηλώσουν κατά του ασφαλιστικού! Συνολικά, στις πορείες υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν πάνω από 100.000 άνθρωποι και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών ήταν μια μεγαλειώδης συγκέντρωση. Τόσο η πορεία του ΠΑΜΕ εκτεινόταν από το Σύνταγμα έως και την Ομόνοια και το ίδιο και της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Από τις συγκεντρώσεις δεν έλειψε και το χιούμορ και όπως θα δείτε παρακάτω στις φωτογραφίες οι διαδηλωτές είχαν μεγάλα κέφια!

“Δεν πάει άλλο” είναι το μήνυμα που στέλνουν όλες οι κοινωνικές τάξεις με τις μαζικές κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας, τόνισε ο Γ.Γ. της Κ.Ε. Του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Χαρακτηριστικό του όγκου της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ είναι και το ότι ενώ η Πλατεία Συντάγματο είχε ήδη γεμίσει ασφυκτικά από τις 11:30, υπήρχαν ακόμη διαδηλωτές που κινούνταν στην αρχή της Πανεπιστημίου κοντά στην πλατεία Ομόνοιας.

Ένας πρώτος υπολογισμός κάνει λόγο για 25.000 άτομα μόνο στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα χιλιάδες διαδηλωτές προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. 

Οι πορείες που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας ήταν ογκώδεις, αφού περισσότερα από 100.000 άτομα συμμετείχαν σε αυτές, ενώ μεγαλειώδεις ήταν και οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ξεκίνησαν το πρωί από την Ομόνοια και την πλατεία Κλαυθμώνος, για να καταλήξουν έξω από τη Βουλή. Ωστόσο η πορεία διαλύθηκε απότομα από επεισόδια που προκλήθηκαν από κουκουλοφόρους στην πλατεία Συντάγματος, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Αυτή την ώρα όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί εκτός από την Πατησίων στο ύψος του Πολυτεχνείου.

«Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στα ελικόπτερα, Αλέξη, ποιος θα μπει», ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά συνθήματα που ακούστηκαν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, το οποίο πλημμύρισε από διαδηλωτές, καθώς οι σημερινές συγκεντρώσεις είχαν εντυπωσιακή συμμετοχή.

Tα συνδικάτα έχουν εξαγγείλει για σήμερα γενική απεργία ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που ηγούνται της κινητοποίησης, να προσκαλούν σε μαζική συμμετοχή.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι σύλλογοι εργαζομένων. Είναι πρωτοφανής η μαζική αποχή και των καταστημάτων που έχουν κατεβάσει ρολά. Ποσοστά καθολικής συμμετοχής πλησίασε το κλείσιμο των καταστημάτων στην σημερινή απεργία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία







«Απεργούν μέχρι και τα γραφεία τελετών!». 

Στην απεργία συμμετέχουν ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11:00. Τις φωνές τους θα ενώσουν  ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί , γιατροί, οδοντίατροι,  δικαστικοί επιμελητές, χημικοί, διατροφολόγοι, γεωτεχνικοί, κτηνίατροι). Η αποχή των δικηγόρων θα συνεχιστεί έως και την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου  ενώ των συμβολαιογράφων έως την  Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια