Επιτέλους, αυτός ο οποίος είναι ο χρήστης θα πρέπει να πληρώνει, είπε ο Σγουρίδης για την αύξηση εισιτηρίων.

Αυτή η κυβέρνηση καθημερινά επιβεβαιώνει τον κανόνα που λέει ότι η βλακεία είναι ανίκητη και επικίνδυνη.
Αντί να σταματήσουν την εισιτηριοδιαφυγή ανεβάζουν την τιμή του εισιτηρίου για να καλύψουν τα ελλείμματα.
Αυτή η λογική της κυβέρνησης πάντως θυμίζει ανεγκέφαλο με ορίζοντα βατράχου το πηγάδι....


Έτσι λοιπόν βγήκε και ο Σγουρίδης των ΑΝΕΛ για να υπερασπιστεί την αύξηση των εισιτηρίων και το μόνο που κατάφερε ήταν να εξαγριώσει ακόμη περισσότερο τους πολίτες.... αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πόσο επικίνδυνη κυβέρνηση είναι.

Για τις αυξήσεις των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς που από σήμερα διαμορφώνονται στα 1,40 ευρώ από 1,20 που πλήρωναν οι εργαζόμενοι μέχρι χθες ρωτήθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών Παναγιώτης Σγουρίδης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον κ. Σγουρίδη, βουλευτή των ΑΝΕΛ, να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα όταν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αύξησε τα εισιτήρια στα 1,40 ευρώ. Τότε, ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε καταγγείλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι διαλύει το δημόσιο σύστημα συγκοινωνιών υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «κάποιοι εργαζόμενοι των 700 ευρώ θα χρειάζονται ένα μηνιάτικο για να πάνε στη δουλειά τους».

Ο κ. Σγουρίδης επέλεξε να μην απαντήσει σε όσα έλεγε ο κ. Τσίπρας και δικαιολογήθηκε ότι «τα εισιτήρια αυξήθηκαν για να απορροφήσουν την άνοδο του ΦΠΑ». 

«Κρατήθηκαν οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών και το μισό εισιτήριο στα 0,60 λεπτά» υποστήριξε ο υφυπουργός Μεταφορών.

«Αυτό είναι η απορρόφηση του 23% ΦΠΑ και επιχειρήθηκε να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλά» συνέχισε ο Παναγιώτης Σγουρίδης. Όταν όμως του παρουσιάστηκαν στοιχεία που δείχνουν ότι αυξάνονται και τα εισιτήρια των γραμμών εξπρές, προς το αεροδρόμιο αλλά και το κόστος μηνιαίας κάρτας (που δίνει το δικαίωμα και για μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο) από τα 45 στα 49 ευρώ τότε ο κ. Σγουρίδης απάντησε: «Επιτέλους, αυτός ο οποίος είναι ο χρήστης θα πρέπει να πληρώνει. Αυτός που είναι από τη Λακωνία και τον Έβρο δεν μπορεί να πληρώνει τα ελλείμματα. Στη βάση αυτή, όποιος χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πρέπει να πληρώνει».

«Συμφωνώ υπουργέ μου αλλά μέχρι πέρυσι αυτήν την λογική τη λέγατε νεοφιλελεύθερη» παρατήρησε ο δημοσιογράφος.

«Ακούστε με. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο που θα μπει από τα μέσα 2017 στις λεωφορειογραμμές θα φέρει μια δικαιοσύνη και θα μειώσει την εισιτηριοδιαφυγή» ήταν η νέα γραμμή άμυνας του προερχόμενου από τους ΑΝΕΛ υφυπουργού προκειμένου να εξηγήσει την αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια