Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου η χώρα βάζει λουκέτο. Απεργούν οι πάντες και τα πάντα.

Η πιο μεγάλη απεργία που βάζει φουρνέλο στα θεμέλια του Συριζα, που παρόλο αυτά με μια γελοία ανακοίνωση στηρίζει την απεργία.
Είναι οι γνωστές επικοινωνιακές μαγκιές της Κουμουνδούρου που δεν πείθουν κανένα πια.


Χωρίς νοσοκομεία, φαρμακεία, μέσα μεταφοράς, ταξί- Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, τα εμπορικά καταστήματα, εφορίες, ΙΚΑ, ΔΕΗ 

«Λουκέτο» σε ολόκληρη την χώρα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, καθώς έχει προγραμματιστεί γενική απεργία ενάντια στο ασφαλιστικό. 

Στους δρόμους θα βγουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματικών και επιστημόνων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση.

Όπως κάθε φορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, μία από το ΠΑΜΕ και μία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια. Αυτή τη φορά πάντως θα πραγματοποιηθεί και τρίτη συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 από ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι).



Ποιοι συμμετέχουν 

-ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

-ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι)

-Αυτοκινητιστές ταξί

-Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος.

-Νέοι επιστήμονες (γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, οδοντίατροι, μηχανικοί, δικαστικοί επιμελητές, χημικοί, φοροτεχνικοί, διατροφολόγοι, γεωτεχνικοί, κτηνίατροι).

-Ελεύθεροι επαγγελματίες

-Αγρότες:  

Και ενώ τα μπλόκα θα συνεχίσουν να κόβουν συνεχώς την Ελλάδα στα δύο, οι αγρότες ετοιμάζουν εντυπωσιακή παρουσία στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα. 

-Οι επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης, μαζί με τους παραγωγούς. 

-Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). 

-Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά

-ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ

-ΠΟΕ – ΟΤΑ

-Αστικές συγκοινωνίες:

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Πέμπτη


• Δεν θα κινηθούν καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα και οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου 

• Τα αστικά λεωφορεία και το Τραμ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

• Το Μετρό θα πραγματοποιεί δρομολόγια από τις 10 το πρωί έως τις 4 μετά το μεσημέρι. Όμως δεν θα εκτελούνται δρομολόγια στο τμήμα μεταξύ Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

-Παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Μετά από ομόφωνη πρόταση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου και ειδικότερα η πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους από τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου έως και την ερχόμενη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

-Οι γιατροί συμμετέχουν  στην απεργία:

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ

-Δεμένα πλοία για 48 ώρες:

Νέα 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και Παρασκευή 4 και 5 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία ζητά την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «αδιάλλακτη και ανυποχώρητη θέση της κυβέρνησης» ενώ από την περασμένη εβδομάδα είχε αποφασίσει τη συμμετοχή του κλάδου των ναυτικών στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την προσεχή Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου. Παράλληλα έχει προειδοποιήσει με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή.
protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια