Πόσο πιο μεγάλη ξεφτίλα πια; Έβαλαν πρόεδρο της Αττικόν μετρό τον Μυλόπουλο με τις 27 εισαγγελικές έρευνες....

Είναι ο πρώην πασόκος που χάριζε iPhone σε διάφορες κυρίες της show biz φυσικά με λεφτά του ΑΠΘ που ήταν Πρύτανης, όπως επίσης και για ταξιδάκια στην Κωνσταντινούπολη.... 

Αυτόν τον τύπο λοιπόν έβαλαν για πρόεδρο στην Αττικό Μετρό ενω αυτός είναι καθηγητής υδάτινων πόρων;;;; Τώρα που κολλάει το ένα με το άλλο αυτό είναι μια άλλη ιστορία που την ξέρει ο Σύριζα....


Τελικά παίζει σε αυτό το κόμμα να έχουν βρει στέγη όλα τα μπουμπούκια του αρχιερέα της διαπλοκής. Πιστεύω πως ο Τσοχατζόπουλος αν δεν ήταν στη φυλακή εύκολα θα πήγαινε στον Σύριζα και αυτός, μήπως τον "έχωναν" και αυτόν πουθενά για να κάνει καμιά δουλίτσα...

Μάριος Γεωργιάδης: Ο αδελφός Μυλόπουλου είναι πρόεδρος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - Ενστάσεις και για τα τυπικά προσόντα του πρώην πρύτανη - Κριτική και από τον Θ.Παπαχριστόπουλο των ΑΝΕΛ - Κασιδιάρης: Είναι πρύτανης στην διαπλοκή και στη λαμογιά. Εδινε 2.000 ευρώ μπόνους στον εαυτό του και  iPhone στις γκόμενες

Δεν είναι μόνο οι εξ αίματος συγγένειες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ  με πρόσωπα που προωθούνται σε μια σειρά από καλοπληρωμένες κρατικές θέσεις αλλά και οι πολιτικές στενέ  σχέσεις που δημιουργούν μόνιμη πλέον εστία σύγκρουσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Βουλή.

Ειδικά, όταν ο προτεινόμενος για την θέση της «Αττικό Μετρό ΑΕ» είναι ο πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μυλόπουλος η κριτική δεν περιορίζεται μόνο στην πολιτική προσκόλληση του υποψηφίου με τον ΣΥΡΙΖΑ που τον ανταμείβει εις διπλούν (σ.σ. είχε τοποθετηθεί πριν από λίγους μήνες πρόεδρος της ΕΡΤ3) αλλά και στις δεκάδες δικογραφίες που συνοδεύουν την θητεία του στο πανεπιστήμιο.

Υπενθυμίζεται ότι για τον κ. Μυλόπουλο παραγγέλθηκαν 27 (!) εισαγγελικές έρευνες μεταξύ των οποίων για το W.C. που έφτιαξε στο γραφείο του, για τα ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη και για τα iphone που μοίραζε σε κυρίες της show biz Όλα πληρωμένα απο το ταμείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, χθές στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής συζητήθηκε η πρόταση του υπουργείου Υποδομών για την στελέχωση της διοίκησης του Αττικό Μετρό ΑΕ. Για την θέση του προέδρου προτάθηκε ο κ. Μυλόπουλος ενώ για διευθύνων σύμβουλος ο Θόδωρος Παπαδόπουλος. Όπως αναμενόταν η αντιπολίτευση εστίασε τα πυρά της αποκλειστικά στον πρώην πρύτανη τόσο για την αμφιλεγόμενη θητεία του στο ΑΠΘ όσο και για το αν τα τυπικά του προσόντα αρκούν για να ηγηθεί μιας από τις καλύτερες εταιρίες του δημοσίου. Ο πρώην πρύτανης είναι καθηγητής υδάτινων πόρων.

 «Μας φέρνετε ανθρώπους που  είναι φίλοι σας… Τα βιογραφικά τους δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» είπε αρχικά ο Γιάννης Τραγάκης (ΝΔ) προς τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη που ανέλαβε την εισήγηση της πρότασης.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Μανιάτης αναρωτήθηκε «ο κ. Μυλόπουλος είναι καθηγητής υδάτινων πόρων πως μπορεί να διοικήσει την μεγαλύτερη εταιρία της χώρας;».
Ο Σπύρος Λυκούδης αναφέρθηκε σε παλαιότερη αρθρογραφία του προτεινόμενου καθηγητή που χρησιμοποίησε «υβριστικές» εκφράσεις για το Ποτάμι. Σε εκείνο το σημείο μάλιστα ο κ. Μυλόπουλος επέλεξε να ειρωνευτεί τον ομιλούντα βουλευτή με αποτέλεσμα ο κ. Λυκούδης να αντιδράσει οργισμένα «Δεν ντρέπεστε;  Θα έρθει η γη ανάποδα» και να αφήσει υπαινιγμούς για διασπάθιση δημόσιου χρήματος την περίοδο που ο κ. Μυλόπουλος ήταν πρόεδρος του Μουσείου Τεχνολογίας με αποτέλεσμα – όπως υποστήριξε – να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση η κυβέρνηση για να τον προστατεύσει.  Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τάσος Κουράκης μίλησε για «το εξαιρετικό ήθος» του πρώην πρύτανη.

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του Μάριου Γεωργιάδη από την Ένωση Κεντρώων που είπε ότι η κυβέρνηση έχει διορίσει και τον αδελφό του κ. Μυλόπουλου ως πρόεδρο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Για «επιτομή της λαμογιάς» μίλησε ο Ηλίας Κασιδιάρης (ΧΑ). «Δεν έχουμε να κάνουμε με σύζυγο ή συγγενή αλλά με τον πρύτανη που έφτιαχνε τουαλέτες με τα λεφτά του δημοσίου» ειπε ο βουλευτής και πρόσθεσε «Ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ και όπως όλα τα λαμόγια σήμερα βρίσκεται στο ΣΥΡΙΖΑ. Θα κάνει ό,τι έκανε και στο ΑΠΘ και θα κάνει ταξιδάκια στην Κωνσταντινούπολη. Θα πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη να εξετάζει τα χαμάμ. Είναι πρύτανης στην διαπλοκή και στη λαμογιά. Εδινε 2.000 ευρώ μπόνους στον εαυτό του και  iPhone στις γκόμενες».

Την προβληματική τακτική των αναξιοκρατικών τοποθετήσεων σε κρατικές θέσεις παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ λέγοντας ότι απαιτείται συνταγματική αλλαγή για την αξιολόγηση.  

Από την πλευρά του ο κ. Μυλόπουλος αναφερόμενος στις βαρύτατες καταγγελίες για την περίοδο που ήταν πρύτανης του ΑΠΘ, μίλησε για «αήθεις επιθέσεις» που κατέπεσαν στα Δικαστήρια.  «Η μόνη υπόθεση που έφτασε στο ακροατήριο ήταν για το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη αλλά αθωώθηκα στο ακροατήριο γιατί ως πρύτανης τότε ήμουν επιστημονικός υπεύθυνος της αποκατάστασης της Ιεράς Μονής της Χάλκης. Δυο φορές τότε έπρεπε να ήμουν στο πατριαρχείο στην Θεσσαλονίκη» είπε για να ξεσπάσει νέος γύρος σύγκρουσης με τον Ηλ. Κασιδιάρη. «Και έτυχε τότε να συμπέσει με το γάμο της κουμπάρας σας. Πλήρωσε το πανεπιστήμιο τα ταξίδια σας; Μας παραμυθιάζετε. Δεν τρώμε κουτόχορτο» είπε ο βουλευτής της ΧΑ για να συνεχίσει ο πρώην πρύτανης «ουδέποτε είπα ότι έβλεπα τον Πατριάρχη αλλά τον εκπρόσωπο» και να ανταπαντήσει ο Ηλ. Κασιδιάρης « το φάντασμα του Γεννάδιου έβλεπε».
protothema

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια