Ο νόμος του Βάργκας μίλησε ξανά .... ΑΕΚ - ΠΑΟ 1-0 (video)

Ένας αδιάβαστος Πογιέτ που έχει την εμμονή να μάθει στην ΑΕΚ να παίζει ένα σύστημα 4-3-3 που όμως δεν μπορεί να το υποστηρίξει, αφού οι παίχτες που έχει δεν έχουν τα απαραίτητα προσόντα γιαυτό. 
Δεν έχουν την απαιτούμενη ταχύτητα αλλά ούτε και την τεχνική.

Βέβαια πρέπει να ομολογήσουμε ότι ο Πογιέτ βλέπει γήπεδο και έτσι έστω και αργά  (στο 62') άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2, αλλά και τις απαιτούμενες αλλαγές με Αραβίδη και Τζιμπούρ στις θέσεις Πλατέλα και Πέκχαρντ.

Εγκληματικό λάθος να ξεκινήσει με Πέκχαρντ φουνταριστό αφού οι αμυντικοί του ΠΑΟ έκαναν πάρτι.

Άλλο τεράστιο λάθος του Πογιέτ να ξεκινήσει με Πλατέλα δεξί χαφ και Βάργκας στη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα η μπάλα να μην φτάνει στην επίθεση ούτε και με αίτηση.

Ακόμα πιο τεράστιο λάθος  του Πογιέτ η μη χρησιμοποίηση του μεγαλύτερου μπαλαδόρου στην Ελλάδα Ντιέγκο Μουονανότε.

Σίγουρα πρέπει να έχει προσωπικά με τον παίχτη αλλιώς δεν εξηγείται.

Όμως ο Ουρουγουανός έχει άστρο και η ΑΕΚ καταφέρνει έστω και δύσκολα να παίρνει τα ντέρμπι.

Μάλλον του χρωστάει ο Θεός λεφτά.

Ο ηττοπαθής Παναθηναικός ξαναχτύπησε! Έπαιξε... μόνος του κι έχασε από την κακή ΑΕΚ (1-0) που αποδοκιμάστηκε αλλά με κυνικότητα και το μαγικό γκολ του Βάργκας - όπως με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό - πήρε και αυτό το ντέρμπι και τελείωσε τη 2η θέση!

Τη σφραγίδα του Ρόναλντ Βάργκας είχε και το τρίτο ντέρμπι της ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση δεν βρέθηκε στην... καλύτερη βραδιά της, είδα σημαντικά εργαλεία του παιχνιδιού της (με πρώτο τον Γιόχανσον) να υστερούν, όμως όπως ακριβώς συνέβη απέναντι στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, ένα γκολ του Ρόναλντ Βάργκας αποδείχθηκε αρκετό για να της δώσει τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά να της επιτρέψει να «κλειδώσει» τη δεύτερη θέση.

Για να συμβεί, βέβαια, αυτό, έπρεπε πρώτα οι Πράσινοι να μην εκμεταλλευτούν τα δικαιώματα που τους έδωσε η ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να εξασφαλίσει «δικά του» διαστήματα στο παιχνίδι, υποδέχθηκε αρκετά εύκολα λάθη των Κιτρινόμαυρων, όμως δεν μπόρεσε να βγάλει αποφασιστικότητα στον αγωνιστικό χώρο και τελικά ο «κυνικός» χαρακτήρας της Ένωσης, η ικανότητά που έχει αναπτύξει επί Πογιέτ να φέρνει τα πράγματα στα μέτρα της, έκρινε τον ντέρμπι.

Φάσεις και οι δύο, γκολ κανείς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει μια εκτέλεση φάουλ του Καλτσά που πέρασε άουτ (στο 2'), όμως η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήταν για την Ένωση: Στο 9' ο Βάργκας εκτέλεσε κόρνερ, ο Πέκχαρτ πήρε την κεφαλιά, ο Στιλ απέκρουσε ενστικτωδώς και σε δεύτερο χρόνο ο Γιόχανσον έστειλε με σουτ τη μπάλα άουτ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν δύο λεπτά αργότερα με ένα μακρινό δυνατό σουτ του Εσιέν, όμως η μπάλα πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Μπαρόχα.

Με τον ίδιο τρόπο προσπάθησε να απειλήσει και ο Αμπέντ στο 21', όμως ο Μπαρόχα μπλόκαρε εύκολα. Στο επόμενο λεπτό ο Βάργκας εκτέλεσε νέο κόρνερ, ο Στιλ βγήκε με γροθιές, η μπάλα στρώθηκε στον Πλατέλλα που έκανε ένα δυνατό σουτ προς την εστία, όμως η μπάλα σταμάτησε στα πόδια του Μολέδο. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού ήρθε στο 25'. Ο Μέστο έκανε ένα γύρισμα από αριστερά, ο Καλτσάς έκανε το πλασέ απέναντι από τον Μπαρόχα, όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ κατάφερε να αποκρούσει με τα πόδια.

Στο 33', μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Εσιέν πήρε μια κεφαλιά, αλλά ο Μπακάκης έδιωξε με το κεφάλι πριν χρειαστεί να επέμβει ο Μπαρόχα. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Άρθο έκανε λάθος γύρισμα προς τον Βενεζουελάνο τερματοφύλακα, ο Μπέργκ προσπάθησε να μπει στη φάση, αλλά ο Μπαρόχα πρόλαβε να διώξει με τα πόδια. Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0. 

«Χτύπησε» ξανά ο Βάργκας

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η ΑΕΚ προσπάθησε να κρατήσει τη μπάλα περισσότερο στα πόδια της, όμως δεν κατάφερε να μειώσει και τα εύκολα λάθη. Στο 55' ο Βάργκας έκανε μια σέντρα από δεξιά, ο Πέκχαρτ προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά, αλλά ο Μολέδο τον κέρδισε στον αέρα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Βραζιλιάνου να βρεθεί σε θέση επίθεσης, πήρε την κεφαλιά, όμως έστειλε τη μπάλα άουτ. Την ίδια τύχη είχε ακόμη μια κεφαλιά του στο 63'.

Στο επόμενο λεπτό ο Γκας Πογιέτ έκανε διπλή κίνηση από τον πάγκο, ρίχνοντας στο παιχνίδι Αραβίδη, Τζιμπούρ και αλλάζοντας τη διάταξη της ομάδας του σε 4-4-2. Στο 67' ο Αραβίδης υποδέχθηκε μια βαθιά μπαλιά μέσα στην περιοχή, κατέβασε, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στιλ, η μπάλα στρώθηκε στον Βάργκας, όμως το πλασέ του Βενεζουελάνου κατέληξε άουτ. Στο 70' ο Εσιέν δοκίμασε ένα σουτ με τη μπάλα να φεύγει έξω, ενώ στο 73' ο Ντίντακ πρόλαβε να βάλει την κόντρα σε ένα σουτ του Μπεργκ μέσα από την περιοχή.

Στο 78' ήρθε τελικά γκολ στο ματς και αυτό ήταν για την ΑΕΚ. Ο Βάργκας εκτέλεσε αριστοτεχνικά ένα φάουλ έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στο δεξιό παράθυρο του Στιλ, ο οποίος την ακούμπησε, αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει την πορεία της προς τα δίχτυα. Αμέσως μετά το γκολ και ο Στραματσόνι αποφάσισε να παίξει με δύο επιθετικούς, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Μαμούτε.

Στο 83' ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει με ένα διαγώνιο σουτ του Μπεργκ, όμως η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Μπαρόχα. Το παιχνίδι είχε ένταση, πάθος, αλλά και... νεύρα μέχρι τα περίπου έξι λεπτά των καθυστερήσεων, όμως το σκορ δεν άλλαξε, με την ΑΕΚ να παίρνει την τρίτη νίκη της σε ντέρμπι μέσα στο ΟΑΚΑ. Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Μπακάκης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (75' Τζανετόπουλος), Βάργκας, Πλατέλλας (64' Τζιμπούρ), Μπαρμπόσα, Πέκχαρτ (64' Αραβίδης).

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Μολέδο, Πράνιτς, Αμπέντ (80' Μαμούτε), Ζέκα, Εσιέν (75' Κουτρουμπής), Καλτσάς (67' Βιγιαφάνιες), Βλαχοδήμος, Μπεργκ.




Υπήρξαν ποδοσφαιριστές που υστέρησαν και στις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ, για παράδειγμα, είδε τον Γιόχανσον να μη βρίσκεται σε καλή βραδιά, τον Άρθο να κάνει σημαντικά λάθη... Ωστόσο, μοιραίος αποδείχθηκε ο Βλαχοδήμος. Αν και είχε πάθος και ενέργεια στο παιχνίδι του, δεν είχε καθαρό μυαλό στο τελείωμα των προσπαθειών του και στο τέλος, με ένα εντελώς αχρείαστο φάουλ έστησε τον Βάργκας σε απόσταση βολής από τον Στιλ, δίνοντάς του την ευκαιρία να τον νικήσει.

Ο Μιχάλης Κουκουλάκης δεν ήταν στους πρωταγωνιστές του ντέρμπι και αυτό είναι πάντα... επιτυχία. Δεν του «κάθισαν» δύσκολες φάσεις, έκανε κάποια μικρολάθη, αλλά ως εκεί. Στο 49' δεν είδε μια κίνηση του Μπεργκ εκτός φάσης προς τον Άρθο, ενώ στο τέλος απέβαλε σωστά τον Μέστο με δεύτερη κίτρινη.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την συγκυρία, το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βρει απαντήσεις για τις απουσίες της (κυρίως αυτή του Μάνταλου) και ταυτόχρονα δεν πήρε όσα περίμενε από σημαντικούς για εκείνη παίκτες, όμως δεν έδειξε την αποφασιστικότητα που θα έπρεπε. Επέτρεψε στην Ένωση να μείνει εντός του... πλάνου της για αυτό το «κυνικό»... μισό-μηδέν και τελικά το πλήρωσε με μια ήττα που τον αφήνει μακριά από το κυνήγι της δεύτερης θέσης.

Ήταν ακόμη ένα ντέρμπι που κυλούσε με τη βεβαιότητα ότι θα κρίνονταν στο γκολ. Το πέτυχε τελικά η ΑΕΚ, με τον Βάργκας, έναν ποδοσφαιριστή που έχει αποδείξει ότι στα σημαντικά παιχνίδια, με έναν μαγιό τρόπο, καταφέρνει να... εμφανίζεται την κρίσιμη στιγμή για να τα καθορίσει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια