Η τουρκοσπουδαγμένη υπουργός παιδείας προσπαθεί να ακυρώσει την εθνική μας ταυτότητα και την ιστορία μας....

Αυτή η κυρία μαζί με τον Φίλη που ηγούνται του υπουργείου παιδείας δυστυχώς έχουν βαλθεί να μας πείσουν πως ότι ξέραμε για την Ελληνική ιστορία μάλλον ήταν προπαγάνδα εθνικιστών.


Η κυρία Αναγνωστοπούλου, με σπουδές στην Τουρκία, σε ένα παραλήρηματικό ρεσιτάλ ανοησίας συνδέει την Μικρασιατική καταστροφή με το μεταναστευτικό και τους λαθρομετανάστες και ζητά τα νέα σχολικά βιβλία της ιστορίας να μην έχουν Εθνικές αναφορές.
Με λίγα λόγια στο νέο βιβλίο της ιστορίας η Ελληνική Επανάσταση του '21 θα αναφέρεται σαν γεγονός και ίσως ο Κολοκοτρώνης σαν αιμοσταγής δολοφόνος εγκληματίας πολέμου.

Φαντάζομαι ότι αν ζούσαν κάποιοι ήρωες του 1821, οι εμμονικοί δήθεν αριστεροί, θα τους συνελάμβαναν σαν εγκληματίες πολέμου και θα τους έστελναν να δικαστούν στην Χάγη, φτιάχνοντας μια νέα "δίκη Νυρεμβέργης".

Δυστυχώς αυτές οι αντιλήψεις των τάχα αριστερών για χώρες χωρίς σύνορα και παγκόσμια αδελφοποίηση των λαών, μόνο στα λόγια ακούγεται ωραία, γιατί στην πράξη μεταφράζεται σε χώρα χωρίς ταυτότητα και εθνική ιστορία.

Βέβαια η η κυρία υπουργός που νομίζει ότι είναι κάποια σπουδαία που θα ξαναγράψει την Ελληνική ιστορία, δήλωσε την πλήρη συμπαράσταση της στην τουρκολάγνα Ρεπούση που είχε πει για την σφαγή της Σμύρνης ότι ήταν απλά κοσμοσυρροή....

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας θέλει να αλλάξουν τα σχολικά συγγράμματα χωρίς τη χρήση «εθνόμετρου» και να μετατραπούν σε γνωμοδοτικά τα συμβούλια στα ΑΕΙ - Πώς συνδέει τη Μικρασιατική καταστροφή με το προσφυγικό

Να αλλάξουν τα σχολικά βιβλία της ιστορίας χωρίς τη χρήση «εθνόμετρου», και να μετατραπούν σε γνωμοδοτικά τα συμβούλια στα ΑΕΙ, δηλώνει σε συνέντευξη της, στην «Καθημερινή» η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία μετά την πολύμηνη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και παρά την ιδεολογική της αντίθεση για τους τελευταίους, εκφράζεται θετικά, αποκλείοντας κάθε περίπτωση πολιτικού καιροσκοπισμού. 

Η υπουργός για τα σχολικά ιστορικά βιβλία δηλώνει, ότι «πρέπει να πάψει να μπαίνει σε καλούπια εθνόμετρου η έρευνα και η άποψη των επιστημόνων για την Ιστορία και όπως αυτή διδάσκεται στο σχολείο». 

Στην Ελλάδα, συνεχίζει, εθνική ιστορία θεωρείται ό,τι κάποιοι έχουν επιβάλει. Δηλαδή αυτό που οι ίδιοι θεωρούν πως αποτελεί την εθνική ιστορία των Ελλήνων. Για παράδειγμα χαρακτηρίζει την Μικρασιατική καταστροφή ως ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός, το οποίο, όμως, «δεν συνέβη επειδή οι Έλληνες είναι Έλληνες με μια συγκεκριμένη μοίρα, αλλά είναι ένα μεγάλο εθνικό γεγονός, επειδή το προσφυγικό είναι μεγάλο ζήτημα στην ανθρώπινη ιστορία». 

Η κυρία Αναγνωστοπούλου, παρουσιάζοντας τη διαφορά ιστορικής και εθνικής ταυτότητας, σημειώνει ότι ο εθνικιστής έχει «τη μανία ότι τα κατορθώματα του έθνους του, αποτελούν εθνική ιδιομορφία». 

Εξηγεί δε, ότι «ο εθνικιστής θεωρεί ότι ο Κολοκοτρώνης υπήρξε επειδή ήταν Έλληνας  και επειδή ο ηρωισμός είναι ίδιον της φυλής, ενώ ο ιστορικός τον κατατάσσει ως ηρωική μορφή μιας ευρωπαϊκής περιόδου επαναστάσεων». 

Ερωτηθείσα για το κρυφό σχολείο σημειώνει ότι «εάν υπήρχε ή όχι αφορά την ιστορική έρευνα» και ότι η Ορθόδοξη εκκλησία  είχε θρησκευτικά σχολεία. Επισημαίνει ακόμη, ότι στη δημόσια ιστορία  το σχολείο ως δημόσιο αγαθό είναι προϊόν του έθνους-κράτους. 

Για την υπόθεση της Μαρίας Ρεπούση, η οποία είχε εκφράσει παρεμφερείς απόψεις η κυρία Αναγνωστοπούλου, ομολογεί ότι «φοβήθηκα τον φανατισμό που έστησε έναν άνθρωπο στον τοίχο  με τάση απομόνωσής του ως εθνικό προδότη». 

Σε ότι αφορά στην στάση της απέναντι στα Συμβούλια, η υπουργός απαντά ότι δεν έπραξαν αυτό για το οποίο ορίστηκαν (εξεύρεση πόρων για τα ιδρύματα) και προσθέτει: «Σε πολλές περιπτώσεις λειτούργησαν αντιδημοκρατικά στο θέμα της προεπιλογής υποψηφίων πρυτάνεων. Συχνά αδυνατούσαν να συνεδριάσουν λόγω της απουσίας πολλών μελών τους στο εξωτερικό, ενώ  την ίδια στιγμή εντός των ΑΕΙ δημιουργήθηκε μια  δυσλειτουργική δυαρχία ανάμεσα στον πρύτανη  και το Συμβούλιο».

Share on Google Plus

About zouzouni zou

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...