Πανηγυρίζουν στην κυβέρνηση για τη λίστα που μας έστειλε η Ρηνανία -Βεστφαλία,

Πρώτος και καλύτερος ο εφοριακός που χασκογελάει συνεχώς παίρνοντας μέτρα εξαθλίωσης των ανθρώπων. 


Αυτός είναι που δεν ξέρει να συμπληρώσει ούτε φορολογική δήλωση, αλλά τον έκαναν και υπουργό. Όπως λένε οι κακές γλώσσες ο τύπος αυτός που ήταν εργατοπατέρας και δεν πολυπάταγε στην υπηρεσία του, οπότε δεν τα ήξερε καλά τα φορολογικά θέματα και ζητούσε από τους συναδέλφους του να του συμπληρώσουν την δήλωση. Φυσικά νομίμως έλειπε από την υπηρεσία του αφού είναι γνωστό πως οι εργατοπατέρες μπορούν να λείπουν από τη δουλειά τους 15 ημέρες τον μήνα ή μάλλον σε 20 εργάσιμες. Δηλαδή όλοι αυτοί που δήθεν φροντίζουν για τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι κηφήνες που όλη τη μέρα σουλατσάρουν από καφετέρια σε καφετέρια και πάνε στη δουλειά τους 5 φορές τον μήνα.

Αυτός λοιπόν ο κύριος είπε: “Για σκεφτείτε στις λίστες να υπάρχουν ονόματα ανθρώπων που τα προηγούμενα χρόνια έκαναν στην κοινωνία μαθήματα φορολογικής συνείδησης ότι πρέπει να πληρώσουν τους φόρους τους κλπ και οι ίδιοι να έχουν βγάλει έξω τα χρήματά τους...”

Ακριβώς κύριε Αλεξιάδη, αλλά για ποιους λέτε; μήπως λέτε για τους υπουργούς της κυβέρνηση σας; αυτοί μας κάνουν μαθήματα φορολογικής συνείδησης, αλλά τα λεφτά τους τα έχουν έξω, όπως ο υπουργός που ΞΕΧΑΣΕ να δηλώσει κάτι εκατομμύρια, όπως η άλλη κυρία που έχει τα λεφτά της στην Αγγλία γιατί κάποτε δούλευε εκεί και έτσι τα άφησε. Γι αυτούς λέτε κύριε Αλεξιάδη; Γιατί για λίστες δεν είναι η πρώτη που έρχεται στην Ελλάδα, αλλά καμία δεν αξιοποιήθηκε ποτέ αφού μέσα είχαν κάτι λαμόγια που συχνάζουν στην Βουλή.

Γιαυτό πρώην εργατοπατέρα συνέχισε να παίρνεις άξια τον μισθό σου και μη μιλάς πολύ γιατί εκτίθεσαι συνέχεια. Γιατί ως γνωστόν, κάθε εργατοπατέρας που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει συναλλαγές με την εκάστοτε κυβέρνηση. Άλλωστε είναι γνωστό πόσο έχουν απαξιωθεί τα εργατικά κινήματα από πουλημένους συνδικαλιστές......

Δείτε παρακάτω και τα λαμόγια που έκαναν ότι και κάποιοι υπουργοί, έβγαλαν τα λεφτά τους έξω.

Η λίστα με τους 10.588 κωδικούς Ελλήνων καταθετών που έκανε “δώρο” το κρατίδιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας στην Ελλάδα προκαλεί ... ίλιγγο. Οι έξι έφοδοι των οικονομικών εισαγγελέων και των ανδρών της Ασφάλειας σε πέντε σπίτια υπαλλήλων της τράπεζας UBS αλλά και στα γραφεία της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι τα οποία έμοιαζαν κλειστά, αλλά δεν ήταν αποκάλυψαν ένα πλήθος στοιχείων. Φάκελοι, τετράδια, βιβλία με στοιχεία... χιλιάδες έγγραφα οδήγησαν στην ταυτοποίηση των κωδικών με λογαριασμούς και τους λογαριασμούς με πρόσωπα στη χώρα μας.

Πρόσωπα πασίγνωστα σε κάποιες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα ο ηθοποιός που όλη η Ελλάδα γνωρίζει καθώς έχτισε την καριέρα του στην τηλεόραση, αλλά και της συναδέλφου του, επίσης πολύ γνωστή και αυτή, με τις καταθέσεις του 1,5 εκατομμυρίου έκαστος. Στην ίδια λίστα περιλαμβάνεται, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες και ένα άλλο επίσης πολύ γνωστό πρόσωπο από την tv. Και σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για γυναίκα, αλλά όχι για ηθοποιό, αλλά για πασίγνωστη τηλεπαρουσιάστρια.

Τα ποσά ζαλίζουν και φαίνεται πως οι δυο ηθοποιοί και η τηλεπαρουσιάστρια είναι από τους... πιο φτωχούς της λίστας καθώς οι έρευνες οδήγησαν σε λογαριασμούς με περιεχόμενο ακόμη και 12 εκατομμυρίων, όπως στην περίπτωση γνωστού επιχειρηματία, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες ο μέσος όρος των καταθέσεων είναι κοντά στα 4 με 6 εκατομμύρια ευρώ.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η αναφορά του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών Τ. Αλεξιάδη που ανέφερε χαρακτηριστικά:
“Για σκεφτείτε στις λίστες να υπάρχουν ονόματα ανθρώπων που τα προηγούμενα χρόνια έκαναν στην κοινωνία μαθήματα φορολογικής συνείδησης ότι πρέπει να πληρώσουν τους φόρους τους κλπ και οι ίδιοι να έχουν βγάλει έξω τα χρήματά τους...”
Καθώς θεωρείται τουλάχιστον απίθανο να μην γνωρίζει πρόσωπα και ποσά ο υπουργός από τη στιγμή των δηλώσεων αυτών όλοι αναρωτιούνται ποιοι είναι αυτοί που έκαναν “μαθήματα φορολογικής συνείδησης”. Είναι οι τηλεαστέρε; Είναι άλλα δημόσια πρόσωπα; Αναφέρεται σε δημοσιογράφους ή ακόμη και σε πολιτικούς ο υπουργός;

Τα πρόσωπα σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Πρόκειται όμως στις περισσότερες περιπτώσεις για επιχειρηματίες, γιατρούς και δικηγόρους με επιτυχημένη καριέρα, οι οποίοι έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν όπως φαίνεται πολύ πλούτο.

Τώρα και καθώς υπάρχουν υποψίες τα χρήματα που εντοπίστηκαν να μην έχουν φορολογηθεί, όλοι οι παραπάνω θα λάβουν το σχετικό ραβασάκι από τους οικονομικούς εισαγγελείς να τους επισκεφθούν με όλα τα στοιχεία που διαθέτουν για να δικαιολογήσουν όλα αυτά τα χρήματα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια