Εκτός τόπου και χρόνου ο υπ. Δικαιοσύνης τα βάζει με τα ΜΜΕ για το κολαστήριο του Κορυδαλλού....

Αντί να κοιτάξει να διορθώσει λίγο την κατάσταση του νοσοκομείου, (τώρα το ονομάζει σταθμό πρώτων βοηθειών), ο υπουργός δικαιοσύνης σε μια παραλληρηματική ανακοίνωση κατηγορεί το διαδίκτυο, ότι δήθεν παρουσιάζει ψεύτικες εικόνες και ειδήσεις για το κολαστήριο του Κορυδαλλού.


Βέβαια όλο αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί σε κυβερνητικό θράσος, αφού σαν αντιπολίτευση έχυναν κροκοδείλια δάκρυα για την κατάσταση του νοσοκομείου.

Κάνει λόγο για χυδαιότητα από την πλευρά των ΜΜΕ και εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου - Το νοσοκομείο κρατουμένων μεταβαπτίζεται σε σταθμό πρώτων βοηθειών

«Η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου, των κρατουμένων-ασθενών, στο βωμό των εντυπώσεων αγγίζει, πια, τα όρια της χυδαιότητας» απαντά το υπουργείο Δικαιοσύνης στα παραπλανητικά, όπως τα αποκαλεί, δημοσιεύματα για το νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού.

Σε μια «έκθεση ιδεών», όπως χαρακτηρίστηκε από δικηγόρους, το υπουργείο Δικαιοσύνης αφού κάνει λόγο για μια  «συστηματική επιχείρηση παραπληροφόρησης γύρω από το νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού» που βρίσκεται σε εξέλιξη και για «εντυπωσιοθηρία», αναλύει το κυβερνητικό έργο (προσλήψεις προσωπικού, κ.λπ.), ενώ αποκαλύπτει ότι το νοσοκομείο Άγιος Παύλος των φυλακών Κορυδαλλού δεν είναι νοσοκομείο, αλλά «ένας σταθμός πρώτων βοηθειών και ένα κέντρο αυξημένης φροντίδας».

Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει σε μακροσκελή ανακοίνωσή του, ότι «πρόσωπα χωρίς ταυτότητα κάνουν αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, ορισμένα ΜΜΕ σπεύδουν να τις υιοθετήσουν αβασάνιστα, καταγγελίες χωρίς στοιχεία ανακυκλώνονται χάριν εντυπωσιοθηρίας».

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει η ανακοίνωση,  «παλιές φωτογραφίες, που δεν αναπαριστούν την υπάρχουσα κατάσταση, διακινούνται στο διαδίκτυο, ενώ ακόμα και ο θάνατος ενός βαριά ασθενούς 75χρονου κρατουμένου σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο, μετά από πολυήμερη νοσηλεία σ’ αυτό, αποδίδεται άκριτα στο νοσοκομείο κρατουμένων!».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διερωτάται «Πώς έχουν τα πράγματα;» και το ίδιο απαντά, αναλύοντας το κυβερνητικό έργο:

«Στο νοσοκομείο κρατουμένων σήμερα παραμένουν περίπου 170 άτομα (παλιότερα μέχρι και 220), 130 στο κεντρικό κτίριο και άλλοι 40 οροθετικοί σε ξεχωριστό παράρτημα.

Πολλοί ανάπηροι αποφυλακίστηκαν με το ν. 4322/2015. Κανένα διώροφο κρεβάτι δεν υπάρχει σήμερα, κανείς κρατούμενος δεν κοιμάται σε στρώμα στο πάτωμα.

Τα κτίρια είναι παλιά, όμως γίνονται ενέργειες συντήρησης, απολύμανσης, καθαριότητας, κ.λπ.

Εκτός του σωφρονιστικού προσωπικού, για την φροντίδα των κρατουμένων εργάζονται  4  μόνιμοι γιατροί και άλλοι 18 κατ’ επίσκεψιν. Όλες τις μέρες και όλες τις ώρες υπάρχει εφημερεύων γιατρός.

Παράλληλα, εργάζονται 13 μόνιμοι νοσηλευτές και 2 μόνιμοι κοινωνικοί λειτουργοί. Πρόσφατα ανέλαβαν εργασία άλλοι 2 νοσηλευτές και 2 επιπλέον κοινωνικοί λειτουργοί. Άμεσα αναμένεται να προστεθούν ακόμα 3 μόνιμοι γιατροί που έχουν ήδη προσληφθεί».

Μετά τον απολογισμό του έργου, καταλήγει το υπουργείο Δικαιοσύνης: «Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και των όρων νοσηλείας είναι εμφανής αν και, συνολικά, ούτε οι υποδομές ούτε η στελέχωση είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Δεν σταματάει εδώ η ανακοίνωση. Ξεκαθαρίζει στη συνέχεια, χωρίς να αναφέρει πουθενά την επωνυμία «Άγιος Παύλος», ότι το νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού, δεν είναι νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση διερωτάται και πάλι: «Τι είναι, όμως, το νοσοκομείο κρατουμένων» και απαντά, πάλι το ίδιο:

«Το νοσοκομείο κρατουμένων, σήμερα, δεν είναι ένα γενικό ή ειδικό νοσοκομείο αλλά περισσότερο ένας σταθμός πρώτων βοηθειών και ένα κέντρο αυξημένης φροντίδας.


Όποιος κρατούμενος χρειάζεται ειδική ιατρική περίθαλψη μεταφέρεται τελικά σ’ ένα από τα νοσοκομεία της Αττικής, όπως κάθε πολίτης.

Η ριζική ανακαίνιση των κτιρίων προϋποθέτει, εκτός από πιστώσεις, ξεκάθαρο σχέδιο για το μέλλον και το ρόλο του «νοσοκομείου». Αυτό το σχέδιο έχουν βάλει μπροστά το υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με το υπουργείο Υγείας, ήδη άρχισε η υλοποίησή του με το ψυχιατρείο και συνεχίζεται με το νοσοκομείο. Μέχρι την ολοκλήρωσή του, κανείς κρατούμενος-ασθενής δεν στερείται τη θεραπεία ή τα φάρμακα που χρειάζεται.

Εξάλλου, μόλις πριν λίγες μέρες, με πρόσφατο νόμο (Ν. 4356/2015) δημιουργήθηκε η αναγκαία θεσμική βάση για την οριστική ενσωμάτωση του νοσοκομείου και του ψυχιατρείου κρατουμένων στο ΕΣΥ».


Παράλληλα, η ανακοίνωση επιρρίπτει, εμμέσως πλην σαφώς, ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ εγκωμιάζει το έργο της σε όλες τις φυλακές της χώρας.

Αναλυτικότερα, καταλήγει η ανακοίνωση:

«Ακόμα και αυτοί που καταψήφιζαν τις διατάξεις του ν. 4322/2015 για την αποφυλάκιση των αναπήρων, αυτοί που κατέκριναν την Κυβέρνηση γιατί ξεκινά απ’ αυτό, σήμερα υπερθεματίζουν υποκριτικά και επικρίνουν το υπουργείο Δικαιοσύνης γιατί (δήθεν) καθυστερεί. Η συντριπτική πλειονότητα των κρατουμένων γνωρίζει την αλήθεια και βλέπει τις προσπάθειες των εργαζομένων.

Η χρόνια παραμέληση του «σωφρονιστικού συστήματος» δεν μπορεί να αναστραφεί σε μια-δυο μέρες, παρά μόνο με συστηματικές παρεμβάσεις και αλλαγές. Αυτές τις αλλαγές προωθεί αποφασιστικά το υπουργείο Δικαιοσύνης, χωρίς να κάμπτεται από τις ιδιοτελείς κραυγές και τις υποκριτικές ή επιλεκτικές ευαισθησίες διαφόρων.

Οι θετικές παρεμβάσεις του υπουργείου, από τα Γρεβενά μέχρι τα Χανιά, σ’ όλες τις φυλακές της χώρας, προφανώς και στον Κορυδαλλό, θα συνεχιστούν με την ίδια αποφασιστικότητα».

Share on Google Plus

About zouzouni zou

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...