Αυτοί που έχουν την ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας θα πάρουν αναδρομικά μέχρι 100.000 ευρώ έκαστος.

Είναι αισχρό. 
Είναι ανήθικο.  
Είναι πολιτική αλητεία κάποιοι να συνεχίσουν να πλουτίζουν ενώ ο απλός κόσμος λιμοκτονεί από τις δικές τους πολιτικές που εφάρμοσαν όλα τα χρόνια.


Αυτοί οι τύποι, (συνταξιούχοι βο(υ)λευτές), είναι υπεύθυνοι για την δυστυχία της Ελλάδας, είτε γιατί κάποιοι βούτηξαν δημόσιο χρήμα, είτε κάποιοι άλλοι από ανικανότητα δεν έβλεπαν τι συμβαίνει γύρω τους.

Δυστυχώς όλοι αυτοί, από την μια έφτιαχναν νόμους που ευνοούσαν μόνο τα δικά τους συμφέροντα (βουλευτική σύνταξη σε δυο τετραετίες) και από την άλλη εξαθλίωναν τον Ελληνικό λαό παίρνοντας ακραία μέτρα φτωχοποίησης του, είτε ανεβάζοντας τα όρια συνταξιοδότησης, είτε κόβοντας τις ήδη χαμηλές συντάξεις των απλών Ελλήνων, είτε φέρνοντας τα επαχθή μνημόνια.

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΤΕΡΑΤΑ. 

Αυτοί οι "βουλευτές" αποτελούν τη μεγαλύτερη πληγή της ελληνικής κοινωνίας. Δεν υπάρχει ίχνος τσίπας επάνω τους. Η νοοτροπία τους είναι : "να αδειάζουμε την κοιλιά του μικρο μισθωτού και μικρο συνταξιούχου για να γεμίζουμε τη δική μας". 

Επικρίνουμε την βαρβαρότητα του Σόιμπλε, τι να πούμε όμως για τη ληστρική διάθεση ορισμένων "ΕΛΛΗΝΩΝ"; 

Ελάχιστο δείγμα αυτοσεβασμού για την κυβέρνηση της "Αριστεράς", και ελάχιστο δείγμα τσίπας, είναι να βρει τρόπους, ώστε να μη καταβληθούν τα χρήματα αυτά, τη στιγμή μάλιστα που η καθημερινή συζήτηση είναι το πως θα κοπούν συντάξεις ανθρώπων, που έχουν εργαστεί και πληρώσει για πάνω από 40 χρόνια. 

Ακόμα και παραβίαση του συντάγματος θα ήταν ηθικά αποδεκτή προκειμένου να μη πληρωθούν αυτά τα λεφτά.. Άλλωστε η παραβίαση του συντάγματος έχει γίνει "καραμέλα τα τελευταία χρόνια. Και απλοί συνταξιούχοι έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια για τις περικοπές, αλλά λεφτά φυσικά δεν βλέπουν. 

Πρέπει άμεσα να δημοσιευτούν τα ονόματα όλων των πρώην "βουλευτών" που ζητάνε λεφτά από τον καταληστευμένο ελληνικό λαό, ώστε να μπορέσουμε να τους φτύσουμε. 
Επί τέλους λίγη σοβαρότητα. 


Την ώρα που η μία μείωση διαδέχεται την άλλη στις συντάξεις χιλιάδων συμπολιτών μας, νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, περιλαμβάνει διάταξη με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση έως και 100.000 ευρώ ανά περίπτωση σε συνταξιούχους βουλευτές.

Με την εν λόγω διάταξη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι συντάξεις των βουλευτών θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν, δηλαδή να αυξηθούν, αναδρομικά από το 2008 και να ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν τότε με το νόμο 3691/08 στους δικαστικούς λειτουργούς, καθώς οι συντάξεις των βουλευτών υπολογίζονται κάθε φορά με τους εκάστοτε μισθούς των δικαστών.

Άμεσα εκτελεστές

Μάλιστα, παρότι το Δημόσιο είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά των αποφάσεων που έχει εκδώσει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δικαιώνοντας τους συνταξιούχους βουλευτές οι οποίοι προσέφυγαν για να διεκδικήσουν αναλογικά τις αυξήσεις των εν ενεργεία δικαστικών, εντούτοις άνοιξε παράθυρο για να δοθούν άμεσα οι αναδρομικές αυξήσεις μέσω της τριμελούς επιτροπής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι αποφάσεις της οποίας είναι άμεσα εκτελεστές χωρίς να επιτρέπεται η δυνατότητα αναίρεσής τους ή καθυστέρησής τους από το Δημόσιο.

Με τη διάταξη που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο γίνονται αποδεκτές όλες οι αποφάσεις που δικαιώνουν τους συνταξιούχους βουλευτές και το μόνο που απομένει, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, είναι να ρυθμιστεί «ο τρόπος, ο χρόνος και η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών με απόφαση του υπουργού Οικονομικών». 

Τα ποσά

Το ποσό που θα υποχρεωθεί να καταβάλλει ο Κρατικός Προϋπολογισμός δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» από έγκυρες -αρμόδιες- πηγές μπορεί η καταβολή των αναδρομικών να αφορά σε μικρό αριθμό συνταξιοδοτηθέντων βουλευτών, πλην όμως τα ποσά που προκύπτουν ανά περίπτωση είναι κατά μέσο όρο της τάξης των 100.000 ευρώ, καθώς περιλαμβάνουν αναδρομικές αυξήσεις από το 2008 και μετά. 

Από το ποσό αυτό θα αφαιρεθούν οι μειώσεις που έγιναν μετά το 2010 λόγω των Μνημονίων, αλλά παρά ταύτα η «καθαρή» μετά τις περικοπές αύξηση δεν θα είναι μικρότερη των 50.000 ως 60.000 ευρώ. 


Share on Google Plus

About zouzouni zou

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...