Άρχισαν τα όργανα στο STAR: Το υπουργείο εργασίας παρεμβαίνει στη διαμάχη καναλιού -τεχνικών....

Όσοι παρακολουθούν τις ειδήσεις από το STAR θα έχουν παρατηρήσει ότι τις τελευταίες 10 ημέρες, αρκετές φορές, το δελτίο ειδήσεων δεν "βγήκε" στον αέρα λόγω στάσης εργασίας των τεχνικών του καναλιού, που καταγγέλλουν τον σταθμό για εκβιασμούς και καταχρηστικές ενέργειες.


Το υπουργείο Εργασίας ύστερα από προσφυγή της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) και καταγγελίες για απειλές και πρόθεση μονομερούς μείωσης των μισθών από τη διοίκηση του Star,  καλεί την εργοδοσία να τηρήσει τις υποχρεώσεις του έναντι των εργαζομένων του με την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Σε σχέση με όσα συμβαίνουν στο τηλεοπτικό σταθμό STAR (απειλές για μειώσεις μισθών, παραβίαση ΣΣΕ από την πλευρά της εργοδοσίας κλπ) που έχουν οδηγήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις των τεχνικών του, το Υπουργείο Εργασίας δηλώνει τα παρακάτω:

1. Οι τεχνικοί που απεργούν και οι λοιποί εργαζόμενοι έχουν δίκιο γιατί η εταιρία για μια.. ακόμη φορά παραβιάζει τις νομικές προϋποθέσεις (ΣΣΕ ΔΑ/2015) αυθαίρετα και καταχρηστικά

2. Επισημαίνουμε πως, επειδή δεν έχει συναφθεί νέα ΣΣΕ, από τις ρυθμίσεις της προηγούμενης ισχύουν όσα αφορούν τον βασικό μισθό ή το βασικό ημερομίσθιο και επίσης τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικίνδυνης εργασίας, εξόσον τα επιδόματα αυτά προβλέπονται στις ΣΣΕ που έληξαν ή καταγγέλθηκαν.

3. Το επίδομα χρόνου παραμονής στον ίδιο εργοδότη για κάθε 5ετία, όπως αυτό είχε προβλεφθεί στις συλλογικές ρυθμίσεις δεν μπορεί να περικοπεί χωρίς τη συναίνεση του εργαζομένου.

4. Οι όποιες μισθολογικές διαφορές προκύπτουν ανάμεσα στη προηγούμενη  συλλογική ρύθμιση και στην διαιτητική απόφαση του 2015 δεν μπορούν να περικοπούν μονομερώς.
Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε την εταιρεία να συμμορφωθεί προς τις παραπάνω νομικές προϋποθέσεις και να σταματήσει κάθε λογής εκβιασμούς και καταχρηστικές ενέργειες σε βάρος των εργαζομένων."

Share on Google Plus

About zouzouni zou

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...