Ισλαμικός τρόμος σε όλη την Ευρώπη: Συναγερμός στο Αννόβερο-αναβλήθηκε αγώνας της Γερμανίας.

Ο υπ. Εσωτερικών διέψευσε ότι βρέθηκαν εκρηκτικά αλλά είπε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει τι βρήκαν οι αρχές «γιατί θα τρομοκρατηθεί η πόλη» - Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να μην βγουν από τα σπίτια τους - Ακυρώθηκε ο ποδοσφαιρικός αγώνας Γερμανίας-Ολλανδίας αλλά και συναυλία....


Ενώ η Ευρώπη δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το σοκ από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι, το βράδυ της Τρίτης σήμανε συναγερμός στο Αννόβερο της Γερμανίας λίγο πριν την άφιξη στην πόλη της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και άλλων μελών της γερμανικής κυβέρνησης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος και το μισό υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας επρόκειτο να παρακολουθήσει τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα Γερμανίας-Ολλανδίας ο οποίος, ωστόσο, ματαιώθηκε, έπειτα από πληροφορίες που υπήρξαν για «ύποπτο αντικείμενο» στο στάδιο του Αννόβερο.

Aρχικά η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το στάδιο έπρεπε να εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας καθώς εντοπίστηκε «ύποπτο αντικείμενο», ενώ το πρακτορείο dpa, επικαλούμενο γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους, μετέδωσε πως υπήρχαν ενδείξεις για «απειλή επίθεσης», οι οποίες έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπ' όψιν.

Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν επίσης πως αστυνομικοί εντόπισαν έξω από το στάδιο ένα ημιφορτηγό το οποίο είχε μετατραπεί σε ασθενοφόρο και ήταν γεμάτο με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ η γερμανική εθνική ομάδα μεταφέρθηκε σε μια ασφαλής, αλλά άγνωστη τοποθεσία, ενώ λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι εκκενώθηκε και η TUI-Arena στο Αννόβερο, όπου θα έδινε συναυλία το συγκρότημα «Soehne Mannheims». Μάλιστα, υπήρξαν και αναφορές για «ύποπτο αντικείμενο» και στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στο Αννόβερο!

«Είχαμε πολλές πληροφορίες για ενδεχόμενη επίθεση»

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ προειδοποίησε για «μεγάλη απειλή για τη Γερμανία και την Ευρώπη».

«Επρόκειτο για μια πολύ δύσκολη απόφαση, η οποία ελήφθη έπειτα από πολλές πληροφορίες που λάβαμε για μια πιθανή επίθεση, οι οποίες πριν από τον αγώνα πύκνωσαν πολύ», εξήγησε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενος στην ακύρωση του φιλικού αγώνα, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι δεν σκοπεύει να δώσει λεπτομέρειες για την υπόθεση, «διότι αυτές θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανησυχία στους πολίτες ή να δυσχεράνουν το έργο των αρχών στο μέλλον».

Μάλιστα, δήλωσε πως η απόφαση για την ακύρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα ελήφθη από κοινού με την Άνγκελα Μέρκελ, λίγο πριν προσγειωθούν στο Ανόβερο και ενώ συγκεντρώνονταν οι πληροφορίες.

Κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου, ο Ντε Μεζιέρ διευκρίνισε ότι ως τώρα δεν έχουν βρεθεί εκρηκτικά και δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ενώ πρόσθεσε ότι δεν επιβεβαιώνεται για την ώρα ότι βρέθηκε ασθενοφόρο με εκρηκτικά κοντά στο στάδιο.

Απειλή «ισλαμιστικού χαρακτήρα»;

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το οποίο επικαλείται κύκλους ασφαλείας της Γερμανίας, η απειλή ήταν «ισλαμιστικού χαρακτήρα» και η σχετική ενημέρωση έφτασε στο Βερολίνο από μυστική υπηρεσία ξένης χώρας, και πιο συγκεκριμένα από τη Γαλλία.

Επίσης, δημοσιογράφος του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου NTV ανέφερε στο CNN ότι οι αρχές στο Ανόβερο εντόπισαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό που επρόκειτο να πυροδοτηθεί μέσα στο στάδιο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο φιλικός αγώνας, καθώς και ένα δεύτερο ύποπτο αντικείμενο σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό.

Σε «ύποπτο» αντικείμενο που εντοπίστηκε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Ανόβερου αναφέρονται και το ιδιωτικό ειδησεογραφικό δίκτυο n-tv και το Spiegel-online, επικαλούμενα πληροφορίες από την αστυνομία της πόλης, ενώ η λειτουργία του σταθμού έχει μερικώς διακοπεί.

«Είχαμε συγκεκριμένες ενδείξεις ότι κάποιος μέσα στο στάδιο είχε σκοπό να ενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Αστυνομίας της πόλης Φόλκερ Κλούβε και μίλησε για «συγκεκριμένη κατάσταση κινδύνου για όλο το Ανόβερο, ενώ από την ηλεκτρονική τοπική Hannoversche Allgemeine Zeitung μεταδόθηκε ότι στο στάδιο εντοπίστηκαν «ύποπτα» άτομα.

Ο Κλούβε είπε ακόμη πως ειδοποιήθηκαν όλοι οι διοργανωτές συναυλιών στην πόλη και τους συνεστήθη να ακυρώσουν τις εκδηλώσεις τους.

Η κυρία Μέρκελ, όπως διευκρινίστηκε από την κυβέρνηση, δεν είχε ακόμη φθάσει στο στάδιο. Σύμφωνα δε με πληροφορίες που μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ, πιθανότατα δεν είχε αναχωρήσει ακόμη από το Βερολίνο όταν αποφασίστηκε η ακύρωση του αγώνα. Από την ηλεκτρονική τοπική Hannoversche Allgemeine Zeitung μεταδόθηκε ότι στο στάδιο εντοπίστηκαν «ύποπτα» άτομα.

Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους
   
Για την ώρα και μέχρι να εξακριβωθεί το τι ακριβώς συμβαίνει στην πόλη, η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους, ενώ έδωσε εντολή το μετρό να μην σταματά σε κάποιους σταθμούς. 

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε όλη την πόλη, ενώ διεξάγονται έλεγχοι σε πεζούς και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Έχουν αποτραπεί 11 επιθέσεις φανατικών ισλαμιστών στη Γερμανία!

Όλα αυτά λίγες ώρες αφότου ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για το Έγκλημα Χόλγκερ Μουνχ αποκάλυψε ότι κατά το παρελθόν η Γερμανία απέτρεψε την εκδήλωση τουλάχιστον έντεκα επιθέσεων φανατικών ισλαμιστών.

«Στη Γερμανία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μεταξύ τους. Αξιολογούμε συνεχώς την κατάσταση στη βάση των τρεχουσών πληροφοριών και εξελίξεων και κάνουμε τα πάντα προκειμένου να μην συμβούν τέτοιες επιθέσεις. Έτσι κατά το παρελθόν κατέστη δυνατό να αποτρέψουμε έντεκα επιθέσεις», δήλωσε ο κ. Μουνχ στην εφημερίδα Die Welt και επισήμανε ότι ειδικά οι επιθέσεις στην Γαλλία δείχνουν ότι ο κίνδυνος διεθνούς τρομοκρατίας είναι υψηλός και μπορεί και η Γερμανία να επηρεαστεί από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο επικεφαλής της ΒΚΑ είπε ακόμη ότι ακραίοι ισλαμιστές εξακολουθούν να έχουν στο στόχαστρό τους δυτικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας. 

«Υπάρχει μία απειλή που πρέπει κανείς να πάρει στα σοβαρά, αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένα σχέδια επιθέσεων», διευκρίνισε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια