Τραμπούκοι έδειραν άγρια τον Κουμουτσάκο στο Σύνταγμα και οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν....

Σε μια Δημοκρατία η βία είναι καταδικαστέα - ειδικότερα η πολιτική και ιδεολογική βία (την ποινική δεν την γλιτώνεις έτσι κι αλλιώς). Το μείζον πρόβλημα στη λειτουργία της Δημοκρατίας είναι ότι η Αστυνομία δεν συνέλαβε επιτόπου τους δράστες. Όποιοι κι αν ήταν. Γιατί έτσι υπονομεύεται το πολίτευμα. Και αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα - ειδικά τη σημερινή εποχή της εξαθλίωσης είναι δύσκολο η πλειοψηφία να σκεφτεί νηφάλια....


Είναι αδιανόητο αυτοί οι τραμπούκοι που έδειραν Έλληνα βουλευτή να κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι. Αν κύριε υπουργέ της προστασίας του πολίτη δεν τους συλλάβετε ως τα μεσάνυχτα καλλίτερα διαλύστε το, δεν έχει νόημα να νομίζουμε πως έχουμε οργανωμένο κράτος...

Άγρια επίθεση από ομάδα ακραίων στοιχείων δέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, το απόγευμα της Πέμπτης, στο Σύνταγμα.

Σε μια Δημοκρατία η βία είναι καταδικαστέα - ειδικότερα η πολιτική και ιδεολογική βία (την ποινική δεν την γλιτώνεις έτσι κι αλλιώς). Το μείζον πρόβλημα στη λειτουργία της Δημοκρατίας είναι ότι η Αστυνομία δεν συνέλαβε επιτόπου τους δράστες. Όποιοι κι αν ήταν. Γιατί έτσι υπονομεύεται το πολίτευμα. Και αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα - ειδικά τη σημερινή εποχή της εξαθλίωσης είναι δύσκολο η πλειοψηφία να σκεφτεί νηφάλια.

Είναι αδιανόητο αυτοί οι τραμπούκοι που έδειραν Έλληνα βουλευτή να κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι. Αν κύριε υπουργέ της προστασίας του πολίτη δεν τους συλλάβετε ως τα μεσάνυχτα καλλίτερα διαλύστε το, δεν έχει νόημα να νομίζουμε πως έχουμε οργανωμένο κράτος...

Άγρια επίθεση από ομάδα ακραίων στοιχείων δέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, το απόγευμα της Πέμπτης, στο Σύνταγμα.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player Ο κ. Κουμουτσάκος βρέθηκε στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων, αλλά η παρουσία του δεν έγινε δεκτή από συγκεκριμένα άτομα που επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την οργή των Ποντίων. Ομάδα ατόμων προπηλάκισε τον γαλάζιο βουλευτή, εκτόξευσε εναντίον του μπουκάλια με νερό, του φώναζε «παραιτήσου» χαρακτηρίζοντάς τον παράλληλα «προδότη». Ο κ. Κουμουτσάκος δεν απομακρύνθηκε από την περιοχή, αντίθετα κατευθύνθηκε προς το μέρος των αστυνομικών και στάθηκε ακριβώς από πίσω τους. Ωστόσο η συγκεκριμένη ομάδα διαδηλωτών δεν σταμάτησε και αποπειράθηκε να διαπεράσει τις αστυνομικές δυνάμεις για να γρονθοκοπήσει εκ νέου τον βουλευτή. Οι άνδρες της Αστυνομίας επενέβησαν για να τους σταματήσουν και η ένταση οξύνθηκε.

 Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες 

ΣΟΚ: Αγριότητες σε βάρος Κουμουτσάκου από ακραία στοιχεία στην πορεία των Ποντίων












Προσκείμενοι στη Χρυσή Αυγή αυτοί που μου επιτέθηκαν Ο κ. Κουμουτσάκος εισήλθε στη συνέχεια στη Βουλή με τα γυαλιά σπασμένα και το πρόσωπο γεμάτο μώλωπες και αίματα, ενώ το σακάκι του ήταν σκισμένο.  Μιλώντας σε δημοσιογράφους εντός του Κοινοβουλίου, με εμφανή τα σημάδια της επίθεσης στο πρόσωπό του, ο βουλευτής «έδειξε» τη Χρυσή Αυγή, αναφέροντας ότι τον πλησίασε ομάδα νεαρών, οι οποίοι τον εγκλώβισαν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Περιγράφοντας τις κινήσεις τους εναντίον του, είπε ότι τον τραβούσαν, του πετούσαν αντικείμενα και του φώναζαν «Τι κρατάτε τον Φίλη ; Το γουρούνι; Εσείς τι κάνετε για να παραιτηθεί;” και συνέχισαν:   Όλοι ίδιοι είστε. Κάνατε αποικία την Ελλάδα».

 Θύμα των τραμπουκισμών παραλίγο να πέσει και ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Όπως ο ίδιος ανέφερε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες τον περικύκλωσε ομάδα νεαρών -τους οποίους ο κ. Βαρβιτσιώτης κατονόμασε ως μέλη του ΕΠΑΜ - και οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από μέλη της Χρυσης Αυγής, όπως είπε ο πρώην υπουργός, τον καταδίωξαν  με σκοπό να του επιτεθούν. Ο κ. Βαρβιτσιώτης πρόλαβε και κατέφυγε εντός του κτιρίου της Βουλής, ενώ οι ακραίοι που τον κυνηγούσαν επιτέθηκαν σε έναν αστυνομικό που προσπάθησε να τον προστατεύσει και εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό. 

 Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος καταδικάζει την επίθεση - «Δεν ήταν από εμάς» Σε δηλώσεις του προς τους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος καταδίκασε το επεισόδιο κι έκανε λόγο για μια εικόνα ντροπής που δεν εχει σχέση με τη συγκέντρωση. Όπως δήλωσε "πληροφορήθηκα όταν ημουν στη Βουλή για να δώσω ψήφισμα ότι κάποιος πολιτικός δέχτηκε επίθεση. Δεν ήταν από εμάς και καταδικάζουμε τη βία". 

 Εντύπωση προκαλεί πάντως η «νοθρή» αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην πορεία των Ποντίων και η χαρακτηριστική καθυστέρηση με την οποία επενέβησαν για να προστατεύσουν έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν στόχος επίθεσης τραμπούκων μπροστά από το κτίριο της Βουλής!

 Πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας έλεγαν ότι την υπόθεση έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια και εξηγούσαν ότι οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα εξετάσουν τα βίντεο και τις φωτογραφίες από την τραμπούκικη επίθεση εναντίον του κ. Κουμουτσάκου, ώστε να ταυτοποιήσουν τους δράστες της επίθεσης. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια