Το παρασκήνιο του φιάσκου των εκλογών της Ν. Δημοκρατίας....

Καζάνι που βράζει είναι η Νέα Δημοκρατία μετά την αναβολή των εκλογών λόγω τεχνικού προβλήματος  που παρουσιάστηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας και είχε συνέπεια να μην έχει ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία....
 Ήδη πολλοί βουλευτές και κορυφαία στελέχη του κόμματος ζητούν την σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ και την παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου και των μελών της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.  Κάποιοι ζητούν ακόμη και τη διεξαγωγή συνεδρίου.

Την είδηση για την απόφαση αναβολής των εκλογών μετέδωσε πρώτη η Λώρα Ιωάννου στον Realfm.

Λίγο αργότερα η πληροφορία επιβεβαιώθηκε με την ανακοίνωση της ΚΕΦΕ:

"Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.

Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται".  

Η πρόταση αρχικά είχε πέσει στο τραπέζι από τον Φίλιππο Ταυρή, ενώ σύμφωνα με την Χριστίνα Κοραή, ο εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε προτείνει να γίνει χειρόγραφα η καταγραφή.  

Σημειώνεται ότι η εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για το ηλεκτρονικό σύστημα ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την αναβολή της διαδικασίας εκλογής προέδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο διευθυντής Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τσιμάρας και ο υπεύθυνος μηχανογράφησης του κόμματος Φίλιππος Ταυρής συναντήθηκαν με τον επικεφαλής της εταιρείας, ο οποίος  επέστρεψε την προκαταβολή που είχε λάβει και υπέγραψε δήλωση αποδοχής της ευθύνης. 

Οι δηλώσεις των υποψηφίων

Χωρίς να κάνει δηλώσεις αναχώρησε από το κεντρικό ξενοδοχείο των Χανίων στο οποίο είχε καταλύσει από χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης .

Ωστόσο ο εκπρόσωπός του, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, τόνισε μεταξύ άλλων: "Ευθύνες υπάρχουν σε όλη τα μέλη της ΚΕΦΕ και όλοι θα πρέπει να πάρουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί" πρόσθεσε. Ο κ. Αμπατζόγλου ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο της ΝΔ που ταλαιπωρήθηκε και διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν έχει καμία αρμοδιότητα και καμία σχέση με όσα συνέβησαν στην ΚΕΦΕ. Παράλληλα, σημείωσε ότι το κόμμα πρέπει να πάει στην επόμενη μέρα, συντεταγμένα με βάση το ισχύον καταστατικό.

Ο καθένας μπορεί να θέλει να κάνει σπέκουλα πάνω στο πρόβλημα που έχει δημιουργεί. Ο καθένας έχει τις δικές του πολιτικές σκοπιμότητές του, είπε επίσης ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις των συνυποψηφίων του κ. Μεϊμαράκη.

Άδωνις : Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους που πρέπει να αναζητηθούν και να παραιτηθούν

"Όσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη ΝΔ για να αφήσουν ανενόχλητο το ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά που κάνει πλανώνται πλάνην οικτράν" δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

"Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους που πρέπει να αναζητηθούν και να παραιτηθούν"τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα.

Πρέπει να γίνουν αδιάβλητες εκλογές που προφανώς δεν μπορούν να γίνουν σήμερα, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο.

Επίσης, επισήμανε πως πέρα από την ΚΕΦΕ, ο πρόεδρος της ΝΔ οφείλει να  πει τι μέτρα έλαβε για να εγγυηθεί τη διαδικασία.

Λίγο αργότερα, μίλησε στον ΣΚΑΪ . Δεν θέλω να πιστέψω οτι κάποιοι έστησαν το φιάσκο για να μεθοδεύσουν την αλλαγή του τρόπου εκλογής, επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης και πρότεινε να βρεθούν άμεσα οι τέσσερις υποψήφιοι για να συναποφασίσουν το επόμενο βήμα.  Να συνεχιστεί ως έχει η διαδικασία, δεν μπορεί να σταματήσει. Η ΚΕΦΕ μπορεί να αντικατασταθεί, πρόσθεσε.

Παραίτηση Μεϊμαράκη ζήτησαν Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας

Την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, την ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας από τη Μαριέττα Γιαννάκου και την αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου ,ζητά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι η αποτυχία διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του κόμματος.

«Οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Νεοδημοκράτες, αλλά και στους Έλληνες πολίτες. Δυστυχώς η διαδικασία της εκλογής δεν μπορεί πια να διεξαχθεί σήμερα. Δεν είναι ώρα να αναζητήσουμε ευθύνες. Θα έρθει η ώρα της απόδοσής τους», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε τα εξής:

- 'Αμεση απόφαση της ΚΕΦΕ για αναβολή της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

- 'Αμεση ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της Ν.Δ. από την Μαριέττα Γιαννάκου με απόφαση του Βαγγέλη Μειμαράκη

- Αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της Μαριέττα Γιαννάκου

- Διεξαγωγή της διαδικασίας το συντομότερο δυνατό

- Η μεταβατική Πρόεδρος Μαριέττα Γιαννάκου να ορίσει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

«Αυτό που προέχει αυτήν τη δύσκολη στιγμή είναι η επιβίωση της Νέας Δημοκρατίας. Ζητώ από όλους να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης. 

Με νέα του δήλωση ζήτησε την άμεση σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων προέδρων για διαβούλευση για τα επόμενα βήματα. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε οτι η ΝΔ σήμερα, από λάθος χειρισμούς, αντί να προσεγγίσει την κοινωνία βρέθηκε απέναντί της. 

Τι απαντά η κ. Γιαννάκου

Στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει τη μεταβατική ηγεσία της ΝΔαπάντησε η Μαριέττα Γιαννάκου.

Όπως είπε στην η εκπομπή "Ακραίως" του ΣΚΑΪ, ευχαρίστως να βοηθήσει στη διαδικασία, ωστόσο θα πρέπει να γίνει αποδεκτή η πρόταση του κ. Μητσοτάκη από τα θεσμικά όργανα του κόμματος και τους υποψηφίους.

  Τζιτζικώστας: Ο κ. Μεϊμαράκης πρέπει να παραιτηθεί 

"Εκφράζω τη βαθιά οργή και αγανάκτησή μου γιατί αναβάλλεται σήμερα μια λαϊκή και δημοκρατική διαδικασία, γιατί επιχειρείται να αφαιρεθεί το δικαίωμα του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας να επιλέξει τον Πρόεδρό του και να καθορίσει  την πορεία της Παράταξής μας" δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

"Αυτά που συμβαίνουν είναι αδιανόητα, απαξιώνουν την παράταξή μας, προσβάλουν τους αγωνιστές μας και δίνουν άλλοθι στο ΣΥΡΙΖΑ. Πάλεψα όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα για να προσέλθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι σε αυτή τη διαδικασία, που κάποιοι από την αρχή όχι μόνο δήλωναν ότι δεν πιστεύουν αλλά ήθελαν και να απαξιώσουν. 

Τώρα, έστω και την ύστατη στιγμή κάποιοι πρέπει αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  κ. Μεϊμαράκης που είχε αναλάβει την ευθύνη να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου πρέπει να παραιτηθεί και να οριστεί νέος μεταβατικός πρόεδρος για να ολοκληρώσει άμεσα τη διαδικασία εκλογής αρχηγού που βρίσκεται σε εξέλιξη όπως ορίζει το καταστατικό. Επίσης ζητώ την παραίτηση του προέδρου της ΚΕΦΕ, καθώς και όλων των μελών της.

Ζητώ τέλος, συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων, εντός της ημέρας, για να δοθεί λύση στο τεράστιο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και να στείλουμε μήνυμα ενότητας της παράταξης", πρόσθεσε.

Όπως μετέδωσε η Χριστίνα Κοραή, κύκλοι που πρόσκεινται στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κατέστησαν σαφές ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν παραιτείται.

«Ο κ. Μεϊμαράκης δεν παραιτείται, η ΝΔ έχει πρόεδρο και καταστατικό. Λύσεις υπάρχουν. Κάνουν κάνουν σπέκουλα».

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Μεϊμαράκης απαντά στην πρόταση του Απόστολου Τζιτζικώστα να παραιτηθεί και στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει μεταβατική πρόεδρος η Μαριέττα Γιαννάκου. 

Μεϊμαράκης: Αν γίνουν σήμερα οι εκλογές θα αποχωρήσω

Πρώτος αντέδρασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Όπως πρώτη μετέδωσε η Χριστίνα Κοραή στον Realfm 97,8, ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη, έστειλε ηχηρό μήνυμα λέγοντας πως δεν θα αναγνωρίσει καμία εκλογή σήμερα και εάν επιμεινουν οι τρεις υποψήφιοι ο ίδιος θα αποχωρήσει και δεν θα είναι υποψήφιος.

Σημειώνεται ότι η πρόβα εκλογών που έπρεπε να γίνει πριν από μια εβδομάδα δεν έγινε ποτέ, ενώ το βράδυ του Σαββάτου που έγινε ένα τεστ διαπιστώθηκαν τεχνικά προβλήματα.

Την Πέμπτη έγινε παρουσίαση του συστήματος στην ΚΕΦΕ και μάλιστα η εταιρεία είχε υποστηρίξει πως αν δεν λειτουργήσει το σύστημα, υπάρχουν δύο back up συστήματα. Ωστόσο, το πρώτο που δοκιμάστηκε το βράδυ του Σαββάτου, λειτούργησε για λίγο ενώ σήμερα το σύστημα δεν άνοιξε καθόλου. Όπως καταγγέλλεται, η εταιρεία που ανέλαβε τη διαδικασία των εκλογών δεν κατάφερε να περάσει το λειτουργικό σύστημα στους φορητούς υπολογιστές, ενώ απουσίαζαν ακόμα και χειριστές των μηχανημάτων. 
enikos.gr
Share on Google Plus

About zouzouni zou

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...