Οι δολοφόνοι Ισλαμιστές πλήγωσαν τη Γαλλία αλλά και όλη την Ευρώπη με πάνω από 128 νεκρούς....

Ένα τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης με 128 νεκρούς, θα φέρει εσωστρέφεια σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο και αυτό θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στις ροές των προσφύγων, αφού θα αυξηθούν οι φωνές του φόβου για την αθρόα έλευση τους στην Ευρώπη. Και αυτό θα γίνει γιατί είναι κοινό μυστικό πως μαζί με τους  δύστυχους  πρόσφυγες έρχονται πολλοί Τζιχαντιστές, οι οποίοι δηλώνουν Σύριοι αφού δεν έχουν μαζί τους δημόσια έγγραφα.

Δεν είναι τυχαίο ότι και στην Ελλάδα έχουμε παρακολουθήσεις από την αστυνομία διαφόρων υπόπτων, που πιστεύετε πως είναι Ισλαμιστές του ISIS.

Θεωρώ, πως πλέον είμαστε σε ένα κομβικό σημείο για να παρθούν αποφάσεις για την τύχη όλων αυτών που έρχονται στα νησιά μας και φυσικά κανείς δεν πρέπει να  παίρνει  χαρτιά αν δεν ταυτοποιηθεί πλήρως ότι είναι πρόσφυγας.

Σοκ, θλίψη και οργή σε όλο τον κόσμο προκάλεσαν τα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 128 άτομα και περισσότερα από 300 να τραυματιστούν.

Στη γαλλική πρωτεύουσα σημειώθηκαν τουλάχιστον πέντε συντονισμένες επιθέσεις με εκρήξεις και πυροβολισμούς που συγκλόνισαν την πόλη και ο Γάλλος Φρανσουά Ολάντ αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα και να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Γαλλία, ιδρυτικό μέλος της συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ η οποία μάχεται εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ, βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών ενεργειών, ωστόσο, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει το μέγεθος της τραγωδίας.

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 160 νεκρούς. Περίπου 100 οι νεκροί που σκοτώθηκαν στο θέατρο Μπατακλάν και άλλοι 30 σε άλλα σημεία του Παρισιού από τις επιθέσεις πίσω από τις οποίες φαίνεται ότι βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσαν μέσω Διαδικτύου τα ξημερώματα του Σαββάτου οι τζιχαντιστές της ακραίας οργάνωσης.

Μάλιστα, γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθη ένας δράστης, μέλος του Ισλαμικού Κράτους, ωστόσο, η πληροφορία αυτή δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Η πρώτη επίθεση έγινε στις 22.17 (ώρα Γαλλίας) κοντά στο Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φιλικό μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Γερμανίας και της Γαλλίας που παρακολουθούσε και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. 

Ο αγώνας αρχικά συνεχίστηκε, αλλά επικράτησε πανικός καθώς οι φήμες για τις επιθέσεις εξαπλώνονταν και οι θεατές παρέμειναν στο γήπεδο και αυθόρμητα συγκεντρώθηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ελικόπτερα της αστυνομίας πέταξαν πάνω από το στάδιο ενώ ο Ολάντ μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών για να προεδρεύσει ενός κλιμακίου για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Τα γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι κοντά στο stade de France οι αρχές βρήκαν δυο διαμελισμένα πτώματα, τα οποία ανήκουν πιθανότατα σε καμικάζι, ενώ πηγές από τη Γαλλία ανέφεραν πως η μια από τις εκρήξεις που έγινε στο στάδιο ήταν επίθεση αυτοκτονίας και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα. 

Ακολούθησε στις 22.30 η επίθεση στο εστιατόριο «Μικρή Καμπότζη» στην οδό Rue Bichat στο 10ο διαμέρισμα της πόλης.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο ένοπλοι με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, εισέβαλαν στο εστιατόριο και άρχισαν να πυροβολούν, σκοτώνοντας 11 άτομα.

Στη συνέχεια άγνωστος άνοιξε πυρ έξω από πολυσύχναστη καφετέρια, ενώ το επόμενο μεγάλο χτύπημα ήταν στις 22.47 στο μουσικό θέατρο Μπατακλάν, όπου ήταν σε εξέλιξη συναυλία.

Ακολούθησε ομηρία κατά την οποία τουλάχιστον 118 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι σκότωσε τέσσερις δράστες. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, οι δράστες της επίθεσης στον συναυλιακό χώρο άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ».

«Μαζί με τη μητέρα μου καταφέραμε να διαφύγουμε από το Μπατακλάν αποφύγαμε τα πυρά, υπήρχε κόσμος πεσμένος κάτω παντού», αφηγήθηκε ένας αυτόπτης μάρτυρας, που σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο ονομάζεται Λουί.

«Ήρθαν οι τύποι, άρχισαν να ρίχνουν στο επίπεδο της εισόδου», συνέχισε. «Πυροβολούσαν μέσα στο πλήθος κραυγάζοντας "Αλλάχου Άκμπαρ" με τουφέκια».

«Τους άκουσα να ξαναγεμίζουν, η μουσική είχε σταματήσει, όλος ο κόσμος είχε πέσει κάτω, συνέχισαν να πυροβολούν στον κόσμο... ήταν κόλαση», πρόσθεσε, προσπαθώντας να συγκρατήσει τους λυγμούς του.

Πανικός επικράτησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) και στην Place de la Concorde, ενώ πυροβολισμοί ακούστηκαν και στο εμπορικό κέντρο Les Halles.

Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού συνέστησε το βράδυ της Παρασκευής μέσω του επίσημου λογαριασμού της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter στους πολίτες της πρωτεύουσας της Γαλλίας να «αποφεύγουν να βγαίνουν εάν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη» από τα σπίτια τους μετά τις πολύνεκρες ταυτόχρονες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Συνέστησε επίσης σε «καταστήματα που είναι ανοικτά για το κοινό να ενισχύσουν την επιτήρηση των εισόδων τους» και να αφήνουν να εισέρχονται σε αυτά όποιον το έχει ανάγκη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια