Ο Τσίπρας χωρίς ντροπή δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί με τους Τούρκους....

Αλήθεια τι είδους συνεργασία μπορεί να υπάρξει με τους Τούρκους όταν αυτοί δυναμιτίζουν το κλίμα, δεσμεύοντας θαλάσσια περιοχή στην Εύβοια αλλά και χερσαίο κομμάτι της για να κάνουν στρατιωτικά γυμνάσια με αληθινά πυρά; Όπως και ότι κάθε μέρα παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας κάνοντας υπερπτήσεις πάνω από νησιά μας; Εδώ έχουμε φτάσει σε σημείο να μην κάνουμε αναχαιτήσεις στα τούρκικα αεροπλάνα αλλά μόνο αναγνωρίσεις.


Η ίδια η Τουρκία θέτει κάθε μέρα κομμάτια του Αιγαίου όπως και νησιά σε αμφισβήτηση φτιάχνοντας γκρίζες ζώνες, ενώ αυτή με δυο παραβιάσεις των Ρώσων του εναέριου χώρου της, έφτασε μέχρι τον ΟΗΕ.

 Ακόμα ηχεί στα αυτιά μας η δήλωση Νταβούτογλου ότι δεν επιτρέπει ούτε σε πουλί να παραβιάσει τον εναέριο χώρο της.
Αυτή δεν ήταν που κατέρριψε πριν λίγο καιρό ένα Συριακό αεροπλάνο γιατί τάχα παραβίασε τον εθνικό της χώρο;

Κύριε Τσίπρα εσύ τι έχεις κάνει όλο αυτό το διάστημα για την προκλητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο; Κάλεσες ποτέ τον Τούρκο Πρέσβη για να διαμαρτυρηθείς; Εκανες ποτέ διάβημα στον ΟΗΕ; 

Για στείλε εσύ ένα αεροπλάνο μας να πετάξει πάνω από την Ιμβρο η την Τένεδο και αν ξαναγυρίσει τότε μπορείς άφοβα να μιλήσεις μαζί τους. Έχω όμως την εντύπωση ότι θα ψάχνεις να το βρεις στον πάτο του Αιγαίου.

Μήπως επειδή σε πιέζει η Μέρκελ και ο Γιούνκερ φροντίζεις να είσαι υπάκουος σε κάθε διαταγή τους; Έτσι άλλωστε δεν έπραξες με το τραγικότερο μνημόνιο που υπόγραψες συνεχίζοντας την δυστυχία του Ελληνικού λαού; Οι κυβερνώντες πρέπει να φοράνε παντελόνια και να φροντίζουν για την ευημερία του λαού τους, πράγμα άγνωστο για σένα.

Πρώτα πράξτε τα αυτονόητα και μετά ας συζητήσεις για συνεργασία μαζί τους.
Και επιτέλους σταμάτα την καραμέλα ότι οι Αφγανοί είναι πρόσφυγες ενώ ολόκληρη η Ευρώπη τους θεωρεί μετανάστες, γιατί γίνεσαι γραφικός.... 

Επίσης κύριε Τσίπρα, πρώτα η Τουρκία θα σεβαστεί τους διεθνείς κανόνες και μετά συζητήστε για την ενταξιακή τους προοπτική στην Ευρωπαϊκή ένωση

______________________________
Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Τουρκία, «πάντα επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου και στο πλαίσιο της ενταξιακής διαδικασίας της χώρας με την ΕΕ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η σημερινή Σύνοδος Κορυφής είναι σημαντική, καθώς το ζητούμενο είναι η εξεύρεση λύσης στο προσφυγικό και στην ανθρωπιστική κρίση.

«Η στήριξη στις ευρωπαϊκές χώρες πρώτης εισόδου, με σεβασμό και αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες, είναι προς το κοινό συμφέρον της Ευρώπης», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία πάντα στη βάση του διεθνούς δικαίου και στο πλαίσιο της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας με την ΕΕ».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια