Η Αττική στο κέντρο της κακοκαιρίας, κατάρρευση τριώροφου και ανεμοστρόβιλος!!!!

Βρέχει ασταμάτητα στην Αθήνα - Αδιάβατοι οι δρόμοι στο κέντρο - Ουρά 11 χιλιομέτρων στη λεωφόρο Κηφισού - Δυο άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτοκίνητο στην Ελευσίνα - Πτώση δέντρου στο Παλαιό Ψυχικό - Πλημμύρες σε Ηλεία, Αχαΐα και Κω

Τριώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε λόγω της κακοκαιρίας το πρωί στο ρέμα της Εσχατιάς, στο ύψος της συμβολής με Κωστή Παλαμά, στο Καματερό. Στην περιοχή στάλθηκε άμεσα κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής και μηχανήματα, προκειμένου να απομακρυνθούν, έστω και την τελευταία στιγμή τα φερτά υλικά, καθώς υπάρχουν φόβοι για ανάσχεση της ροής και πλημμυρικά φαινόμενα, ενόψει της αναμενόμενης κλιμάκωσης της κακοκαιρίας.

Φωτογραφίες πρίν:


Φωτογραφίες μετά:




Σημειώνεται ότι το κτίριο είχε εκκενωθεί από πέρυσι, με ενέργειες της Περιφέρειας. Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής είχαν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις υποστήριξης του κτιρίου, αλλά όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν αρκετές και το κτίριο κατέρρευσε. Η τριώροφη οικοδομή είχε νομιμοποιηθεί.

Από το βράδυ δυνατή βροχή πέφτει  και στην Αττική, με αποτέλεσμα δυο άνθρωποι να εγκλωβιστούν μέσα στο αυτοκίνητό τους, στην περιοχή της Ελευσίνας. Οι δυο επιβάτες είδαν το αυτοκίνητο να ακινητοποιείται στη συμβολή των οδών Ωκεανίδου και Δημοκριτών και να γεμίζει νερό! Μετά από επιχείρηση της Πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Λεωφόρος Κηφισού ώρα 11:20

Αυτή την ώρα κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στους περισσότερους δρόμους της Αθήνας, καθώς η έντονη βροχόπτωση τους έχει μετατρέψει σε ποτάμια, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται με δυσκολία.  Ουρά 11 χιλιομέτρων έχει σχηματιστεί στη λεωφόρο Κηφισού. Συγκεκριμένα, η ουρά ξεκινά πίσω από τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και φτάνει μετά τον κόμβο της Νέας Φιλαδέλφειας.


Η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και στο Παλαιό Ψυχικό, όπου κολώνες της ΔΕΗ και πεύκα έπεσαν. Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου, όπου έστειλε συνεργεία προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Σύμφωνα με κατοίκους τις ζημιές προκάλεσε ένας μικρός ανεμοστρόβιλος που διήρκησε 1 με 2 λεπτά. 


Δρόμος στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας έχει μετατραπεί σε ποτάμι

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στην Αττική η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 160 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και παροχή βοήθειας. 

Πολλά είναι τα προβλήματα και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτή την ώρα σε Βάρδα, Βουπράσιο και Ψάρι,  το νερό της βροχής έχει μετατρέψει περιοχές σε λίμνες, ενώ σύμφωνα με τους υπευθύνους της Πολιτικής Προστασίας χείμαρροι έχουν υπερχειλίσει.


Στην Πατρών – Πύργου η κυκλοφορία διεξάγεται με πολλά προβλήματα, ενώ είχε διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος του Βουπρασίου.


Προβλήματα εντοπίζονται επίσης στη Δυτική Αχαϊα, όπου και εκεί έχουμε υπερχείλιση χειμάρρων, όχι όμως όπως στην Ηλεία.


Κατολίσθηση σημειώθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, στην Παναγοπούλα, από φερτά υλικά εργοταξίου στην υπό κατασκευή Νέα Εθνική Οδό.

Κατολίσθηση επίσης σημειώθηκε στα Αραχωβίτικά, στο παλιό λιμανάκι. Στο σημείο βρίσκεται συνεργείο για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

«Ο δήμος μας βρίσκεται ουσιαστικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των ζημιών που έχουν προκαλέσει οι καταιγίδες», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας, Χρήστος Νικολάου. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στις περιοχές Σαγέικα, Λιμνοχώρι, Καλαμάκι και Λακκόπετρα, λόγω των πλημμυρών από την υπερχείλιση χειμάρρων, αλλά δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές. Επίσης, ο κ. Νικολάου τόνισε ότι έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές και στις αγροτικής καλλιέργειες.


Εν τω μεταξύ, συνεργεία του δήμου αλλά και ιδιώτες με μηχανήματα προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί και όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ειδικά στην πόλη Βάρδα έχουν πλημμυρίσει ο κεντρικός δρόμος, σπίτια και καταστήματα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πλέουν στην περιοχή κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό πως η Πυροσβεστική ζήτησε ενισχύσεις για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Υπάρχουν επίσης κάποιες αναφορές κατοίκων για ανεμοστρόβιλο στην περιοχή, οι οποίες όμως για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται. Στην περιοχή πάντως οι άνεμοι είναι ισχυρότατοι και αυτό δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Πλημμύρισε η Κως από την έντονη βροχόπτωση

Προβλήματα δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση στην Κω καθώς οι δρόμοι της μετατράπηκαν σε ποτάμια.


Η εθνικής Αντιστάσεως, το 1οχλμ. της Επαρχιακής οδού,το Πλατάνι αλλά και ο επαρχιακός στο δρόμο του Μαρινόπουλου ήταν απροσπέλαστα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα. Ακόμα σε αρκετά σημεία τόσο στην πόλη της Κω όσο και στα χωριά (κυρίως στο Ζηπάρι) υπήρξε πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων καθώς οι δρόμοι είχαν γεμίσει κλαδιά και διάφορα αντικείμενα τα οποία κατέβαζαν τα ορμητικά νερά των ποταμών.

Ένα σπάνιο φαινόμενο στην Σάμο και συγκεκριμένα στο Ποσειδώνιο, όπου  χτύπησε ηλεκτρική καταιγίδα. 


Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και νότια, από νότιες διευθύνσεις και στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 5 με 7 τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ.  Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές, αρχικά στη δυτική-κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχες και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα έντονα.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχες και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχες και καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρές κυρίως στις Κυκλάδες.

Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχες και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα βόρεια βορειοανατολικοί τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχες και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμός κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νέφωσης με βροχες και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια