Υπερηφάνεια και συγκίνηση από την εντυπωσιακή πτήση, αλλά και τα λόγια του πιλότου και του Π. Παυλόπουλου.

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της παράλασης στη Θεσσαλονίκη ήταν το μήνυμα του πιλότου του F16 που πραγματοποίησε εκπληκτικούς ελιγμούς πάνω από την πόλη και τον Θερμαϊκό.


«Ενωμένοι, δυνατοί και περήφανοι θα συνεχίσουμε. Χρόνια πολλά Ελλάδα», είπε ο χειριστής του αεροσκάφους, αφού προηγουμένως είχε αφήσει άφωνους όλους τους παρευρισκόμενους με τους ελιγμούς που πραγματοποιούσε κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια τους.
Στο κοκπιτ του F16 βρισκόταν ο Ο σμηναγός Θεοχαρόπουλος Λουκάς, με περισσότερες από 1500 ωρες πτήσης. 



Έκδηλη ήταν η συγκίνηση το Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας: «Κύριε σμηναγέ, τα φτερά σας σκεπάζουν τη χώρα και το λαό μας, να είστε περήφανοι για την αποστολή σας. Ο Θεός μαζί σας. Χρόνια πολλά και του χρόνου»



Όπως και πέρυσι
Όλοι θυμόμαστε πως είχε εντυπωσιάσει πέρυσι, όχι μόνο τους Θεσσαλονικείς, αλλά όλους του Έλληνες, ο πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16, Σμηναγός Σωτήρης Στράλης, με του ελιγμούς του, κατά την διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.

 

Πέρα από το «ακροβατικό πιλοτάρισμα», αίσθηση είχε προκαλέσει η φράση: «Χρόνια πολλά Μακεδονία, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά Ελλάδα. Η ελληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων, εύχεται σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά, σηκώστε το κεφάλι ψηλά». Φράση που λόγω της διττής σημασίας της, έγινε το «σλόγκαν» εκείνων των ημερών.






video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια