Φλαμπουράρης: Χρωστούσε στο Δήμο Αίγινας 6.600 ευρώ για το νερό αλλά ο δήμος του έκανε μείωση 60%.

Αν υπολογίσει κανείς ότι η 2μηνιαία κατανάλωση σε ένα σπίτι με 4 άτομα είναι περίπου 50-60 κυβικά ,μπορεί εύκολα να φανταστεί ότι σε ένα δίμηνο 250 κυβικά ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ μόνο για οικιακή χρήση. 

Αλήθεια η Πισίνα στο εξοχικό του κυρίου με τη γεμίζει; Πάντως από μόνη της δεν γεμίζει κύριε Δήμαρχε της Αίγινας.

Γεμίσαμε με "πισινάτους" γιαλαντζί αριστερούς.


Το «κούρεμα» έφθασε το 60%  και θα πληρώσει 2.600 ευρώ γράφουν σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ τα ΝΕΑ - Κάναμε το κούρεμα γιατί η αίτηση του ήταν... ειλικρινής και για να μην χάσει ο δήμος τα χρήματά του δηλώνει ο δήμαρχος Αίγινας για τον υπ. Επικρατείας

Το ποσό των περίπου 4.000 ευρώ από οφειλές για την κατανάλωση νερού «χάρισε» στον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη ο δήμος Αίγινας.

Όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στα «ΝΕΑ», επικαλούμενος έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», ο υπουργός Επικρατείας χρωστούσε από το 2010 το ποσό των 6.659,47 ευρώ.

Με απόφαση, όμως, του δημοτικού συμβουλίου που ελήφθη στις 31 Αυγούστου και αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 14 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Επικρατείας «έσβησε» το 60% της οφειλής με το αιτιολογικό της «αυξημένης κατανάλωσης».

Έτσι ο υπουργός Επικρατείας καλείται πλέον να πληρώσει το ποσό των 2.618,76 ευρώ, μειωμένο δηλαδή κατά 4.040,71 ευρώ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αίγινας, ωστόσο, η διατύπωση «λόγω υπερβολικής κατανάλωσης είναι λάθος» και το «κούρεμα» έγινε επειδή το αίτημα θεραπείας που υπέβαλε ο υπουργός Επικρατείας ήταν ειλικρινές.

Σε περιπτώσεις όπως αυτές του κ. Φλαμπουράρη «αν είναι κάτι που διαπιστώσει ότι είναι ειλικρινής η δήλωση του δημότη εμείς κοιτάμε το συμφέρον του δήμου» δήλωσε ο Δημήτρης Μούρτζης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Αυτό που κάναμε ήταν αντί να τον χρεώσουμε με το ανώτατο τιμολόγιο των περίπου 8 ευρώ για καταναλώσεις από 80 κυβικά μέτρα και πάνω, τον χρεώσαμε με το τιμολόγιο της κατηγορίας "36-45 κυβικά μέτρα" που είναι περίπου 3 ευρώ προκειμένου ο δήμος να μην χάσει τα χρήματά του», εξήγησε ο Δημήτρης Μούρτζης.

«Ο κ. Φλαμπουράρης έχει αποδεχθεί την απόφαση και έχει κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για να πληρώσει την οφειλή του» κατέληξε ο κ. Μούρτζης.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια