Eτοιμάζεται για το μεγάλο σάλτο στα ασφαλή ύδατα της αντιπολίτευσης ο Τσίπρας.

Όποιος καθίσει και σκεφτεί τι έχει κάνει ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών ένα συμπέρασμα θα βγάλει. Ότι κάνουν τα πάντα για να χάσουν. Κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μη βγουν πρώτοι και για να μη φορτωθούν το βάρος της εξουσίας.


Κάνουν ό,τι πρέπει για να αποδράσουν από τις ευθύνες τους. Είναι κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί θεμιτό από ένα κόμμα που έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν ανέλαβε τις ευθύνες του. Όμως, έτσι βάζουν βόμβα και στην ίδια τη χώρα. Και να μας το θυμηθείτε. Η αριστερά θα θελήσει να μείνει στην αντιπολίτευση και να πετροβολά τη βιτρίνα. Και σκεφτείτε και κάτι άλλο: ΣΥΡΙΖΑ, Λαφαζάνης και ΚΚΕ, μαζί με κάτι άλλα γκρουπούσκουλα της άκρας αριστεράς θα δημιουργήσουν ένα νέο κύμα αγανακτισμένων και θα υψώσουν ξανά νέα σημαία αντιμνημονιακής ευκαιρίας. Αυτοί όλοι μαζί θα κάψουν την Αθήνα και θα την οδηγήσουν μια ώρα αρχύτερα στη χρεοκοπία και τη δραχμή.

Τη μια άφηναν τη Ζωή να κάνει κουλουβάχατα το πολιτικό σκηνικό και τη Βουλή. Δε μπορεί τυχαίο είναι, την αφήνουν για να ξεθυμάνει, είπαμε, παρ' ότι έκανε ζημιά στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Την άλλη, αφήνουν τον Λαφαζάνη να τους τσακίσει τα στελέχη, η Λαϊκή Ενότητα «τρυγάει» μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα και η Κουμουνδούρου παίρνει έναν υπνάκο. Δεν μπορεί, είπαμε θα ξυπνήσουν.

Γίνεται η υπόθεση με τον ΦΠΑ στα σχολεία, μπορούν μέσα σε μισή ώρα να το λύσουν, αναβάλλοντάς το για το μέλλον ή βρίσκοντας ισοδύναμο και παρ' όλα αυτά το αφήνουν και σέρνεται. Κάνει κακό στην κυβέρνηση, τσακίζει τις όποιες επιρροές είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στα μεσαία στρώματα και τελικά λύνεται με μια απλή κίνηση.

Για το μεταναστευτικό τι να πει κανείς. Έπρεπε να γίνει πρωθυπουργός κάποια Θάνου και υπουργός κάποιος Μουζάλας για να πάρουν μέτρα; Μέσα σε έξι ημέρες ανακοίνωσαν πέντε σοβαρές παρεμβάσεις, αν και είναι κομματάκι δύσκολο να «μαζευτεί» το θέμα τώρα. Κι όμως, επί μήνες ασχολούμασταν με τους «τουρίστες» της κυρά Τασίας, κάτι που έπληξε καίρια της εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Τσίπρα που εμφανίζεται άβουλος κυβερνήτης σε ένα μισομπαταρισμένο καράβι.

Για να μην πούμε για τις ανακοινώσεις του υπ. Οικονομίας για περιουσιολόγια και για νέο φόρο στην περιουσία που έχουν οι Έλληνες στο εξωτερικό. Ένα μέτρο που όχι μόνο δε μπορεί να γίνει αλλά πλήττει σημαντικά την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη και τα ήξεις αφίξεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη Μητρόπουλο δείχνουν ότι πρόκειται για ένα κόμμα που δεν μπορεί ούτε περίπτερο να κυβερνήσει. Ούτε καν τα προεκλογικά σποτάκια που είναι και κλεμμένα δε δείχνουν ότι υπάρχει ένα κόμμα που θέλει να κερδίσει. Σε όλη την Ελλάδα ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ έχει κοιμηθεί και εργάζεται στον... αυτόματο. Γενικώς πρόκειται απλά για μια σκόρπια διαδήλωση που διεκδικεί την εξουσία απλά και μόνο επειδή έχει ρεύμα από τον Ιανουάριο.

Όμως, όλα δείχνουν ότι ο Τσίπρας σαμποτάρει τον Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ τον εαυτό του. Θέλουν να φύγουν από την κυβέρνηση. Τα έκαναν μπάχαλο, τρέμουν από τις ευθύνες, δεν ξέρουν τι να κάνουν και πώς και τελικά βρίσκουν ένα σωρό τρόπους για να τους μισήσει ο κόσμος.

Εξ' ου και τα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις οι οποίες όσο πειραγμένες και να είναι δείχνουν ότι πριν από ένα μήνα ήταν πάνω από 40% και σήμερα με το ζόρι βρίσκεται κοντά στο 25%.

Θα δούμε κι άλλα κόλπα διαφυγής στην πορεία προς τις εκλογές. Ο κ. Τσίπρας είτε δεν μπορεί και λύγισε από το βάρος της ευθύνης είτε φοβάται ότι αν βγει και πρέπει να υλοποιήσει το μνημόνιο θα τρώει γιαούρτια στο Σύνταγμα. 

Γι' αυτόν, αλλά και για κάθε αριστερό είναι πιο εύκολο να κάθεσαι και να πίνεις... ρακές, να αμπελοφιλοσοφείς και να πετάς πέτρες παρά να κυβερνάς, να παίρνεις αποφάσεις και να γίνεσαι δυσάρεστος σε πολλούς. Η κυβερνώσα αριστερά ήταν μια φούσκα που έσκασε με πάταγο. Γιατί δεν μπορεί οι καφενόβιοι και... πρωταθλητές της πρέφας να θέλουν να χάσουν τη βολή τους.

Έτσι ετοιμάζονται για το μεγάλο σάλτο στα ασφαλή ύδατα της αντιπολίτευσης. Εκεί που θα συνεχίσουν απρόσκοπτα το θεάρεστο έργο της καταστροφής της χώρας.
antinews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια